Karolína Plíšková bude hrát na divokou kartu v Birminghamu, Kvitová se odhlásila

12. 6. 2019, 14:32
Aktuality 8
Karolína Plíšková se bude na slavný Wimbledon připravovat již o týden dříve na turnaji v Birminghamu, od jehož pořadatelů přijala divokou kartu. Na britském pažitu se naopak nepředstaví vítězka posledních dvou ročníků Petra Kvitová, která má stále zraněné levé předloktí.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková tak rozšíří hvězdné pole, jež vedou světová jednička Naomi Ósakaová a šampionka posledního grandslamu Ashleigh Bartyová. Poprvé v historii se birminghamského podniku zúčastní všechny tři nejvýše postavené hráčky žebříčku WTA.

Bývalá světová jednička a finalistka US Open Plíšková si v Birminghamu v roce 2015 zahrála finále a díky divoké kartě je pátou členkou elitní desítky, která se letošního ročníku turnaje WTA Premier zúčastní. Původně měla v plánu hrát pouze týden před Wimbledonem v Eastbourne.

"Jsem velmi ráda, že se turnaje zúčastním, bude mít opět silné pole a čekají nás těžké zápasy. Neumím si představit lepší místo, kde začít na trávě. Na finále z roku 2015 mám krásné vzpomínky, ráda bych letos získala titul," řekla Plíšková.

V Birminghamu naopak nebude startovat vítězka posledních dvou ročníků Petra Kvitová. Stále totiž bojuje se zraněním levého předloktí, kvůli němuž přišla o grandslamové French Open.

Letošní finalistka Australian Open Kvitová se zranila před čtrnácti dny na French Open. Natržený sval v předloktí lékaři označili za nezvyklé zranění a odhadli dobu léčení minimálně na tři týdny, proto se čekalo, že do Birminghamu Kvitová neodletí.

"Je to v souladu s předchozími prohlášeními Petry po zranění. V tuto chvíli podstupuje intenzivní rehabilitaci, její stav se zlepšuje a o startu ve Wimbledonu se bude rozhodovat na poslední chvíli," řekl ČTK mluvčí tenistky Karel Tejkal.

Minulý týden Kvitová řekla, že nechce léčbu uspěchat. "Je to dominantní ruka, je to forhend, takže je to těžký," uvedla wimbledonská královna z let 2011 a 2014, která od premiéry v hlavní soutěži v roce 2008 v Londýně nikdy nechyběla.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Torn
Tak Magda umí na trávě a Káje prostě její styl nesedí no.. :(
Reagovat
com
dobre zpravy :) ..tak ted hlavne nevyletet hned v prvnim zapase
Reagovat
tommr
je fajn, že budeme mít komu fandit i když nebude hrát Petra. Doufám, že Karolína naváže na finálovou účast z roku 2015 a nebude se opakovat lonskej propadák s Rybárikovou ...
Reagovat
tommr
odstoupení Petry je sice očekávaný, ale přesto je to velmi špatná zpráva. Na 99% to znamená, že její zranění je tak vážný, že nestihne ani Wimbledon ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Právě dala vyjádření, že dělá vše proto, aby stihla Wimbledon, ale těžko říct jestli se to povede.
To, že je její zranění vážný bylo jasný hned od začátku!
Reagovat
LukasH
No, že tam nebude hrát bylo jistý už od toho prohlášení. Na tenhle typ zranění je třeba klid a Birmingham je 14 dní před W. Osobně si myslím, že se z W odhlásí, ovšem s nynějším odstoupením se to spojovat nedá.
Reagovat
Jan
Raději se odhlásit z Wimbledonu než aby jí to tam ruplo znovu a měla v háji celou sezónu.
Reagovat
Ela-fon-isi
Přesně tak, když to sroste, tak nastoupit po tom, co měsíc neměla raketu v ruce? Obávám se, že letos Petru na W. uvidíme leda na tribuně. :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist