Juniorka Siniaková končí už v 1. kole, Krejčíková postupuje

2. 6. 2013, 14:59
Aktuality 40
Kateřina Siniaková velké ambice na dívčím Roland Garros v úspěch nepřetaví. Sedmnáctiletá Češka dnes vypadal už v prvním kole, když neuhrála ani set. Dál naopak postoupila Barbora Krejčíková.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková se letos začala soustředit na přechod z juniorů mezi ženy a již několikrát na sebe upozornila. I proto se ve světovém žebříčku WTA posunula během několika měsíců z 1068. místa už na 340. pozici.

V této sezoně si naplánovala, že juniorské turnaje bude hrát už jen na grandslamech. Na Australian Open došla až do finále a po řadě cenných skalpů mezi ženami se těšila na rozlučku s juniorkou. "Vyhrát juniorský grandslam není špatné. Budu chtít dokázat, že patřím v juniorkách k nejlepším, a nejlépe chci vyhrát oboje," prohlásila směrem k French Open a Wimbledonu. 

Na pařížské antuce se ale úspěchu nedočká. Sedmnáctiletá rodačka z Hradce Králové totiž už v 1. kole nestačila na Rusku Elizavetu Kuličkovovou, které dnes podlehla hladce 2-6 4-6. Vyhrát dívčí grandslam tak bude mít možnost už jen za měsíc ve Wimbledonu, kde chce odehrát svůj poslední grandslam mezi juniorkami.

"Moc jsem se těšila do Paříže na RG a snila jsem o tom, že získám titul. Nalosovala jsem si hráčku z Ruska, které ještě loni byla v Top 5 do 18 let. Dneska ukázala svoje kvality a hrála výborně. I když jsem bojovala o každý míček, nepodařilo se mi otočit vývoj zápasu. Ještě mě čeká společně s B. Krejčíkovou debl, dáme do toho maximum...," napsala zklamaná Siniaková svým fanouškům na Facebooku.

Právě Barbora Krejčíková na rozdíl od Siniakové dnes do dvouhry vstoupila hladkou výhrou. Třináctá nasazená a sedmnáctiletá česká naděje na úvod smetla 6-2 6-0 Kolumbijku Lauru Ucrosovou a čeká ji další Jihoameričanka, neboť o postup do osmifinále se utká s talentovanou Brazilkou Beathriz Haddad Maiaovou.

Třetí českou zástupkyní v soutěži byla Gabriela Pantůčková, jež dnes sice dokázala potrápit šestou nasazenou Rusku Dariu Kasatkinovou, porážce 2-6 6-2 3-6 ale nezabránila.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN 2013 juniorky -
(Francie / Paříž, antuka, 21.017.000 eur)
nedělní výsledky (02. 06. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Krejčíková (13-ČR) - Ucrosová (kol.) 6-2 6-0
Kuličkovová (Rus.) - Siniaková (3-ČR) 6-2 6-4
Kasatkinová (6-Rus.) - Pantůčková (ČR) 6-2 2-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
ptpc
A tvrdím niečo iné? Presne tak, za psyhologom ide ten kto ho potrebuje. No a niektoré hráčky to podľa mňa potrebujú... To je celé.
Reagovat
ptpc
To malo ísť do iného vlákna...
Reagovat
Fandina
Je každém, aby když chce vyhledal psychologa. A každý rozumný člověk tohle ví. Není třeba o tom psát.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně, třikrát hurá, Fandina, která píše nesmyslných příspěvků, které skutečně není potřeba psát, tak zhruba pět denně, tu bude někoho poučovat o tom, co je zbytečné psát. To je konec..
Reagovat
Fandina
Dannny1 něco jiného by tam nebylo? Nějaký příspěvek o někom jiném než Fandině? Ale pobavils mě ... úsměv
Reagovat
ptpc
Tak tomuto už nerozumiem. Píšem o tom, lebo som na diskuznom fóre a na ňom sa diskutuje. Konkrétne na tomto o tenise a o veciach s tým súvisiacich. A psychika hráčok s tým súvisí. Nepoužil som žiadne diskretizujúce, úrážlivé alebo vulgárne argumenty. Takže ešte raz - nerozumiem prečo by som o tom nemal písať...
Reagovat
Fandina
ptpc ... nechápu tvůj příspěvek. Napsala jsem svůj názor, že je každého věcí vybrat si psychologa, když to považuje za vhodné. Podle mě je nevhodné to někomu doporučovat. Můj názor.
Reagovat
ptpc
Ale veď ja to nikomu nedoporučujem. Samozrejme, ze je to jeho vec. Ja som len povedal, že si myslím, že niektoré hráčky majú problém so psychikou. A treba to riešiť. Či už so psychológom alebo aj bez neho. Lebo čím dlhšie to budú odkladať, tým horšie.
Reagovat
Fandina
A já ti zase napsala, že je nevhodné o někom psát, že potřebuje psychologa. Je to každého věc. Můj názor.
Reagovat
ptpc
V poslednej reakcii som napísal, že to môžu vyriešiť aj bez psychológa. To za prvé. A za druhé - keď ma niekto nádchu, tak mu odporučíš nejaký liek, či už vitamíny, cesnak alebo ho jednoducho pošleš k doktorovi. Tak prečo by si to isté nemohla spraviť aj v prípade o ktorom sa bavíme...
Reagovat
Fandina
ptpc ... nech to být, je to bezpředmětná diskuse. Kdo chtěl pochopil. Kdo ne, nepochopil.
Reagovat
ptpc
OK. Ale bezpredmetné to podľa mňa nebolo.
Reagovat
Fandina
Katko škoda, tak držím palce do debla s Bárou Krejčíkovou. Dívala jsem se na profil Báry K. a z posledních dvou deblů na ITF si přivezla tituly, tak holky koukejte to rozehrát, držím palce a fandím ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
je na FO mezi juniorkami nasazenou a bude hrát s nenasazenou hráčkou, tak ve druhém kole také držím palce a přeji úspěch. Barborko pojď!
http://www.tenisportal.cz/hrac/krejcikova/
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/draws/gs/gsdraw.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Katka Siniaková hraje ještě debla s Bárou Krejčíkovou. Holky jsou nasazené 2. :-) Hodně štěstí!!
Reagovat
smazaný uživatel
Katka napsala na svém FB:
"Moc jsem se těšila do Paříže na RG a snila jsem o tom, že získám titul. Nalosovala jsem si hráčku z Ruska, které ještě v loni byla v top 5 do 18-ti let. Dneska ukázala svoje kvality a hrála výborně, i když jsem bojovala o každý míček, nepodařilo se mi otočit vývoj zápasu. Ještě mě čeká společně s B. Krejčíkovou debl, dáme do toho maximum..."

Tak držím holkám palce! Úspěch v deblu by taky nebyl špatný... :)
Reagovat
ptpc
Ja neviem, ale mám z Katky taký zvláštny pocit... Ako keby sa od prehry na turnaji v Chiasso zasekla a sama nevie co s tým...
Reagovat
ptpc
Obávam sa že problém bude v hlave. čo nie je vôbec dobré...
Reagovat
Fandina
Netýká se to jenom tohoto příspěvku, ale mám dojem, že tady je hodně příspěvků kde je problém v hlavě, ale ne tenistů, ale přispívatelů tady. Jinak by o hlavě nepsali.
Reagovat
ptpc
Keď myslíš, že problém nie je v psychike, Katka by mala v pohode vyhravať... Uvidime na Wimbledone...
Reagovat
Fandina
Ta poznámka znamenala, že hlava ovlivňuje všechno a pokud někdo umí hrát tenis, tak to není hlavou, ale tenisovým umem. Nikde není psáno, že ten a ten musí to a to vyhrát. Tenista nastupuje na kurt a teprve potom se uvidí, jak hrál. Pokud někdo píše, že je výhra o hlavně, tak je ale o jeho, protože všechno je o hlavě. Bez hlavy neuděláš nic. Takže pokud nevyhrála, tak proto, že byla herně slapší. Neuměla tenis. Hlavu do toho není potřeba plést.
Reagovat
Fandina
Oprava ... ne slapší, ale slabší ... úsměv
Reagovat
ptpc
Ak som to správne pochopil, tak Ty tvrdíš, že napr. Daniela Hantuchová prehrala s J.J. preto, lebo nevie hrať tenis?
Reagovat
Fandina
Jednou se vyhrává, jindy prohrává, záleží na umu a štěstí. Naiva mluví o hlavě, bez hlavy se ráno ani neprobudíš.
Reagovat
ptpc
Začnem od konca - to šťastie beriem. A samozrejme bez hlavy sa nedá robiť nič. Ale o tom sa nebavíme. Bavíme sa o psychike hráčky, t.j. či je schopná v kľúčových momentoch zahrať tak ako napr. na tréningu alebo keď nie je pod tlakom. Čiže to nie je odpoveď na otázku...
Reagovat
Fandina
Ty se bavíš o psychice a já říkám, že o té je zbytečné mluvit. Není viditělná. Bavit se lze o hře, jak kdo hrál, co zahrál dobře, co ne, jaký je výsledek. O hlavě se ale bavit nelze, leda tak o své. Do hlavy nikomu nevidíš. Chytrý člověk tohle ví.
Reagovat
ptpc
Ano, môžme sa baviť o hre ako takej. Ale keď sa hra, resp. údery nedaria, tak sa treba spýtať, prečo je to tak. A veľa krát je na príčíne psychika. Keby to tak nebolo, prečo by mali hráčky, resp. hráči vo svojich tímoch psychológov?
Reagovat
Fandina
Psychologové jsou součástí života a vyhledává je kde kdo, aby jim poradil, když to člověk uzná za vhodné. A rozhodně neplatí, že když má tenista psychologa, tak všechno vyhrává. Hlavně musí umět tenis, od toho se vše odvíjí a rozhodně nikdo nejde na kurt prohrát, normální je jít a chtít vyhrát a na to nikdo psychologa nepotřebuje. Jdu a hraji jak nejlíp umím a chci vyhrát. Stačí si to donekonečna opakovat a také se to tak děje. Jinak by to ani nešlo.
Reagovat
Vojtiik
Nevadí Katko, jedeme dál:)ale až tady proletíšv 1. kole za 5 let, tak už ti tady budou gaučoví kritici nadávat, tak pozor na to:))
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem pořád s tebou, Katko! Věřím, že si to schováváš třeba na Wimbledon. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Antuka je prostě hromský povrch :D Wimbledon bude určitě lepší :)
Reagovat
tommr
jen zapadá do kontextu celkově velice nevydařený antukový sezóny našich holek. Začalo to vypadnutím FC týmu proti Italkám a vyvrcholilo to katastrofálníma výkonama skoro všech našich hráček právě na FO. Už aby začala travnatá sezóna ...
Jinak si taky myslím, že účast Katky na letošní juniorce FO byla úplně zbytečná, protože ani případnej zisk juniorskýho titulu by pro ní neměl žádnej praktickej význam. Stačí se podívat třeba na sestry Plíškovy - koho zajímá, že vyhrály juniorský GS, když se jim mezi dospělejma nedaří? Katka by se měla plně soustředit na přechod mezi dospělý, aby nedopadla právě jako sestry Plíškovy ... :)
Reagovat
Radzha
Víš vůbec s kým hrála? S hráčkou která mezi juniorkama moc nehraje, soustředí se hlavně na WTA a proto ani nebyla nasazená...na AO vypadla až v SF s Konjuh ve 3 setech...a jestli si myslíš, že vyhrál GS na jakýkoliv úrovni se stává každej den a nic to pro vítěze neznamená tak bych chtěl vidět tvůj život teda...
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem ti napsal vedle: Ty uvádíš příklad s Plíščaty, ale trochu zapomínáš na to, že ony vyhrávaly juniorské GS, když porážely třeba o dva roky mladší holky (např. Lauru Robson). Katka hraje pořád se stejně starými, takže to je trochu něco jiného... Navíc si sám můžeš přečíst v článku, že letošní Wimbledon bude Katčin poslední juniorský GS.

Radzha: Taky jsem zjistil, že soupeřka asi byla lepší, než jsem si původně myslel... To víš, to je tommr. On není zlý, ale je na všechny strašně náročný. Třeba je takhle náročný i sám na sebe, ale to už nechám na něm... :)
Reagovat
VlS
Nechtěl bych bejt tvý dítě, pod tvou chápající a láskyplnou péčí by se z každýho musel stát tak leda ožrala nebo fěták. Co kdo dokázal a co se povedlo žádnou hodnotu nemá, jen to co nevyšlo je potřeba široce okomentovat, zhodnotit a zkritizovat.
Jinak nepřeceňuj vliv povrchu, tak zásadní vliv na výkony zase nemá.
Reagovat
Roger_Federer
Tak byvala doba, ne tak davna, kdy povrch mel dost velke slovo..a vliv.
Reagovat
VlS
Dokud nenastal trend zpomalování a ještě většího zpomalování, tak byl vliv zásadní a typičtí antukáři nevyhrávaly hardové turnaje. Podívej se na to v posledních 3 letech.
Reagovat
smazaný uživatel
tommre, tommre. Nemám slov.
Reagovat
Fandina
je super a důležitá pro každého, ať juniorská nebo jiná. A každý tenisový úspěch se počítá. Nerozumím těm řečečem o tom, že juniorské úspěchy nemají váhu.
Reagovat
slacker
nemaji vahu, protoze ti nejlepsi juniori z poslednich 2 rocniku kdy muzou hrat uz se soustredi na dospely tenis, takze vitez je tak trochu jednooky mezi slepymi. proto se obvykle juniorsti vitezove malo prosadi do TOP 10 dospelych
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist