Karatančevová rozstřílela Cirsteaovou 6-0 6-0, ve 2. kole vyzve Šafářovou

8. 8. 2012, 14:42
Aktuality 29
WTA MONTREAL - Tenistka s dopingovou minulostí Sesil Karatančevovová si v Montrealu připsala premiérovou výhru dvakrát 6-0. Ze stavu 1-5 a mečbolu se v úvodním kole dostala Italka Vinciová, málo vídaný obrat předvedla rovněž Jihoafričanka Scheepersová.
Sesil Karatančevová

Sesil Karatančevovová si v roce 2005 v pouhých 15 letech zahrála ve čtvrtfinále French Open a byla 35. hráčkou světa. V Paříži ale byla pozitivně testována na anabolický steroid nandrolon, v lednu 2006 měla pozitivní test podruhé a ITF ji nemilosrdně udělaly dvouletý zákaz. Vinu se mladá tenistka snažila svést na to, že byla těhotná, se svou verzí ale u komise neuspěla.

Bulharská rodačka, která však už třetím tokem reprezentuje Kazachstán, se tak na kurty vrátila až na začátku sezony 2008, kdy hned vyhrála dva menší podniky ITF. Na turnajích WTA se ale neprosazuje - za čtyři a půl roku byla jen jednou ve čtvrtfinále (Birmingham 2010) a jednou v semifinále (Pattaya 2010).

Nicméně rozjetá se zdá být v těchto dnech v kanadském Montrealu. Tenistka, jež dnes slaví 23. narozeniny, suverénně bez ztráty setu prolétla kvalifikací a z kurtu svou soupeřku vypráskala i v 1. kole hlavní soutěže. Poprvé v kariéře na turnaji WTA svou sokyni vyprovodila dvěma kanáry, když 6-0 6-0 deklasovala Soranu Cirsteaovou.

105. hráčka světa Karatančevovová byla proti 35. tenistce světového žebříčku papírovým outsiderem, předpoklady však tentokrát dostaly totálně na 'frak'.

Na pozoru se nyní musí mít Lucie Šafářová, která se Karatančevové postaví do cesty jako další. Česká tenistka bude mít nevýhodu v nerozehranosti, neboť v prvním kole měla jako nasazená šestnáctka volný los a minulý týden navíc ještě hrála olympijský turnaj na trávě. V Montrealu se alespoň rozehrála ve čtyřhře, ve které s Ruskou Pavljučenkovovou postoupily do 2. kola, stejně jako česko-jihoafrický pár Uhlířová/Grandinová.

Ve dvouhře bude reprezentovat ještě čtvrtá nasazená Petra Kvitová. Dvaadvacetiletá Češka se o postup do osmifinále utká s o rok mladší Ksenií Pěrvakovou, kterou loni v Brisbane porazila ve třech setech. Ruska v úvodním kole zdolala ve dvou tie-breacích Gruzínku Annu Tatišviliovou a teprve na druhém z posledních devíti turnajů postoupila do 2. kola.

Blízko třetí letošní výhře byla domácí Stephanie Duboisová. Pětadvacetiletá Kanaďanka vedla nad Chanelle Scheepersovou 6-1 a 3-2, Jihoafričanka pak ale získala 10 gamů v řadě a utkání parádně otočila.

"Věděla jsem, že mě čeká hodně těžký zápas. Na začátku hrála velmi dobře a v zádech měla publikum. Já ale pak začala hrát delší výměny a myslím, že tím jsem utkání otočila," komentovala Scheepersová. "Bylo to fyzicky náročné utkání, obě jsme bojovaly."

Jediný míček dělil od vyřazení Robertu Vinciovou, i ona ale dokázala nepříznivě se vyvíjející utkání otočit. Devětadvacetiletá Italka sice s Yaninou Wickmayerovou poslední tři vzájemné utkání vyhrála 2-0 na sety, v Torontu ale Belgičanka vedla ve třetím setu už 5-1 a o game později měla dokonce mečbol. Jenže udělala dvojchybu, Vinciová zápas nevzdala a nakonec zvítězila 6-2 3-6 7-5.

"V prvním setu jsem hrála dobře a ve druhém jsem měla hodně šancí na brejk. Ale ona (Wickmayerová) začala hrát lépe. Ve třetím setu jsem si řekla sama sobě 'Bojuj o každý bod, o každý bod' a vrátila jsem se zpět. Především forhend jsem trefovala skvěle, na konci jsem se hodně soustředila," komentovala Vinciová svůj povedený obrat. "Na mečbolu jsem měla trochu štěstí a ona pak asi začala trochu panikařit. Jsem šťastná, že jsem vyhrála, protože Yanina je těžká soupeřka," dodala vítězka letošního French Open ve čtyřhře. 

Také před rokem italská tenistka na Rogers Cupu začala výhrou nad Wickmayerovou a nakonec došla až do čtvrtfinále. Cestou do něj vyřadila tehdejší světovou jedničku Wozniackou i bývalou nejlepší hráčku světa Anu Ivanovičovou, na kterou narazí i letos - v kole druhém.

Tamira Paszeková trochu překvapivě snadno porazila za 69 minut 6-2 6-1 Němku Julii Görgesovou a zajistila si možnost vyzvat světovou jedničku Victorii Azarenkovou. S Běloruskou dosud ve třech vzájemných duelech neuhrála ani set.

"Už několikrát jsem s ní hrála, navíc ji znám z juniorů. Je to světová jednička a velká hráčka. Hrát proti ní je vždy těžké, ale ve Wimbledonu jsem s ní odehrála dobré utkání," vzpomínala Paszeková na měsíc starou porážku ve čtvrtfinále Wimbledonu. "Tady se cítím skvěle, skoro jako doma. Mám tu skvělé vzpomínky na rok 2008 a i nyní se budu snažit převést své maximum," dodala mladá Rakušanka.

- WTA PREMIER 5 MONTREAL -
(Kanada, tv. povrch, 2.168.400 dolarů)
úterní výsledky (07. 08. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Čepelová (SR) - Arvidssonová (Švéd.) 6-3 6-3
Makarovová (Rus.) - U. Radwaňská (Pol.) 6-4 6-2
Vinciová (It.) - Wickmayerová (Belg.) 6-2 3-6 7-5
Karatančevová (Kaz.) - Cirsteaová (Rum.) 6-0 6-0
Suárezová - Martínezová (obě Šp.) 1-6 6-4 6-3
Paszeková (Rak.) - Görgesová (Něm.) 6-2 6-1
Halepová (Rum.) - Larcherová de Britová (Portug.) 6-4 6-3
Wozniaková (Kan.) - Hantuchová (SR) 7-5 7-6(5)
Scheepersová (JAR) - Duboisová (Kan.) 1-6 6-3 6-0
Pěrvaková (Kaz.) - Tatišviliová (Gruz.) 7-6(6) 7-6(4)

Čtyřhra - 1. kolo:
Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) - Juraková/Marosiová (Chorv./Maď.) 6-7(4) 6-4 10-8
Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) - Babosová/Daniiliduová (Maď./Řec.) 6-1 3-6 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
Basa
Zápas Petry od půlnoci na Eurosport 2:)
Reagovat
tommr
díky za info. Ze zápasu Lucky Šafářový už asi nic neuvidíme?
Reagovat
Basa
Nn, dáváme zápasy jen z centru - Lucka hraje na vedlejším...ale vede, tak v dalším kole se Sammy už třeba bude na centru:)
Reagovat
tommr
škoda. Na to že Lucka postoupí bych zatím ještě moc nesázel. Ted zrovna promarnila ve třetím setu slibný vedení 3:0 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že přineseš Petře štěstí :-)
Reagovat
Fandina
Petra nové slušivé oblečení, výborný střih nahoře tmavé a prodloužený živůtek ... super
Reagovat
Basa
Chtěla si napsat výborný výstřih, ne?:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Aspon máš na co koukat :-))))
Reagovat
Fandina
-:))) no jo chlapi ...... výstřih taky, ale střih to jsem myslela, lichotivý její postavě ... prodloužené tělo tmavé barvy, příliš neobebínající a modrý pruh pod pasem na upoutání pozornosti na něj a ne na postavu ... super volba

Teď ale Peťa přišla o podání, tak bude muset něco vymyslet ...
Reagovat
Basa
Nejsem modeman, ale když řikáš:))) Nohy, nohy, nohy...není třeba nic dalšího vymýšlet:)
Reagovat
tommr
oblečení má sice Petra dneska docela hezký, ale její hra je prostě strašná - kvanta nevynucenejch chyb proti stěží průměrný soupeřce - to nevypadá vůbec dobře ...
Reagovat
Fandina
a nohy má krásné ... sukynka bílá na sebe taky poutá, ale je trochu zbytečně řasená :-)) ... nic, teď potřebuje Petra aby těma nožičkama všechno doběhala a otočila vývoj zápasu ... musí přidat no
Reagovat
Basa
To je bída...Ta Pervak nic letos neuhrála...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra to otočí, musí ..já jí věřím.
Reagovat
tommr
navíc je Pervakovová evidentně zraněná a skoro nemůže podávat. Petra ale ty její slaboučký druhý servisy posílá do outu nebo do sítě jak smyslů zbavená. Dnešní výkon Petry se bohužel nedá označit jinak než jako ostudnej ...
Reagovat
Fandina
Lucka Šafářová je již ve třetím kole ... ale už je to pasé, stejně tomu rozumíme ... úsměv
Reagovat
Fandina
... je tři čtvrtě na dvě tady, asi jsem se přeslechla ... nic no
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem si všiml v Expres zprávách, že Masha nebude hrát v Montrealu kvůli žaludečním problémům. :( Je to škoda, ale zdraví je určitě přednější. Brzy se uzdrav, Masho! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba je Masha těhotná :D
Reagovat
tommr
zajímavý i když ne úplně nečekaný. Už se ví kdo bude hrát místo ní? :)
Reagovat
smazaný uživatel
haitik1: Nestraš! :D

tommr: "Maria Sharapova has withdrawn from @CoupeRogers due to a stomach virus & will be replaced by Galina Voskoboeva."
(zdroj: twitter WTA)
Reagovat
tommr
díky za info ...
Pro tvojí další favoritku je to ale hodně dobrá zpráva. Caro má ted cestu do semifinále volnou. Dneska jí navíc odpadla další těžká soupeřka když Petrovová nečekaně prohrála s kvalifikantkou Bertensovou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je snad jasné, že bych byl mnohem radši, kdyby Masha byla zdravá. Rozhodně i za cenu toho, že by se spolu s Caro utkaly ve čtvrtfinále... Taky je pro mě překvapení, že Kiki porazila Nadiu, ale určitě nepodceňuju žádnou soupeřku. Navíc Kiki není vůbec špatná. Patří k talentům a letos už taky něco vyhrála. Pak by tam případně ve 3. kole byla Dominika, to není zrovna snadná soupeřka... Ale jo, Caro určitě má šanci a snad se jí zadaří. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Výsledek Sorany mě překvapil, protože Karantchevu prakticky neznám. Jinak je trochu škoda, že na Eurosportu dávali zápas Peng - Rezai. Spíš by mě zajímalo utkání McHale - Rus.

Moje favoritky začínají v Montrealu až zítra, takže u mě pořád vedou OH. Na druhou stranu, asi už mě bude opravdu zajímat jenom zítřejší finále ženského fotbalu mezi USA a Japonskem. Těším se na to, protože semifinále USA - Kanada bylo pořádné drama. :) Snad americké holky vyhrajou a vynahradí si loňské MS, kdy ve finále prohrály právě s Japonskem na penalty...
Jinak jsem byl včera (vlastně dneska v noci) hodně smutný z toho nešťastného zápasu českých basketbalistek ve čtvrtfinále. Myslím, že Francie nebyla herně lepší, ale lépe to zvládla po taktické stránce. Nějaké chyby udělal trenér Blažek, holkám přestala fungovat obrana a Francouzkám se výborně rozjely rozehrávačka Dumerc a pivotka Yacoubou. Bylo to prostě všechno se vším, nedá se to svádět jenom na jedno... Každopádně je to strašná škoda a nevyužitá šance, protože holky to měly dobře rozehrané. Na druhou stranu, nejsme první a určitě ani poslední, kdo v basketu ztratil nadějně rozehraný zápas... Ale stejně je mi holek moc líto. Myslím, že to byl zcela určitě můj nejsmutnější zážitek z olympiády. :(
Reagovat
tommr
Karatantchevovou taky neznám a proto doufám, že její dnešní zápas s Luckou budou vysílat v televizi ... :)
Jinak ten zápas našich basketbalistek radši ani nezminuj. Takový zklamání nepamatuju už hodně dlouho. Výkon tý maličký Francouzky ale zaslouží uznání ...
Reagovat
smazaný uživatel
Říkal jsem si, jestli o tom mám psát. Napřed se mi vůbec nechtělo, ale psal jsem o basketu od začátku olympiády, takže jsem napsal i teď... Nedá se nic dělat, musíme umět přijmout i prohru. Pro mě to bylo ještě o to těžší, že moje dvě nej hráčky z toho byly asi úplně nejsmutnější. :( Jo, Dumerc hraje výborně už dlouho a na OH je asi nejlepší rozehrávačkou turnaje.
Reagovat
tommr
Petra to s Pervakovovou nebude mít vůbec lehký i když ta se od tý doby co se z ní stala Kazaška dost trápí. Petře ale první zápasy na turnajích nikdy moc nešly a jiný to asi nebude ani dneska. Čekám těžkej boj a postup Petry ve třech setech. Jsem rád, že ten zápas tentokrát uvidíme v televizi ...

Lucka by teoreticky měla postoupit bez problémů, ale u ní člověk bohužel nikdy neví na čem je. A výsledek Karatantchevový proti Cirsteový nahání hrůzu. Doufám ale, že potřetí za sebou Lucka v prvním kole nevyhučí a vyhraje dneska ve dvou setech ...

U zbývajících dnešních zápasů čekám všude výhry favoritek, jen u zápasu Halep-Stosur tipuju výhru Halepový ...
Reagovat
nouma
kde se bude bude tento zápas vysílat?
Reagovat
tommr
zápas Petry by měl vysílat Eurosport2. Začátek zápasu se dá čekat nejspíš krátce po půlnoci ...
Pokud budeme mít štěstí tak možná ještě předtím uvidíme i zápas Lucky Šafářový ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist