Jürgen Melzer v říjnu ve Vídni ukončí kariéru

13. 9. 2018, 11:46
Aktuality 0
Jürgen Melzer se rozhodl ukončit kariéru profesionálního tenisty. Sedmatřicetiletý rakouský veterán, který momentálně figuruje až v šesté stovce žebříčku ATP, se naposledy představí na domácí říjnové akci ve Vídni, kde v minulosti dvakrát triumfoval. Vítěz pěti titulů na okruhu ATP to nejvýše dotáhl na osmé místo světového hodnocení.
Profily hráčů
Jürgen Melzer

Melzer se dlouho držel v první stovce žebříčku ATP, ale v průběhu sezony 2015 začal mít zdravotní potíže a na konci roku podstoupil operaci ramene. Po operaci už se nikdy mezi nejlepší stovku neprobojoval. V roce 2017 sice vyhrál dva challengery, jenže letos odehrál pouhých devět turnajů a rozhodl se, že na konci roku odejde do tenisového důchodu.

Jeho poslední zastávkou bude domácí říjnová akce ATP v hale ve Vídni, kde Melzer v minulosti získal dvě ze svých pěti trofejí (2009 a 2010). Startovat bude na divokou kartu od pořadatelů. Na betonech triumfoval také v Memphisu (2012) a ve Winston-Salemu (2013). Mimo tvrdý povrch se radoval pouze na antuce v Bukurešti (2006). Dále si ještě osmkrát zahrál finále.

V žebříčku ATP byl nejvýše světovou osmičkou, a to v dubnu 2011, ve čtyřhře to o rok dříve dotáhl na šesté místo. V singlu byl na všech grandslamech v osmifinále, jeho maximem je semifinále French Open 2010. V deblu ovládl po boku Němce Petzschnera Wimbledon 2010 a US Open 2011. V roce 2011 navíc po boku své partnerky Ivety Benešové, se kterou se o rok později oženil a v roce 2015 rozvedl, vyhrál mix ve Wimbledonu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist