Junioři Veselý a Pavlásek postoupili už do čtvrtfinále US Open

9. 9. 2011, 13:28
Aktuality 0
US OPEN junioři - Také junioři si na US Open museli počkat na zápasy druhého kola, narozdíl od svých dospělých kolegů však ve čtvrtek museli dohnat skluz a odehrát dva zápasy během jednoho dne.
Oba čeští zástupci ve dvouhře chlapců si ale s náročným program poradili; Jiří Veselý i Adam Pavlásek postoupili do čtvrtfinále!
Profily hráčů
Adam Pavlásek

Jiří Veselý letos vyhrál Australian Open, na dalších grandslamech už ale tak úspěšný nebyl. V týdnu před US Open však ovládl bez ztráty setu kvalitně obsazenou generálku v kanadském Repentigny a stále jako světová jednička je jedním z největších favoritů na titul.

Osmnáctiletý rodák z Příbrami vlétl do svého posledního grandslamu mezi juniory jako uragán. V pondělí smetl Ukrajince Manafova a ve čtvrtek po dvou dnech čekání deklasoval další dva soupeře - Američana Marcose Girona smáznul po setech 6-1 6-3 a Srba Nikou Milojeviče 6-1 6-2.

Veselý tak ve třech zápasech ztratil pouhých 11 gamů a na cestě do finále ho už navíc nečeká žádný nasazený soupeř. Ve čtvrtfinále se utká s Američanem Alexiosem Halebianem.

V nedělním finále na sebe teoreticky mohou narazit dva čeští tenisté. Na svém teprve druhém grandslamovém turnaji září Adam Pavlásek. Šestnáctiletý rodák z Bílovce už vyřadil nasazenou dvojku Australana Savilleho a stejně jako Veselý ve čtvrtek zvládl dva zápasy. Nejprve výhrou dvakrát 6-0 nad Chilanem Gonzalem Lamou ušetřil síly, aby pak mohl otočit souboj s Izraelcem Orem Ramem-Harelem.

O semifinále si přítel Petry Kvitová a vítěz letošní Pardubické juniorky zahraje s desátým nasazeným Britem Georgem Morganem. V případném semifinále by čelil jednomu z dvojice favoritů - buď Slováku Horanskému, nebo Britu Goldingovi.

- GRANDSLAM US OPEN JUNIOŘI -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (08. 09. 2011)

Chlapci - dvouhra - 2. kolo:
Veselý (1-ČR) - Giron (USA) 6-1 6-3
Pavlásek (ČR) - Lama (Chile) 6-0 6-0

Chlapci - dvouhra - 3. kolo:
Veselý (1-ČR) - Milojevič (Srb.) 6-1 6-2
Pavlásek (ČR) - Ram-Harel 6-7(3) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist