Jubilejní Prosperita Open nabídne čtyři hráče z první stovky

23. 4. 2013, 15:58
Aktuality 0
Nejlepší obsazení ve své historii nabídne díky zdvojnásobené dotaci ve výši 100 tisíc dolarů jubilejní desátý ročník ostravského challengeru Prosperita Open. Jedničkou je český daviscupový reprezentant Lukáš Rosol, z první stovky žebříčku ATP jsou v pavouku nalosováni ještě Jan Hájek, Slovinec Aljaž Bedene a Francouz Guillame Rufin.
ilustrační foto (© prosperitaopen.cz)

Až na Radka Štěpánka a Tomáš Berdycha se na antuku do Komenského sadů dostaví zbytek české špičky. Vedle 48. hráče světa Lukáša Rosola a Jana Hájka, kteří nedávno zařídili výhru české daviscupové reprezentace nad Kazachstánem, budou hrát i stále se zlepšující mladík Jiří Veselý (162. ve světovém žebříčku), Jan Mertl (200.), Dušan Lojda (244.), Jan Hernych (275.) a Ivo Minář (376.).

"Díky zvýšenému prize money se nám letos hlásilo opravdu více hráčů, pocítili jsme větší zájem a máme radost, že divákům můžeme nabídnout hlavně naši českou špičku," řekl ředitel turnaje Václav Roubíček.

Výrazně lepší účast dorazí ale ze zahraničí. Belgii bude například zastupovat také daviscupové duo Steve Darcis (116.) a Olivier Rochus (145.), na začátku druhé stovky se pohybuje Rakušan Andreas Maurer-Haider (111.), dobře známý je v tuzemsku z daviscupových zápasů proti České republice Kazach Michajl Kukuškin (205.).

"Letos je tam opravdu hodně hráčů, kteří turnaj mohou vyhrát," řekl Roubíček. Nepočítá přitom ale s Chilanem Nicolasem Massuem, který je na divokou kartu spíše zpestřením turnaje a bývalou hvězdou, kterou se pořadatelé fanouškům každý rok snaží nabídnout.

"Nemyslím si, že by to tady vyhrál. Ale je to dvojnásobný olympijský vítěz a bývalá světová devítka. Známé jméno, které diváky bude zajímat. Je to takový tenisový bohém a potvrdil mi, že přijede," řekl Roubíček.

Turnaj začne kvalifikací v sobotu 27. dubna, hlavní soutěž startuje v pondělí. Finále dvouhry se má hrát v neděli od 14 hodin. Vítěz turnaje získá 12.250 eur.

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist