Karolína Plíšková je druhou jistou účastnicí Turnaje mistryň

16. 9. 2019, 08:58
Aktuality 23
Karolína Plíšková si po včerejším triumfu v čínském Zhengzhou zajistila účast na letošním Turnaji mistryň v Shenzhenu, který nabídne rekordních 14 milionů dolarů na prize money. Závěrečný vrchol sezony měla do dnešního dne jistý pouze světová jednička Ashleigh Bartyová.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Plíšková se po včerejším triumfu v Zhengzhou stala první hráčkou, která v sezoně získala čtyři tituly. Na začátku roku triumfovala v Brisbane, ovládla antuku v Římě a ještě travnatý podnik v Eastbourne. Jediné neúspěšně finále odehrála v Miami. Dále má na kontě čtvrtfinále z Dubaje, Indian Wells, Toronta a Cincinnati. Letos vyhrála už 49 zápasů, nejvíce na tour.

"Kvalifikovat se na Turnaj mistryň je vždy mým cílem, jsem ráda, že si mi to už počtvrté povedlo," řekla 27letá Češka. "Těším se na souboje s nejlepšími hráčkami a také prohlídku Shenzhenu," dodala.

Plíšková si na závěrečném vrcholu sezony zahraje čtvrtým rokem po sobě. Zatímco při své premiéře v roce 2016, kdy se kvalifikovala i ve čtyřhře, skončila už ve skupině, předloni a loni se dostala do semifinále.

"Esová královna", jak je Plíškové přezdíváno, má letos nejvíce nechytatelných servisů (455). Tuto statistiku ovládla v letech 2015 až 2017.

Velkou šanci se kvalifikovat má také Petra Kvitová, které i přes zdravotní potíže posledních měsíců patří v průběžném pořadí šesté místo. Nic není ztraceno ani pro další zraněnou Češku Markétu Vondroušovou. Finalistka letošního French Open by však musela na následujících turnajích dojít velmi daleko, jelikož na osmou postupovou příčku ztrácí téměř 1 300 bodů.

Ve čtyřhře se v Shenzhenu, kde se bude hrát Turnaj mistryň od 27. října do 3. listopadu poprvé, představí Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh, blízko k jisté účasti mají Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou a bojovat o letenku do Číny budou ještě Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
com
kvalifikace dobra, ale vyhrat TM by bylo jeste lepsi :D
Reagovat
FulnekUltras
tři zápasy ve skupině budou pěkným zakončením letošní poutě
Reagovat
blixa
Plus semifinále a vyhrané finále. A ty vzteky sežereš vlastní ušanku :-P
Reagovat
Torn
Tak teoreticky za ideální konstelace mohou Káje stačit i tři vyhrané zápasy, ne? :D Tak to dokázala i Dominika Onionová :D
Reagovat
rybicka
Ta měla tehdy super štěstí, že Světlana byla uštvaná finišováním o body k nominování na TM. Tehdy si zasloužila projít Světlana.
Reagovat
Torn
To je pravda. Nicméně, kdyby ten titul z Moskvy nezískala, nemohla by tam hrát. Takže asi lepší turnaj v hrsti a zkusit si TM, kde za SF měla dost bodů i peněz. Ale tak i o tom je štěstí, bohužel na to Dominika nenavázala, nicméně na sbírání bodů máš celý rok, takže asi nelze moc nikomu vyčítat, co kdyby.
Reagovat
rybicka
Nevyčítám. Jen mě tehdy SK obrovsky fascinovala jak to ufinišovala. Ani jsem jí dřív nefandila, ale tehdy byla úžasná.
Reagovat
tommr
dalo se to sice čekat, ale přesto je potěšující, že má Karolínu jistotu už tak brzy a nemusí honit body na poslední chvíli jako loni ...
Petra Kvitová bude mít i v ideálním případě velký problémy se na TM vůbec kvalifikovat. A pokud se stav její ruky nezlepší tak je úplně bez šance ...
Markéta Vondroušová na TM nemůže ani pomýšlet. Ta bude ještě ráda když se dostane aspoň na Elite Trophy. A platí pro ní totéž co pro Petru: pokud se stav její ruky nezlepší tak je úplně bez šance ...
Reagovat
LukasH
Karolína v suchým...i když nejsou její výkony vždy ideální, hraje pořád vesměs stejně celou sezónu a hlavně je zdravá. Takže gratulace. :-)
Petra mě mrzí. Vyhraných zápasů do května - 28, od května - 4. Pech, no.
Kdo by byl řek na jaře, že TM bude zas honit na poslední chvíli. A kvůli tý ruce kdo ví, jestli....
Reagovat
rybicka
Bez zlepšení zraněných rukou, ani není proč se kvalifikovat :-(
Reagovat
tommr
už samotná účast zaručuje spoustu bodů a peněz. Je ale fakt, že jet si tam se zraněnou rukou pro tři výprasky asi není to pravý ořechový ...
Reagovat
rybicka
Peníze, body super, ale taky prodloužení zranění...
Reagovat
FulnekUltras
Petru teď vidím ako tako zas až na jaře. Bohužel se potvrzuje, co jsem tady říkal už během Wimblu a teoretici v čele s kpt. Minaříkem trapně zlehčovali. Tohle není zranění na pár týdnů nebo měsíců - a ne náhodou tady tápe i slovutný doktor Kolář. My, co jsme už někdy měli nebo dokonce pořád ještě máme ruku v prdeli, ovšem víme své.

video č. 139

https://www.youtube.com/playlist?list=PLQPE9XHeXVDnUixLg3_Lqpw8aq7c087FT
Reagovat
Torn
Ty jí tam máš doslova. :)
Reagovat
Elip13
Karolína není první hračka se čtyřmi tituly ne? Po triumfu na US Open byla první Andreescu ne?
Reagovat
bIbec
Newport Beach je speciální kategorie challengeru (pod záštitou WTA, tak to může mást). Ale do statistik turnajů WTA se to nepočítá. Podobně jako se nepočítají ATP challengery.
Reagovat
bIbec
ono to mate ještě z jednoho důvodu. Pod ITF spadá juniorská soutěž + dospělí u mužů do dotace 25 tisíc. Všecko nad 25 tisíc už u mužů spadá pod ATP (challengery). Ženy mají challenger 125 tisíc, ale např dotace 100 tisíc je ještě pod záštitou ITF.

Takže je to prostě nižší soutěž, která spadá pod WTA a má dotaci momentálně 125 tisíc. U mužů to dotační rozhraní ATP challengerů je mnohem pestřejší. Někde od těch 40 tisíc do těch myslím 125 tisíc.
Reagovat
bIbec
a ženy tím pádem mají zase pestřejší to dotační rozhraní ITF turnajů
Reagovat
bIbec
takže je to prostě o zvyku :-) U chlapů jsme si tak nějak zvykli, že ty ATP challengery se do statistik ATP turnajů nepočítají. Ženy ještě donedávna žádné challengery neměly. Teď mají, ale jenom jednu kategorii s dotací 125 tisíc.
Reagovat
Elip13
Jasně díky za upřesnění, nebyla jsem si jistá, jak to s tím Newportem je... :))
Reagovat
tommr
Andreescu má jen 3 tituly (Indian Wells, Toronto, USO). Tři letošní tituly má i Barty ...
Reagovat
sojka1
slajzbaba a Plech.... :-)) tak sup pro dalsi cetku, Karolinko! :-)
Reagovat
blixa
Chudáci Číňani, tak se snaží, takový prachy a nakonec jim tam přijede plech a slajzbába ... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist