Kaderka neuspěl, v čele tenisové federace zůstal Haggerty

27. 9. 2019, 13:51
Aktuality 7
Prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka neuspěl ve volbě předsedy mezinárodní federace ITF. Další čtyři roky ji povede Američan David Haggerty, který s převahou vyhrál dnešní hlasování v Lisabonu.
Ivo Kaderka

Haggerty prosadil nedávné změny formátu elitních týmových soutěží Davis Cupu i Fed Cupu. Kaderka i zbývající dva kandidáti jsou velkými oponenty Haggertyho a jeho exekutivy, dostali ale výrazně méně hlasů než současný americký šéf.

Haggerty v prvním kole obdržel 259 platných hlasů, což bylo více než šedesát procent, přičemž mu k vítězství mohlo stačit 215 hlasů. Druhý skončil stejně jako před čtyřmi lety Anil Khanna z Indie (93 hlasů), Ir Dave Miley obdržel 43 hlasů a Kaderka třicet.

"Vážím si vaší podpory. A chtěl bych také poblahopřát Anilovi, Ivovi a Davidovi za jejich tvrdou práci ve volbách. Děkuji," řekl staronový šéf světového tenisu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Petur_Fisk
Na foto Kaderky se podívám většinou jen tehdy, když mám až nezdravě dobrou náladu a chci se vrátit do reality...:)
Reagovat
FulnekUltras
Současné vedení světového tenisu a i řady dalších sportů musí historicky vyhnít stejně jako EU nebo NATO.
Reagovat
blixa
Ouplně by stačilo, kdyby už vyhnil tvůj zkroucenej mozeček ... ;-)
Reagovat
misa
Příště by mohl kandidovat třeba na ředitele zeměkoule.
Reagovat
Mantra
ta fotka je nějak stará ne? Kaderka je reálně strašně vypasenej, ty funkce prostě nejsou zdravé, měl by občas popoběhnout a méně žrat
Reagovat
rybicka
On nemážádné sportoviště dosažitelné :-))
Reagovat
Fransoas
Možná,že fotka není tak stará,ale je vypasenej hodně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist