Jsem nejlepší, prohlašuje Serena. A dál prohrává

6. 5. 2009, 08:06
Aktuality 5
WTA ŘÍM - Prohlašuje, že právě ona je nejlepší hráčkou světa, a ne Safinová. Ovšem sama Serena Williamsová prohrála už třetí utkání v řadě, když na antuce v Římě nezvládla zahajovací duel proti Schnyderové. Projeví se vůbec porážky na sebevědomí sedmadvacetilté Američanky?
Serena Williamsová

"Všichni víme, kdo je skutečnou jedničkou. Zcela upřímně, já jsem nejlepší na světě."

Takto se před zahájením přestižního podniku v Římě představila sebevědomá Serena Williamsová. Čísla ani výkony jejích soupeřek ji nikdy nezajímaly. Ostatně, se svou starší sestrou Venus asi nikdy nepřiznaly, že by mohl být někdo lepší, než jsou ony dvě.

Venus vstoupila do turnaje vydřeným vítězstvím nad Šafářovou, Serena v úterý v noci dokonce selhala v zápase se Švýcarkou Patty Schnyderovou. Podlehla 2-6 6-2 1-6 a připsala si již třetí prohru v řadě, naposledy prohrála na antuce ve španělské Marbelle s Klárou Zakopalovou. Na vítězný zápas tak čeká již od 20. března.

Souboj Sereny se Schnyderovou v Římě začal až před půlnocí, protože předchozí program narušil déšť. S posuntím začátku zápasu se lépe vypořádala Švýcarka, která vyhrála první set 6-2. Favoritka Williamsová se ale nevzdávala a druhé dějství ovládla. Jenže ve třetí sadě se těžko pohybovala, prohrála pět gamů v řadě a bylo rozhodnuto. Serena, jež v Itálii pětkrát ztratila servis,  soupeřku nedokázala porazit ani ve třetím vzájemném střetnutí na antuce.

Američanku čeká před French Open už jen antukový turnaj v Madridu, který se koná příští týden.

Další favoritky naopak vstup do turnaje zvládly. Dinara Safinová sice měla v prvním setu s Francouzkou Virginií Razzanovou problémy, zkrácenou hru však ovládla a druhý set už byl zcela v její režii. Postěžovala si ale na kurt, který byl podle ní po dešti měkký a mokrý. "Dost mě to rozzlobilo, protože se můžeš snadno zranit," stěžovala si Safinová na nebezpečný povrch. "Měli by mít k tenistkám trochu respektu," vzkázala organizátorům.

Na déšť přímo narazila také vítězka posledních dvou ročníku Internazionali NBL d`Italia Jelena Jankovičová. Její duel s Argentinkou Giselou Dulkovou byl v závěru druhého setu na několik hodin přerušen. Stalo se tak hned po té, co v desátém gamu odvrátila čtyři soupeřčiny setboly. Nakonec však překvapení nepřipustila a vyhrála 6-3 7-6. Jihoameričance oplatila vyřazení z Miami. "Je to náročné, když déšť zápas přeruší a nevíš, kdy se znovu začne a na kdy se máš soustředit," řekla Jankovičová.

Dobrým výkonem se představila vítězka loňského French Open Ana Ivanovičová. Italku Francescu Schiavoneovou porazila 6-3 6-4 a byla se sebou spokojená. "Jsem šťastná, jak jsem dnešní zápas zvládla. Doufám, že mi to půjde i v dalších kolech," přála si jednadvacetiletá Srbka.

Dál jde rovněž nejlepší ze Stuttgartu Kuzněcovová, osmá nasazená Ruska Petrovová nebo talentovaná Dánka Wozniacká. Kolaps málem předvedla turnajová desítka Agnieszka Radwaňská, když ve třetím setu proti Rezaiové ztratila vedení 5-0 a o postupu musela rozhodnout až v tie-breaku.

- WTA ŘÍM (Itálie, antuka, 2.000.000 dolarů) -
úterní výsledky (05. 05. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Safinová (1-Rus.) - Razzanová (Fr.) 7-6(1) 6-1
Schnyderová (Švýc.) - S. Williamsová (2-USA) 6-2 2-6 6-1
Jankovičová (3-Srb.) - Dulková (Arg.) 6-3 7-6(6)
Ivanovičová (5-Srb.) - Schiavoneová (It.) 6-3 6-4
Kuzněcovová (7-Rus.) - Hantuchová (SR) 6-3 6-3
Petrovová (8-Rus.) - Suarezová (Šp.) 6-2 3-6 6-3
Wozniacká (9-Dán.) - Matteková-Sandsová (USA) 6-1 7-5
A. Radwaňská (10-Pol.) - Rezaiová (Fr.) 4-6 6-2 7-6(7)
Martínezová-Sanchezová (Šp.) - Bartoliová (11-Fr.) 6-1 7-5
Pennettaová (12-It.) - Švedovová (Kaz.) 6-3 6-7(5) 6-1
K. Bondarenková (Ukr.) - Cornetová (13-Fr.) 6-4 6-1
Čeng Ťie (14-Čína) - Vesninová (Rus.) 6-2 6-7(3) 6-2
Kanepiová (16-Est.) - Bammerová (Rak.) 7-5 6-3
Čakvetadzeová (Rus.) - Wozniaková (Kan.) 5-7 7-6(2) 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Petrovová/Safinová (Rus.) - Šafářová/Uhlířová (ČR) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
velká huba a skutek utek ,takové lidi by měli liskat
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D
Reagovat
a.magerova
Jo jo souhlasím....
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
:D asi si každý deň púšťala video z finále AO :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist