Kapitán Hewitt v týmu Austrálie nahradil Kyrgiose. Do dvouher posílá Grotha a Tomice

3. 3. 2016, 08:18
Aktuality 2
Nový kapitán australského daviscupového výběru Lleyton Hewitt sice ve svém týmu nahradil nemocného Nicka Kyrgiose, do pátečních dvouher proti USA ale zřejmě nezasáhne. Souboj na trávě v Kooyongu zahájí Samuel Groth proti Johnu Isnerovi, v druhé dvouhře se střetnou Bernard Tomic a Jack Sock.

Lleyton Hewitt si premiéru u kormidla australského daviscupového týmu odbyde jako hrající kapitán. Šest týdnů poté, co ukončil kariéru, totiž ve svém čtyřčlenném výběru nahradil nemocného Nicka Kyrgiose.

Pětatřicetiletý Hewitt ale se svým zařazením do hry nepočítá a plnit bude pouze roli náhradníka. Do pátečních dvouher nominoval Bernarda Tomice a Sama Grotha, který je nahlášen také do sobotní čtyřhry s Johnem Peersem.

"Už jsem toho v Davis Cupu hodně zažil a tak vím, že je na místě mít v záloze náhradní plán," řekl vítěz Davisova poháru z let 1999 a 2003 Hewitt. "Pořád míčky trefuju dobře a máme silný tým. Stále věřím, že můžeme vyhrát."


V průběhu víkendu se sestava může změnit, dvojnásobný grandslamový šampion a nejlepší tenista světa Hewitt ale nastoupí prý jen v případě, že by nebyla jiná možnost. Podle trenéra australského daviscupového týmu Jasona Stoltenberga by případné Hewittovo nasazení do hry nebyl problém, protože je stále fit a nepřestal trénovat.

Již 46. vzájemný duel Austrálie se Spojenými státy se bude hrát na trávě v melbournském Kooyongu, kde se týmová soutěž představí poprvé po 10 letech. Dnešní los rozhodl o tom, že souboj zahájí utkání Grotha s Johnem Isnerem, k druhé dvouhře nastoupí Tomic proti Jacku Sockovi.


"Hraju velmi dobře a hrát se bude na mém oblíbeném povrchu," věří si Tomic, který si v sobotu zahrál finále na tvrdém povrchu v Acapulku. "Tuhle trávu miluju. Není příliš rychlá a dobře se na ní pohybuju. Stejně tak vyhovuje i Grothovi," dodal třiadvacetiletý Australan.

1. KOLO DAVIS CUPU 2016
Los zápasu Austrálie - USA (Kooyong, tráva)
(04. - 06. 03. 2016)
pátek 4. března
Groth (77. v ATP) - Isner (11.)
Tomic (20.) - Sock (24.)
sobota 5. března
Groth/Peers - Bryan/Bryan
neděle 6. března
Tomic - Isner
Groth - Sock
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
EllNino
Sam je z formy, letos vyhrál 1 zápas, nezvládá koncovky, krom výhry nad Mannarinem mu letos nic nevyšlo ...ale v Daviscupu je to trochu něco jinýho, takže vidím zápas s Izzym jako otevřený a na trávě čekám tiebreakovou bitvu no ...

Druhý duel si netroufnu tipovat, Bernie je docela ve formě, to se moc o Jackovi říct nedá ...ale tak uvidí se no, možná spíš věřím Tomicovi v domácím prostředí na trávě ...

Po 1. dnu tipuju stav 1:1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist