Karacev proti Augerovi-Aliassimemu otočil stav 0-2 na sety a při svém debutu je už ve čtvrtfinále!

14. 2. 2021, 07:21
Aktuality 81
AUSTRALIAN OPEN - Aslan Karacev na letošním Australian Open dál píše nevídaný příběh. Sedmadvacetiletý ruský tenista úspěšně navázal na svůj premiérový skalp hráče Top 10, když dnes po obratu z 0-2 na sety porazil Félixe Augera-Aliassimeho a při svém debutu v hlavní soutěži grandslamů postoupil už do čtvrtfinále. V něm vyzve Grigora Dimitrova.
Aslan Karacev (© AFP)

Aslan Karacev se dostal do podvědomí minimálně mnoha českých fanoušků po restartu loňské sezony, kdy hrál na českých challengerech třikrát finále a dvakrát si odvezl trofej pro vítěze. Díky těmto výsledkům ruský tenista, který si v roce 2017 při tréninku ošklivě zranil koleno a musel na operaci, poprvé dostal šanci zahrát si na grandslamech.

A debut je to neuvěřitelný. Sedmadvacetiletý rodák z Moskvy v katarském Dauhá suverénně prošel tříkolovou kvalifikací a při svém debutu v hlavní soutěži grandslamových turnajů se probojoval už do čtvrtfinále, když nedal šanci Gianlucovi Magerovi, Jegorovi Gerasimovovi ani světové devítce Diegovi Schwartzmanovi (premiérový souboj s hráčem Top 10) a dnes po senzačním obratu zdolal 3-6 1-6 6-3 6-3 6-4 Félixe Augera-Aliassimeho.

Karacev, jenž se po letošním Australian Open poprvé objeví v elitní stovce žebříčku ATP, svého předchozího soupeře Schwartzmana na vítězné údery přestřílel 50-5, ale dnes přesnost svých agresivních úderů z minulého zápasu celkem dlouho hledal. Ruský kvalifikant v první a druhé sadě příliš chyboval a za 70 minut prohrával 0-2 na sety.

Poté se však začal dostávat do pozitivních čísel, Auger-Aliassime navíc pomáhal chybami a Karacev nakonec po třech a půl hodinách utkání otočil. Pro oba aktéry se jednalo o premiérový pětisetový zápas v kariéře.

"Jsem unavený, dal jsem do toho zápasu všechno," přiznal 114. hráč světového žebříčku Karacev.

Karacev je teprve sedmým hráčem v open éře, který při svém debutu postoupil do čtvrtfinále grandslamu, prvním od Wimbledonu 1996 (Alex Radulescu). A také teprve třetím kvalifikantem v open éře ve čtvrtfinále Australian Open, prvním po 32 letech (Goran Ivaniševič, 1989).

Auger-Aliassime má za sebou v Melbourne velmi povedený vstup do sezony, jenže oba turnaje pro něj nakonec skončily zklamáním. Dvacetiletý Kanaďan se na generálce dostal až do finále, jenže ani ve svém sedmém snažení o zisk premiérové trofeje z hlavního okruhu neuhrál set, a dnes ztratil jasné vedení.

O další přepsání historie se Karacev překvapivě nepokusí proti loňskému finalistovi Dominicovi Thiemovi, ale Grigorovi Dimitrovovi. Úřadující vítěz US Open a jeden z největších favoritů Thiem, který předevčírem vyhrál pětisetovou bitvu s Nickem Kyrgiosem, dnes sedmkrát přišel o podání a za dvě hodiny schytal výprask 4-6 4-6 0-6. Dimitrov si tak zahraje své první čtvrtfinále na grandslamech od US Open 2019.

• AUSTRALIAN OPEN 2021 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 80.000.000 australských dolarů
nedělní výsledky (14. 02. 2021)
• Dvouhra mužů - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Raonic (14-Kan.) 7-6(4) 4-6 6-1 6-4
Dimitrov (18-Bulh.) - Thiem (3-Rak.) 6-4 6-4 6-0
A. Zverev (6-Něm.) - Lajovič (23-Srb.) 6-4 7-6(5) 6-3
Karacev (Rus.) - Auger-Aliassime (20-Kan.) 3-6 1-6 6-3 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

81
Přidat komentář
Krisboy
Patik

Nejsi příbuzný toho dementa Maya?
Reagovat
Patik
Dík..
Reagovat
Krisboy
Nemáš za co, to byla otázka, jestli jsi to nepoznal. Takže něco společného máte :)
Reagovat
Patik
čo ti mám nato povedať..a čo chceš počuť..?
Reagovat
Krisboy
Chtěl jsem od tebe jenom odpověď na jednoduchou otázku. Teď už nechci nic.

A čo chcem počuť? Nevím, dám si třeba Floydy, ty už jsem dlouho neslyšel. Dark Side Of The Moon smilesmile
Reagovat
woody
Pohybuje pochybuju,ze zvladne 3 a vice setu...
Reagovat
Pe3k
Nechápu proč nastoupil, když je zraněný. Tváří se jak při mučení krista, kdo se na něj má dívat?
Reagovat
smazaný uživatel
Tvári sa tak len medzi výmenami.

To si za tie roky ešte nepostrehol. Sklop už zraky z udice a začni sledovať tenis, rybár.
Reagovat
Ereinion
během výměn se pohybuje úplně normálně...nějaký divadlo mezi výměnami bych specielně u něho vůbec nepřeceňoval
Reagovat
dako
Z natrhnutého svalu, z neskutočnej bolesti a obáv z toho, či vôbec nastúpi do zápasu (ako sa nechal Nole počuť). Je tu nakoniec Novak, ktorý behá z jednej strany na druhú, robí pomaly šnúru, keď kĺže za loptičkou a podáva úplne v pohode.

Je to neskutočný hráč, to mu nikto neberie, ale takto si len robí hanbu. Mne príde, ako keby si ani niekedy neuvedomoval, čo robí. Hlavne, nech nezabudne vrieskať, ako zmyslov zbavený a hneď na to srdiečka.
Reagovat
MarcelPersch
Já nechápu, že se tomu pořád někdo diví, vždyť on to dela pořád dokola smile mindgames
Reagovat
dako
Ale tie veci okolo toho sa dajú povedať diplomaticky, ľudsky. Proste ich povedať, tak ako sú, aká je realita. Nie zo seba urobiť hráča, ktorý pomaly umiera na kurte, tvrdí, že takú bolesť ešte nezažil a nakoniec hraje, ako keby akurát prišiel svieži z dovolenky. Je to proste klamár.

Stojí mu to za to?
Reagovat
MarcelPersch
Stojí, protože jak vidíš i protihráči mu to stále žerou, vyhodí se z tempa a Nole si jen pochutná :)
Reagovat
Patik
Veľa ľudí zabúda že jeho telo je úplne inak nastavené ako to naše..on má taký kvalitný jedálníček zosnovaný presne na jeho telo..jeho kostra a muskulatúra je vybudovaná z úplne iných živín na úplne iných základoch..regenerácia jeho tela má úplne inú úroveň..a čo telo nespraví tam nastupujú jeho finančné možnosti a vplyv..tvoje zranenie a jeho zranenie to je tisíc a jedna..a vidíš už sa zase začína trápiť a telo sa zase ozýva..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prostě natržený sval nemá (kdyby ano, tak už by to proběhlo médií). Takže si asi něco natáhl, možná ho to i bolí, ale hrát může. Pokud by hrál s natrženým svalem, tak to není profesionál.
Natržený sval neokecáš, ani nespravíš zázračnou injekcí. To je fantasy...
Reagovat
ttopi
Přesně. Ta životosprává ovlivní spíš tu odolnost vůči těmto problémům. Ale pokud už máš natrhlej sval, tak nehraje roli co jíš.
Reagovat
Patik
To máš pravdu..natrhnuté to určite nieje možno to bol jeho prvý mylný dojem ale sám potom nadviazal že nevie čo je vo veci a že sa ide dať vyšetriť a po vyšetrení bude vedieť viac..on sám vie najlepšie s jeho tímom čo to je..za simulanta ho rozhodne nemám to by som robil blbcov aj z celého jeho tímu..
Reagovat
Patik
koľko ľudí sa treskne niekde alebo padne a v prvej chvíli pocitovo povedia ja neviem asi to mám zlomené..pôjdem doktorovi nech mi to pozre opuchne im to..a nakoniec to majú len narazené..Djokovič povie že si asi natrhol sval a už ho všetci chytajú za slovíčka a vyhlasujú rozsudky..
Reagovat
ttopi
Však byl na vyšetření, tak mohl vyhlásit, že nakonec je to dobrý. Ale to by nebyl on. Raději nechá všechny v pocitu že to má natržený, co kdyby...
Reagovat
Patik
nenechal nikoho v ničom..to ľudia ktorí ho nemajú radi sa v tom nechali aby mohli kritizovať keby niečo..nemal ani tlačovku a možno ani nemal možnosť a čas vyjadriť sa niekde..oni vedia najlepšie a my nevieme nič..
Reagovat
lars
Jokerovic o tom mohl informovat na FB
Reagovat
Patik
Mohol aj nemusel. :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tomu snad nevěříš ani ty sámsmile
Reagovat
Patik
tak čo ti poviem no..on neni povinný vyjadrovať sa stále k ľuďom..neni to nejaký premiér alebo starosta..je to športovec ktorý má svoju základňu fanúšikov..a nato slúžia tlačové konferencie ktorú pravdepodobne vynechal zo zdravotných dôvodov čo normálny fanúšik by mal teda pochopiť..každý vedel že skôr či neskôr nejaké podrobnejšie vyjadrenie príde stačilo si počkať..dnes mal tlačovú konferenciu zodpovedal otázky ktoré väčšinu zaujímali..a ten kto ho nemá rád nech hádže naďalej kameňom a tí ostatní čo mu fandia sú informovaní a podporia ho.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamoško, toto bola aká honička.

Ty si dobrý exot.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
postrádám tu výsledek vyšetření. Byl na něm vůbec? Přes google o něm není ani čárka. Někdo tu říkal, že by s tím natrženým svalem nemohl podávat. Takže mu asi muselo být jasné, že ho nemá natržený. Tyhle jeho zdravotní záhady jsou doslova hanbou tenisu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a tipuju, že když bude prohrávat, zápas skrečuje, což se ovšem nedozvíme, pokud mu Milošek zápas podvanácté pustí...
Average speed Jokerova 1. servisu 192km/h.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafova byla vyšší a to má špatná záda a taky říkal, že ho to limituje při servisu :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jenže záda potřebujou rozhýbat, natržený sval moc nesmile
Reagovat
Patik
vkľude to mohol byť len kvalitný pretrvávajúci kŕč ktorý pôsobil dojmom natrhnutia..a sám povedal že podávanie bolo to jediné čo mu nerobilo problém..nepočuli sme o ňom lebo isto ležal cez noc niekde v nemocnici na tom najkvalitnejšom áre s jeho financiami..
Reagovat
Patik
Djokovič sa nešetrí a vyzerá byť zahojený aj keď s obväzom na bruchu..ak zvládne tento zápas ďalšie dva dni volna ho kompletne vrátia do turnaja..bežný smrtelník by s rovnakým zranením laboroval niekoľko týždňov..vymenili súčiastku a aktualizovali softvér..
Reagovat
smazaný uživatel
Fans Noleho teraz majú jedine šancu v tom, že to Nole celé len zdramatizoval a dnes pride ako vymenený. Osobne sa priklanam k tomuto scenáru.

Thiem, uz pred zrebom som ho tipoval, ze nedosiahne SF. Aj preto som si ho zelal do Rafovej časti pavúka.
Reagovat
EllNino
...že mužský tenis je více předvídatelný :)) Dnešní výsledky hovoří za vše :))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile zachrání to jen nesmrtelný bojovník z Balkánu, který slavně zvítězí i na jedné noze a bez několika žeber. Jen nesmí trefit upíra, to by byla pro tenis katastrofa, narušení křehké rovnováhy.
Reagovat
Herbert_Hoover
Miloška může porazit pokud se bude moci pohybovat ze strany na stranu. :)
Reagovat
Mantra
zhora dolů
Reagovat
Tomas_Smid_fan
rozštěp, provaz, rozštěp...
Reagovat
Fandina
To, že dneska nevyhráli favoriti neznamená, že i tak jsou kluci předvídatelnější než holky.
Reagovat
gigin
Nám jde totiž vždycky jenom o jedno.
Reagovat
Fandina
:-)) jj.
Tady se shodneme, myslím, že je to dané genderově a geneticky. Příroda to tak zařídila a v tenise se to jen potvrzuje.
Reagovat
Usm
Tak prohrát s Dimitrovem není žádná ostuda. Ten kvalitu určitě má, jen ma výsledky jak na houpačce:)
Reagovat
EllNino
to rozhodně :) o to mi nešlo, mně šlo o to, že tu nedávno někdo psal, že mužský tenis je v podstaté daný .. a te%d hraje čtvrfinále 18. nasazený a kvalifikant :) tak kde je pravda? asi někde uprostřed
Reagovat
Ereinion
posledních 15 let to tak bylo...teď se mění u mužů generace, takže bude přibývat překvapujících výsledků, což určitě není na škodu. U ženskýho tenisu byla trochu jistotou Serena, ale momentálně je to tam úplně vabank, může vyhrát skoro kdokoliv, viz např. Swiatek naposled.
Reagovat
Patik
Keď už henten padělek Federera nadelí Thiemovi kanára asi by som chodil zbytok sezóny po kanáloch..pretočil som si to narýchlo videl som že Thiem aj vyhráva potom zase prehrával..čo nemal výplet na rakete ? takže ak to Nole zdravotne zvládne tak už tu nemá súpera..možno len rusa..
Reagovat
Patik
Karacev dá štvrťfinále Australian Open...zarobí a zbytok kariéry sa bude vláčiť v prvých kolách na challengeroch..smile
Reagovat
gigin
Tys fakt zvláštní člověk. Divný. Hrozně divný.
Reagovat
Patik
prečo ?
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taky typicky zatrpknutý východňar.
Reagovat
EllNino
Nebuď trpký ... je to skvělý výsledek a navíc absolutně po zásluze, Augery, Schwartzmany a podobné strčil do kapsy
Reagovat
gigin
Jo! To je to slovo. Trpký, zapšklý.
Reagovat
Patik
trpký..zatrpklý neviem aký..myslíš že mňa trápi že vypadol nejaký FAA o ktorom počujem tak raz za sezónu s hráčom o ktorom nepočujem vôbec..? ja sa tomu len divím že čo sa to tu deje a prečo sa to deje takto.. niesú za tým nervy alebo hnev..zatrpknutosť..nič z toho..
Reagovat
EllNino
a proč mluvíš takhle o těch tenistech? jsou to výborní hráči, tohle tvé "nepočujem a počut nebudem" je neuvěřitelné ... shazuješ je na úroveň ani nevím jakou, přitom se dostali do 4. kola na GS, teď už do čtvrtfinále ...

FAA je ve dvaceti letech už skoro hotový hráč a Aslan holt začal déle, ale to mu přece nikdo nemůže zakázat, aby vyhrával, rozhodně ne Patik
Reagovat
Patik
tak vás možno oslovili mňa nie..ono je mi aj ťažšie ich posudzovať keďže sú to mladí chalani..kariéru majú pred sebou..tieto tvrdenia sú odomňa občas príliš prísne a hlúpe..ale som už taký..
Reagovat
Krisboy
FAA rozhodně není hotový hráč. Ještě neumí hrát finále smile
Reagovat
Pe3k
Tak se nezajímej jen o BIG 3 a uslyšíš o nich. FAA je světová 18 a ty o něm slyšíš jednou za sezonu?
Reagovat
Patik
no v uvodzovkách raz za sezónu..v podstate sledujem viacmenej tie najväčšie turnaje a tam ak sa nemýlim vypadáva v prvých kolách..nič prevratné čo by u mňa osobne stálo za povšimnutie..ak ho niekto obdivujete týmto sa vás nechcem dotknúť samozrejme..
Reagovat
EllNino
no tohle tvé "u mě nepochodí, je slabej", ty jsi asi hodně dobrej v tom, co děláš viď :D
Reagovat
Patik
tak ja osobne som taký že rešpektujem každého športovca..všetci makajú snažia sa a viem že nemôže byť každý legenda..ale zároveň nimi nechcene svojím spôsobom pohŕdam..pokiaľ urobia niečo prevratné ale nevedia to zopakovať akosi sa nimi prestanem zaoberať..som taký..máš právo si o mne myslieť zlé veci..
Reagovat
EllNino
já spíš v tomhle vyrůstal a vím, jaká je to dřina se dostat aspoň někam do přeboru .... když člověk není úplně zdravej, tak pak už ne ...

Ale to je jiná písnička a to tu nebudu nějak rozmazávat ... jde mi o to, že čtvrtfinále GS a vůbec hraní GS turnajů je absolutní strop, který opravdu mohou dosáhnout jen ti nejlepší (a to nemyslím nejlepší jako první desítka), ale třeba stovka atd
Reagovat
Patik
aj ja som športoval osem rokov..viem čo koľko stojí keď chceš byť dobrým lepším a najlepším..

štvrťfinále grandslamu alebo účasť na grandslame nieje maximálny strop..maximálny strop je ho vyhrať opakovane..
Reagovat
Mayo
Zapinaj Novaka.
Reagovat
Patik
už som zapou..uš čuším..
Reagovat
Patik
a kde bol doteraz..a kde bude potom..
Reagovat
EllNino
A co? :) Nesmí proto vyhrávat? Já to obdivuji, loni na challengerech v Česku jsem si říkal, že by po těchto výhrát mohl něco předvést i na tůře, evidentně mu to prospělo a teď na rychlých kurtech válí neskutečně ...

Tady přece nejde pořád o nějaké "nemá tu co dělat", ale o ten parádní výkon v posledních třech setech, který Felix sledoval s nevěřícným pohledem ...

Zahrála tu parádní zápasy, ve druhém kole ztratil ve třech setech jediný gem například ... to, že ho neznáš a neuznáváš, je čistě a jen tvůj problém :)
Reagovat
gigin
Tesat, tetovat. Já už nemám sílu takhle pěkně to napsat. Jsem starý, unavený ze všeho. Děkuju Tome.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A co, prostě byl teď lepší a zasloužil si to. Navíc ho snad dva roky brzdilo koleno, které si nechal operovat. Už v Praze naháněl Stana, takže vo co gou?
Reagovat
Patik
Tak dobre..ste mi to tu objasnili..nemám nič proti..čo sa jeho týka prajem mu to koľko hráčov si môže povedať že bolo vo štvrťfinále grandslamu..ale tí hráči zo seba vedia vymáčknuť neuveritelný tenis..top hráči to z nich vytiahnu..a potom sa šuchcú s hráčmi piatej stovky..to sú obrovské skoky v kvalite tenisu..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bojím se bojím o Grišu, tohle nebude jednoduchésmile
Reagovat
steve79
Tak co ten Novak?
Jinak Thiem strasidelny vykon.
Reagovat
Mayo
Novak si ide pre titul, nic nové.
Reagovat
Mayo
Thiem odchod medzi houna smile
Reagovat
Cico93
Jeden z tých výsledkov, kedy si človek musí pretrieť očí, či dobre vidí...
Reagovat
Pe3k
Felix musí být u sazkařů oblíbený. Pokaždé jak se dostane k důležitému zápasu, tak prohraje, to je pak při vsázení celkem výhoda smile
Gratulace Karacevovi když vyhrál v ostravě, pak může vyhrát už kdekoliv.
Thiem dostal 0:3 od Dimitrova? smile Čekal jsem, že Dom vyhraje tak 3:1 no nic teď si připadám opravdu hloupě, alespoň vím jak se Forehand cítí každý den smile
Reagovat
Nola
Dom vyzeral uplne bez energie, v uvodnych setoch viedol vzdy 3:1, velky problem mu robili slajzy od Grigora, ten posledny set uplne odisiel, vsetko vyhadzal
Reagovat
Pe3k
No on už mohl balit kufry po zápase s Gyrosem, to by ovšem Nick musel být při smyslech a nehrát v rozhodujícím okamžiku 4. setu (nepovedený a zbytečný) tweener smile
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Nola
zapas som nevidela, Aslanovi vraj rodicia dali meno podla leva z Narnie
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne nastala sebareflexia. Este nieco urobit s tym hlupym odhadom.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tenis nemá logiku někdy :) Já jsem taky tipoval, že ztratí set, po tom velkém obratu s Kyrgem že bude nabuzený...ale očividně byl nějaký problém u Doma protože takhle by jen tak nehrál, při vší úctě ke Grišovi ;)
Reagovat
George_Renel
Loni sbíral challengery po Česku a letos raketa.smile
Reagovat
Krisboy
Kvalitně potrénoval, no. Aneb - těžko na cvičišti, lehko na bojišti! smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist