Karolína Plíšková končí v prvním kole, Zakopalová kvůli horečce nenastoupí

12. 7. 2010, 19:55
Aktuality 0
WTA PRAHA - Karolína Plíšková skončila na turnaji ECM Prague Open hned v prvním kole. Lednová vítězka juniorky na Australian Open dnes prohrála na štvanické antuce s Larssonovou ze Švédska za hodinu a čtvrt. Kvůli horečce se před vstupem do turnaje odhlásila Klára Zakopalová.
Karolína Plíšková

Osmnáctiletá Karolína Plíšková, aktuálně 204. hráčka dvouhry, se předloni v Praze dostala do čtvrtfinále, ale loni vypadla v 1. kole s Ivetou Benešovou. Letos byla Praha její první turnaj na okruhu WTA v sezoně, ale pod spalujícími slunečními paprsky příliš často chybovala a s Johannou Larssonovou prohrála dvakrát 4-6.

"Možná kdyby to bylo na betonu, tak bych třeba vyhrála. Ale servis mi tady na té antuce moc nepíše," řekla Karolína Plíšková a souhlasila, že si zápas prohrála sama. "Ona taky dělala chyby, jenže já víc. Bylo to ve mně," řekla svěřenkyně trenéra Jana Bedáně.

V odpoledním slunci se na centrálním dvorci protahovaly stíny a Plíšková měla problém s viditelností míče. "Skoro jsem neviděla balon," upozornila, že stín pro ni byl horší než vyčerpávající vedro. "To vedro bych i přežila, protože třeba v Austrálii bylo horší. Zatímco tam bylo pětačtyřicet, tady je dvaatřicet," dodala Plíšková.

V prvním utkání turnaje nečekaně vypadla Slovenka Magdaléna Rybáriková, která v poledním horku prohrála s Annou Tatišvilivou z Gruzie, až 156. hráčku světa, 6-0 a dvakrát 5-7. "Po tom kanáru jsem ji podcenila, to se nesmí stát," hlesla Rybáriková.

Do české metropole se jinak většina hráček teprve sjížděla. Finalistka z Budapešti Patty Schnyderová ze Švýcarska věnovala den protažení a lehkému tréninku. Pražskou antuku si vyzkoušela i jednička Lucie Šafářová, které dělal doprovod přítel Tomáš Berdych.

Zakopalová se odhlásila
Klára Zakopalová si na derniéře ECM Prague Open nezahraje vůbec. Na Štvanici měla plnit roli čtvrté nasazené hráčky, ale dnes se odhlásila kvůli nemoci. Místo Zakopalové se do turnaje dostala jako poražená z kvalifikace Eva Hrdinová, kterou v prvním kole čeká Alize Cornetová z Francie.

"Mrzí mě strašně moc, že nemůžu hrát, protože to je jediný turnaj doma a hlavně je poslední," sdělila ČTK osmadvacetiletá Zakopalová, kterou v posledních dnech "přepadly" horečky. "Snažila jsme se udělat vše, abych mohla nastoupit, ale nejde to," doplnila Zakopalová.

Zakopalová, která se díky osmifinále ve Wimbledonu posunula na 45. místo světa, hrála čtyři z pěti předchozích ročníků Prague Open. Pražské rodačce se na Štvanici většinou dařilo a v letech 2005, 2007 a 2008 postoupila u Negrelliho viaduktu do semifinále.

- WTA INTERNATIONAL PRAGUE (Česko, antuka, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (12. 07. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Tatišviliová (Gruz.) - Rybáriková (SR) 0-6 7-5 7-5
Hercogová (Slovin.) - Maleková (Něm.) 6-4 6-2
Larssonová (Švéd.) - Kar. Plíšková (ČR) 6-4 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) - Hejlová, Hrdinová (ČR) 5-7 6-2 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist