Juniorky Krejčíková a Siniaková po French Open vyhrály i Wimbledon!

7. 7. 2013, 13:56
Aktuality 7
Sedmnáctileté Češky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková měsíc po triumfu na Roland Garros vyhrály i juniorku ve Wimbledonu. Ve finále nejvýše nasazený pár porazil hladce Ukrajinku Anhelinu Kalininovou s Běloruskou Irynou Šimanovičovou a turnajem prošel bez ztráty setu.
Kateřina Siniaková Barbora Krejčíková

Kateřina Siniaková si v lednu zahrála finále dvouhry juniorek na Australian Open. Letos už se však sedmnáctiletá Češka zaměřila na přechod mezi ženy a v žebříčku WTA se vyšplhala již na 350. místo. Rozlučku s juniorkami si na plánovala na Roland Garros a Wimbledon a toužila po zisku grandslamového titulu. Na pařížské antuce ale vypadla už v prvním kole a na trávě v Londýně ve třetím. 

Kateřina Siniaková a Barbora KrejčíkováÚspěchy přesto slaví. S krajankou Barborou Krejčíkovou, jež v All England Clubu v singlu vypadla ve čtvrtfinále, totiž získala dva granslamové tituly ve čtyřhře. Měsíc po French Open sedmnáctileté Češky triumfovaly i na slavném Wimbledonu, kde coby nejvýše nasazený pár neztratily ani set. 

V dnešním finále porazily hladce 6-3 6-1 turnajové osmičky Anhelinu Kalininovou z Ukrajiny s Běloruskou Irynou Šimanovičovou. Českou dvojici dnes držela hlavně Krejčíková, která měla jistější ruku. Siniaková utkání více prožívala a dělala i více chyb.

V prvním setu za stavu 5-2 podávala na zisk sady, servis ale po několika chybách ztratila. Češky však dějství ukončily hned v následné hře, kdy Siniaková při druhém setbolu soupeřku přetlačila v dlouhé výměně úderů od základní čáry. Ve druhém setu už české tenistky na kurtu dominovaly, lépe se doplňovaly při hře na síti a i když měly problém proměnit mečbol, při pátém jim soupeřka pomohla 'promáchnutou' smečí. Češky se ze zaslouženého triumfu radovaly po hodině hry.

"V Paříži jsem byla víc nervózní, protože to bylo první finále, ale rozhodně bych neřekla, že to bylo snazší. Ale mám teď dobrý pocit," řekla Siniaková Radiožurnálu. "Žádný zápas ale nebyl lehký, ale zvládly jsme to hlavou, i když jsme měly slabší momenty. Hodně jsme si to uhrály servisem," doplnila Krejčíková.

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
nedělní výsledky juniorek (07. 07. 2013)

Čtyřhra - finále:
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Kalininová/Šimanovičová (8-Ukr./Běl.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Přechod určitě bude těžký, ale potencionál tam je. Určitě by spolu měli hrát i seniorskou čtyřhru a ne jenom dvouhrou. Budu držet pěsti aby brzo byly obě v top 100, přece jenom nám začínají některé hráčky stárnout.
Reagovat
smazaný uživatel
tím stárnutím máš na mysli koho?
Reagovat
vendulkabendulka
Svetlanu Nalepkovou
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! Samozřejmě obrovská gratulace oběma! Holky si spravily náladu po neúplně úspěšné dvouhře. Vyhrát RG i Wimbledon po sobě hovoří o jejich kvalitách. Doufám, že holky budou hrát spolu i na seniorských turnajích.

Bohužel jsem viděla pouze první set. Nevíte, jestli bych někde mohla najít záznam zápasu?
Reagovat
tommr
s juniorským tenisem a obě holky se začnou naplno věnovat seniorskejm turnajům. Snad bude ten jejich přechod mezi dospělý úspěšnější než byl u sester Plíškovic a Katka s Bárou jednou nahradí Petru a Lucku ... :)
Neví někdo náhodou jakej je jejich další program? Předdpokládám, že příští týden si dají krátkou pauzu a pak by se snad mohly objevit v Olomouci? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna jsem o tom napsal vedle, tak ještě jednou... :)

Je to paráda!!! :) Já jsem tady během zápasu chtěl něco psát, jenže jakmile jsem vyjel z toho streamu, tak už mi to nešlo nahodit na celou obrazovku. Tak jsem to radši nechal být a díval jsem se. :D

No, mám z toho velikou radost a holkám moc gratuluju! :) Vyhrát juniorského debla na RG a hned potom ve Wimbledonu, to se nestává každý den. Docela by mě zajímalo, kolik párů to v historii dokázalo... Jinak herně byly holky super! Výborně se doplňovaly a bylo jedno, která z nich je u sítě a která na základní čáře. Předvedly tam spoustu krásných věcí, za které by se rozhodně nemusely stydět ani dospělé páry... Jenom ten poslední krok byl nejtěžší, holkám se nedařilo proměnit mečbol. Nakonec jim vyšel ten pátý, když Shymanovich promáchla smeč. V tu chvíli jsem si hodně oddechl. :D

Musím ještě dodat, že Katka a Bára spolu hodně komunikovaly během výměn a často bylo slyšet "Ty!" nebo "Já!" To jsem u soupeřek nezaregistroval... Katka a Bára působily hodně kompaktním dojmem a celý turnaj prošly celkem suverénně. Pokud spolu v budoucnu zkusí nějaký dospělý turnaj, tak jim dávám velmi dobré šance. :)
Reagovat
historik
jj, taky jsem to sledoval a musím říct, že herně to bylo fakt skvělý, spousta krásných výměn a zvláš´t musím pochválit hru na síti. Přeji děvčatům vše nej!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist