Jsem zdravá, ujistila Klejbanovová. Hrát zkusí nejdříve v únoru

11. 11. 2012, 08:51
Aktuality 4
Loni 15. července v den svých 22. narozenin oznámila, že Hodgkinovým lymfomem, jednou z forem rakoviny. Letos v březnu se vrátila na kurty, odehrála však jen dvě utkání a kvůli nedostatku fyzické připravenosti na okruhu WTA znovu chybí. Fanouškům však vzkázala: jsem zdravá a začátkem nové sezony se chci vrátit.
Profily hráčů
Alisa Klejbanovová

Zhoubný nádor lymfatických uzlin léčila Klejbanovová na klinice v italské Perugii, než byla propuštěn do domácího léčení. Začátkem letošního roku s radostí oznámila, že zákeřnou nemoc přemohla a postupně se začíná vracet k tréniku. 

V březnu se dokonce objevila zpět na okruhu WTA a v Miami hned svůj návrat oslavila výhrou nad Švédkou Johannou Larssonovou. Ve 2. kole pak nestačila na Rusku Marii Kirilenkovou, od té doby ale Klejbanovová už žádný jiný zápas neodehrála. Své fanoušky ale uklidnila.  

"Jsem zcela zdravá, ale není vůbec jednoduché hrát, protože stále nedokážu naplno trénovat. Ještě nemohu trénovat každý den, jak by bylo potřeba, ale pomalu se to čím dál více zlepšuje," řekla třiadvacetiletá Ruska a dodala, že zpět do kolotoče WTA by se ráda zapojila někdy v únoru, nebo březnu.

Moskevská tenistka má na kontě dvě vítězství na turnajích WTA, když v roce 2010 triumfovala v Kuala Lumpuru a na podzim pak v Soulu. Ve světovém žebříčku byla nejvýše na dvacátém místě, v deblovém se objevila dokonce krátce i v Top 10.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Držím palce, Aliso! :)
Reagovat
smazaný uživatel
držím palce, rakovina je svinstvo.
Robin se už asi ale nevrátí, co? :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ja doufam že jo na okruhu hroně chybí
Reagovat
smazaný uživatel
To je prima, i kdyby tenis zatim nesel, jak si predstavuje, hlavne, ze jedno a to hlavni vitezstvi uz ma a to je nad zakernou nemoci. Jen aby to byla opravdu pravda. Hlavne at se neprepina, aby telo nezaclo zase stavkovat. Vsak casu je dost.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist