Jürgen Melzer se v příští sezoně stane daviscupovým kapitánem Rakušanů

10. 12. 2021, 09:52
Aktuality 5
Rakouský rekordman Jürgen Melzer bude od nové sezony kapitánem národního týmu v Davis Cupu. Někdejší člen první desítky žebříčku nahradí ve funkci jiného bývalého tenistu Stefana Koubka, který vedl tým kolem hvězdného Dominica Thiema od roku 2015.
Profily hráčů
Jürgen Melzer (© AFP)

Osmatřicetiletý Melzer letos oficiálně ukončil aktivní kariéru, během níž vyhrál pět titulů na ATP ve dvouhře a tři grandslamy ve čtyřhře. Zároveň už působil jako sportovní ředitel Rakouského tenisového svazu.

Za Rakousko byl nominován do rekordních 38 zápasů, v nichž nastoupil celkem do 78 duelů ve dvouhře a čtyřhře.

Melzerův předchůdce Koubek zůstane u týmu jako trenér, pokud se Rakušané probojují na finálový turnaj 2022. V kvalifikaci je v březnu čeká Korea.

Finálový turnaj si Rakousko zahrálo poprvé letos v listopadu a v domácím prostředí v Innsbrucku v základní skupině podlehlo pozdějším semifinalistům Německu a Srbsku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
majkl005
věřím, že v našem DC týmu zatím vydrží Navrátil a jakmile ukončí svoji veleúspěšnou kariéru J1rka, tak Navrátila odvolají a dají tam naši jedničku jakožto kapitána smilesmile
Reagovat
George_Renel
Nelíbilo by se mu to více?smile
Reagovat
Fandina
smile
Reagovat
Fandina
Pobavils. :-))
Reagovat
Pe3k
Po prý povede Radek Štěpánek. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist