Kar. Plíšková v Dubaji po obratu udolala Suárezovou a je ve čtvrtfinále

21. 2. 2018, 13:15
Aktuality 34
WTA DUBAJ - Karolína Plíšková zvládla i na svém čtvrtém letošním turnaji úvodní zápas. Poslední česká zástupkyně ve dvouhře na akci WTA Premier v Dubaji ve druhém kole po obratu zdolala Carlu Suárezovou, kterou porazila potřetí v řadě. O své druhé letošní semifinále si finalistka ročníku 2015 zahraje s Angelique Kerberovou.
Karolína Plíšková

Karolíně Plíškové se letos na Arabském poloostrově příliš nedaří. Minulý týden vypadla v katarském Dauhá už v osmifinále a neobhájila loňský titul. Na právě probíhající akci WTA Premier v Dubaji hraje svůj čtvrtý letošní turnaj a i na něm úvodní kolo zvládla.

Česká jednička měla coby nasazená trojka v prvním kole volno a v dnešním utkání druhého kola po obratu zdolala 5-7 6-2 6-4 Carlu SuárezovouŠpanělku porazila potřetí v řadě a ujala se vedení ve vzájemné bilanci.

Plíšková vstoupila do zápasu rychlým brejkem, o který ale ihned přišla. V dalším průběhu úvodního dějství působila ospale, ve dvanáctém gamu znovu ztratila servis a tím i celý první set.

Také druhou sadu zahájila brejkem, vzápětí přidala další a vedla už 3-0 se dvěma brejky v zádech. Následující dvě hry sice prohrála, nicméně poté už Španělce ve druhém setu nepovolila jediný game.

Zlepšení však pětadvacetileté Češce příliš dlouho nevydrželo. V rozhodujícím dějství opět kupila zbytečné chyby a hned na prvním podání zaváhala. Třemi gamy v řadě dokázala vývoj otočit. Vydřený náskok ale ihned prohospodařila. Naštěstí pro Plíškovou dokázala na rebrejk Suárezové odpovědět rebrejkem a výhodu brejku si udržela do konce.

Pokud chce Plíšková pomýšlet na další vítězství, bude se muset herně hodně zlepšit. V dalším kole ji totiž čeká Angelique Kerberová. Další bývalá světová jednička letos vyhrála 18 z 20 zápasů a nad Plíškovou ve vzájemné bilanci vede 6-3. O pět let starší Němka ve druhém kole porazila 6-4 6-2 předloňskou šampionku Saru Erraniovou.

Světová čtyřka Jelina Svitolinová vykročila za obhajobou titulu výhrou 6-1 5-7 6-2 nad Číňankou Qiang Wang, kterou zdolala ve třech setech i ve druhém střetnutí. Ve čtvrtfinále se nejvýše nasazená Ukrajinka utká s Japonkou Naomi Ósakaovou, které má co oplácet.

Trápení Jeleny Ostapenkové pokračuje. Světová šestka vypadla po prvním zápase minulý týden v Dauhá a také v Dubaji, kde ve druhém kole nestačila 1-6 6-7(6) na Jelenu Vesninovou.

Ruska bude o své první letošní čtvrtfinále usilovat proti krajance Darje KasatkinovéTa dnes udolala po tříhodinovém maratónu 4-6 7-6 6-2 Britku Johannu Kontaovou, přestože ve druhém setu prohrávala 1-3 a v tie-breaku čelila dvěma mečbolům.

Caroline Garciaová ve druhém kole přehrála 6-4 6-2 Jekatěrinu Makarovovou a vyrovnala vzájemnou bilanci s ruskou tenistkou.

O vyrovnání svého dubajského maxima se Francouzka utká s Garbiñe Muguruzaovou, které může oplatit týden starou porážku z Dauhá. Španělka v nočním zápase, který skončil téměř dvě hodiny po půlnoci, porazila 6-3 7-5 osmnáctiletou Američanku CiCi Bellisovou.

• WTA PREMIER DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 733.900 dolarů
středeční výsledky (21. 2. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (3-ČR) - Suárezová (Šp.) 5-7 6-2 6-4
Svitolinová (1-Ukr.) - Qiang Wang (Čína) 6-1 5-7 6-2
Muguruzaová (2-Šp.) - Bellisová (USA) 6-3 7-5
Vesninová (Rus.) - Ostapenková (4-Lot.) 6-1 7-6(6)
Garciaová (5-Fr.) - Makarovová (Rus.) 6-4 6-2
Kerberová (6-Něm.) - Erraniová (It.) 6-4 6-2
Kasatkinová (Rus.) - Kontaová (7-Brit.) 4-6 7-6(6) 6-2
N. Ósakaová (Jap.) - Kontaveitová (Est.) 6-2 7-6(5)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

34
Přidat komentář
martinezi
Nechápu tu ty blbce kteří Karolínu haní je to fajn holka a jen proto že se jí sem tam nějaký ten zápas nepovede jí tu nemusíte urážet hlavně vy kteří jste v životě nic nedokázali a umíte jen kritizovat. Uvědomte si že je v top 10 a když ní tak nemusíte proč na ní koukáte pitomci.
Reagovat
hippos
kerber toho pokerovanyho avatara neskutecne znasilni
misa kundicka by to tak brutalne nedokazal
Reagovat
Pavlis
http://sport360.com/video/tennis/268360/garbine-muguruza-johanna-konta-and-agnieszka-radwanska-weigh-in-on-petra-kvitovas-winning-streak
Reagovat
letityfanousek
Džumhur mi dává. Vsadil jsem si na něj v prvním kole proti Kukushkinovi a protrpěl jsem to. Myslel jsem, že Fabbiano bude snadný sousto a ono zase a ještě šílenější zápas. Ale dobrý, to už jsem nesledoval, jen konečný výsledek, ušetřil jsem nervy
Reagovat
EllNino
Lucy je nemocna ... takze až v IW
Reagovat
horska.kraslice
Tak jestli je nemocná, lze tím vysvětlit její matný výkon včera....
Reagovat
tommr
sice v Dubaji nehraje, ale dneska si díky prohře Kontaový zajistila místo v top-10 i po skončení turnaje ...
A pokud by Kerberová v Dubaji nedošla až do finále tak by se Petra od pondělí dostala dokonce na 9.místo ...
Reagovat
Pavlis
Konta měla dva mečboly v TB 2. setu, teď jí ale hrozí vyřazení. A Muguruza bude hrát o půlnoci.
Reagovat
blixa
To už bude mít koťátko půlnoc :D
Reagovat
horska.kraslice
Teda hlediště skoro prázdné.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/5595--cekam-az-se-to-vse-otoci-veri-safarova-v-uspech
Reagovat
misa
Díky :)
Reagovat
blixa
Snad si to tu Kája přečte a zanechá konečně toho trapného tenisového snažení. Když zjistí, kolika lidem tu působí utrpení, že ji musí sledovat (byť třeba jen score), tak s tím určitě švihne. Je to hodná holka ... ;-)
Reagovat
cabuna
:-D Mě by Kája chyběla já jí mám ráda a ,fandím vždy všem našim holkám ,ale Káje nejvíc vím ,že se to moc nenosí,ale už na základce si učitelka stěžovala rodičům,že inklinuji k živlům tak to bude asi tím .Však ona nás ještě překvapí .
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, chudák Karolina. Zatímco, když hraje blbě, Peťa, Lucka nebo Bara nikdo tady ani necekne. :)))
Reagovat
PetaM
Jo jo, chasníček neunáší, co tady všichni ostatní zažívají pořád ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nechte toho, je to zbytecny. Vsichni vidite, Karolina Pliskova predevsim mozkem do dnesniho agresivniho nenavistneho urvaneho zenskeho vrcholoveho tenisu nepatri. Ano, je to asi hodna prosta holka. Tak at se vda, porodi deti a hraje golf nekde na Floride s tim pitomcem Hrdlickou.
Reagovat
Torn
Koukal jsem na sestřih a z toho to samozřejmě vypadá trochu jinak. Kája určitě nehrála vyloženě špatně, ale určitě umí hrát mnohem líp. To, že jsem to nazval rozpačitým, ono to trochu rozpačité je, protože Carla nehrála zrovna taky nějak extra výborně, i když na její současné poměry asi relativně ok.
Reagovat
Pavlis
Svitolina prohrávala ve druhém už 2-5, ale pak srovnala, přetahovala se, ale na obrat ve 2 setu to už nestačilo. Naštěstí ve třetím s přehledem. Další soupeřka pro ni tedy asi bude také těžká, měla by zabrat. Jo, přál bych jí, ať titul v Dubaji obhájí.
Reagovat
Kozoroh
8. místo - Venus Williamsová
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-w-no-8-venus-williams/72259/

Táhne jí na 40, přesto se stále drží v TOP 10. Zúčastnila se 76 grandslamů, s čímž se žádná jiná tenistka nemůže chlubit.
Reagovat
tommr
jména zbývajících 7 hráček jsou už taky jasná. Zajímavý bude jen kdo ze čtveřice Navrátilová, Evert, Graf a Serena Williams bude na prvním místě ... :)
Reagovat
slacker
seren, Graf, Navratil, Evert
Reagovat
com
ha, tak to nakonec zvladla :) ..no ale kdyz s takovou nastoupi proti Kerber, tak co sem viel z pulky prvniho setu - nema absolutni sanci :/
Reagovat
tommr
jj pokud se Karolína nějak pronikavě nezlepší tak schytá od Kerberový strašnej výprask ...
Reagovat
George_Renel
Bylo to hodně špatné, proti Kerberové jí dávám tak 10%.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. Ještě že hoří i ta Ostapenko, takže ještě bude zase tejden pátá.
Reagovat
tommr
teoreticky by se Karolína mohla dostat na 4.místo pokud by Svitolina vypadla s Wangovou. Na to se ale sázet nedá. A Ostapenko to taky ještě může otočit ...
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, to je pravda.
Reagovat
tommr
tak Ostapenko to nakonec nezvládla a Karolína už má díky tomu jistotu, že i po Dubaji bude nejhůř pátá ... :)
Reagovat
lars
Kdyby to bylo hodne spatny, tak by tenistku se kterou mela H2H 3:3 neporazila.
Reagovat
tommr
Karolína měla dneska štěstí, že i CSN hrála hodně pod svoje možnosti ...
Reagovat
George_Renel
A viděl jsi to vůbec? Viděl jsi co (ne)hrála soupeřka?
Reagovat
lars
videl, ale ne vsechno. kvalita zapasu mohla byt ovlivnena sluncem . CSN promenila BP peknym winerem do rohu kurtu.
Reagovat
tommr
sice tu výhru nakonec přece jen uhaluzila, ale po herní stránce to od ní byla dneska bída. Karolína bude jen těžko porážet pohyblivější a šikovnější soupeřky pokud se s prvním servisem nedostane nad 50% a pokud napálí každej druhej return daleko do autu ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist