Karolína Plíšková o prezidentův pohár na Spartě hrát nebude, bolí ji záda

22. 5. 2020, 19:49
Aktuality 39
Světová trojka Karolína Plíšková se omluvila z turnaje O pohár prezidenta ČTS, kterým příští týden na pražské Spartě začne série tenisových akcí na rozehrání po zmírnění opatření proti šíření nemoci Covid-19. Jedničkou mezi ženami bude dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová, mezi muži Jiří Veselý. Turnaj se uskuteční bez přítomnosti fanoušků a bude vysílán v České televizi.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© AFP)

Pořadatelé dnes zveřejnili složení a dvanáctou hráčku světa Kvitovou v pavouku doplní Karolína Muchová (26. v žebříčku WTA), Barbora Strýcová (31.), Kateřina Siniaková (54.), Kristýna Plíšková (69.), Barbora Krejčíková (115.), Lucie Hradecká (474.) a juniorka Linda Fruhvirtová. Ženy budou hrát na tvrdém povrchu.

V mužské osmičce, která se utká na antuce, se s Veselým (65. v pořadí ATP) představí Lukáš Rosol (180.), Zdeněk Kolář (229.), Tomáš Macháč (26.), Vít Kopřiva (320.), Michael Vrbenský (405.), Jonáš Forejtek (436.) a Jiří Lehečka (617.).

"Těší mě, že se v akci předvedou všichni čeští hráči, kterým to situace dovolí. Díky tomu nás čeká ojedinělá podívaná. Díky síle českého tenisu a rychlosti, s jakou jsme akci připravili, se do Prahy dívá celý tenisový svět. Je to pro nás čest i výzva. Věřím, že i tenis přispěje k postupnému navracení naší společnosti k normálu," uvedl prezident tenisového svazu Ivo Kaderka v tiskové zprávě.

Účast původně přislíbila i Karolína Plíšková, ale s tím, že musí být zdravotně v pořádku. "V posledních týdnech jsem léčila zraněná záda a teprve postupně zvyšuji tréninkové dávky. Až o víkendu přijede trenér (Daniel) Vallverdu a začnu naplno trénovat. Na ostrý zápas se teď necítím," vysvětlila svoji neúčast.

Nabídku hrát měla i loňská finalistka Roland Garros a světová osmnáctka Markéta Vondroušová. Na kurt se však nedostane kvůli netenisovým povinnostem. "Ve dnech turnaje se stěhuji a vrcholí má příprava na maturitu, tak jsem se omluvila, ale s účastí v týmové soutěži, až budu mít vše za sebou, již počítám," slíbila Vondroušová.

Ze současné české elity chybí Marie Bouzková (47.), která se až počátkem června vrací z USA.

Čtvrtfinálové zápasy jsou na programu v úterý 26. května, ve středu semifinále a finále ve čtvrtek od 12:00 (muži) a 14:00 (ženy).

Na zahajovací boje ve Stromovce navážou turnaje O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta vždy pro 16 hráčů a hráček. Hrát se bude i soutěž družstev. Mezinárodní sezona okruhů ATP i WTA začne kvůli koronaviru nejdříve v srpnu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
peggy
Věřím Pliskove,že pro nemoc nebude hrat.Vim,že se těšila a potom je to turnaj,spíš trénink.Ona se nebojí.
Reagovat
FulnekUltras
pořád tam máš neotevřený vzkaz ze 6.4. ;-)
Reagovat
tommr
už je někde k dispozici rozpis zápasů na úterý?
Předpokládám, že Petra Kvitová, Karolína Muchová, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková budou nasazený a Kristýna Plíšková, Barbora Krejčíková, Lucie Hradecká a Linda Fruhvirtová k nim budou přilosovaný ...
Reagovat
FulnekUltras
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1408424-prvni-polibek-sereny-williamsove-byl-odporny-hnus-nejhorsi-zazitek-vzpomina-hvezda.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
brixner
Záda sou svinstvo, vobzvlášť, když bolej a mě bolej imrvére! Když mě bolej, tak si udělam svejch pětset sklapovaček a už mě nebolej. Když mě bolej, zavolam doktorce a vona mi řekne, ať přídu na injekce, ale vona neví, že její sestra ve mně vypěstovala takovej respekt k jehlám, že už mě záda radši dlouho nebolej. To vám tak jednou přídu na tu injekci a sestra povidá "Co záda, bolej?" No, já řikam "No jo, bolej..." Tak sem se vopřel vo lehátko, vyndal kus prdele, sestra nasadila jehlu, docela ironickej úsměv, já zavřel voči a nadejch se a sestra bodla! Jenže v tu chvíli zadrnčel na stole telefon,já se lek, vona vodskočila, popadla sluchátko a aniž by dokončila ten započatej bod, se zlatou trpělivostí vyslechla stížnost svojí maminky, která barvitě popisovala, kterak spálila ňákej guláš, protože ta svině řeznická jí zase prodala maso z ňákýho bejka předdůchodovýho věku a vona, jelikož si zase zapomněla na botníku brejle, tu flákotu koupila a v rendlíku připálila. Vodvedle z vordinace se vozvalo "Pane Brixner, furt bolej?" a já řku "Jojo, furt bolej!" Sestra asi po deseti minutách přikryla dlaní mluvítko a ptá se "Tak co, furt bolej?" A já řikam "Nojo, furt bolej!" Po dalších asi pěti minutách sestra zavěsila, vyndala mi z prdele jehlu a ptá se "Tak co, ještě bolej?" A já vodpovídám "No sláva, už nebolej!" A vona povidá "Sem vám řikala, přiďte, jen když vás bolej!" a já řikam "Už dlouho nepřídu, protože mě už nebolej!" A vona povidá "Fakt sem ráda, že už vás nebolej, nashle!" A já řikam "Děkuju, fakt už nebolej, nashle!" A v čekárně eště slyšim, jak řiká "A zase brnkněte, když vás rozbolej!" A já radši vodešel a byl sem rád, že už mě nebolej. Když záda rozbolej, je lepší ležet doma a namlouvat si, že nebolej, Káje se ani nedivim, jako slávista bych se na tu Spartu taky vysral! Kdepak, záda když rozbolej...:-))
Reagovat
misa
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1414272-cervnovy-turnaj-v-charlestonu-si-zahraji-i-grandslamove-sampionky.html#article-artcl

Už se těším.
Reagovat
paddy
jelikož umí počítat do pěti

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1414544-uprimny-federer-netrenuju-nevidim-k-tomu-zadny-duvod.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
misa
Staří dávno zabezpečení hráči už nemají k návratu příliš velkou motivaci.
Reagovat
paddy
a o GS titul nikdo nestojí :)
Reagovat
FulnekUltras
někdo musí před výkonem měsíce drilovat a udržovat "pracovní návyky" - jinému stačí ve správný čas lehce prokrvit, a jde se rovnou na věc
Reagovat
cheeky
a první, co vidím, jsou žvásty toho pomatence FU. Je tohle portál o tenisu nebo o politice?

Byl jeden z důvodů, proč jsem sem přestal chodit. Sice ho mám v ignoru, ale často mě systém odhlásí a fakt nemám chuť na to číst příspevky oslavující zločineckou ideologii, v jejímž jménu byly zavraždeny miliony lidí. Některé jeho příspěvky během těch let byly už za hranou a divím se redakci, že ho už dávno nezabanovala. Až si toho všimne nějaký prudič, mohl by z toho tenisportál mít nepříjemnosti, že to tu roky trpí.

Trestní zákoník Hlava XIII § 405

Kdo veřejně popírá, zpochybňuje, schvaluje nebo se snaží ospravedlnit nacistické, komunistické nebo jiné genocidium nebo jiné zločiny nacistů a komunistů proti lidskosti, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.
Reagovat
FulnekUltras
das gance čechiše folk ist ajne fízlbande
Reagovat
bIbec
"Kdo veřejně popírá, zpochybňuje, schvaluje nebo se snaží ospravedlnit nacistické, komunistické nebo jiné genocidium nebo jiné zločiny nacistů a komunistů proti lidskosti, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta."

to je hrozná kravina. Dejme tomu, že někoho uvidíš něco z toho říkat. Zavoláš na něho policajty? Já říkám, že ne. Protože uvnitř víš, že zavírat za blbost je nemorální.
Reagovat
bIbec
respektive ne za "blbost", ale za blbý kecy.
Reagovat
FulnekUltras
není nijak těžké odvodit, že ten pravičácký dobytek nahoře by všechny "rudochy" nejradši rovnou věšel - a ještě by si na to sám napsal zákon, aby byl před "slušnými lidmi" morálně z obliga ;-)))
Reagovat
Mantra
no záda záda, mě taky berou už asi dva měsíce, to je z toho vysedávání, to je lepší pochodovat - ale do svědomí si musí sáhnout sama
Reagovat
aligo
bude něco z toho k vidění? V TV nebo aspoň nějaký stream?
Reagovat
smazaný uživatel
ČT sport
Reagovat
aligo
Super! Děkuji
Reagovat
aligo
to má z toho ležení :D
Reagovat
FulnekUltras
A tak se snaží dobový pisálek, snaží se i Hana - a zároveň se stydí naplno přiznat, že na rozdíl od havloidní rádoby "modly" Navrátilové byla tehdy prostě šťastná doma v socialistickém Československu. Dát takovou pravdu dnes najevo je přece společensky krajně nevhodné, mediálně "kontroverzní" a ve vztahu k samozvané "liberálně" kapitalistické smetánce z okruhu 5 km od centra Prahy v podstatě sebelikvidační. Tedy pro lidi, kteří o "dobré vztahy" s touto pochybnou "elitou" stojí. Každého volba.

https://sport.aktualne.cz/tenis/emigrace-navratilove-byla-aktem-statecnosti-ja-bych-to-nedok/r~832314f09b6311eaa6f6ac1f6b220ee8/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
Jabadu
Tě Buch, bratře v trysku. Podívej se, Bedřichu, chceš lázně? ... Ne? ... Tak jeď do Tater! ... ??? ...
Byls v Pelhřimově?
:-)
Reagovat
FulnekUltras
lendloidní klasika - víc škoda slov
Reagovat
blixa
Totální kretén ... víc škoda slov
Reagovat
FulnekUltras
Jakpak se asi zachová,
ta vaše nádhera plechová,
až se bude jednou hráti
dejme tomu v Cincinnati?

Není to nijak těžké říci,
jakou tam chytne kalupici,
když dolary cinknou vábně,
však už ji všichni dobře známe.
Reagovat
Nenela
Nepsalo se tady uz mockrat, ze na Fulnekovy politicke vylevy nema smysl reagovat, protoze na to akorat ceka, aby si mohl jeste prihrat? Bez reakce jeho "konverzace" driv umre.
Reagovat
blixa
Ale vůbec ne, ten si vystačí i zcela sám. Je to zkroucenej mozek poháněnej vlastním šílenstvím.
Reagovat
Alien
A koho pdporuje tento Ichtyl, který má v mordě neustále Havlisty?
Reagovat
blixa
Další zasranej Stalinista ? Vy se tu nějak množíte kluci ...
Reagovat
Alien
Já jsem měl na mysli soudruha Ichtyla z Fulneku!
Reagovat
blixa
Ježiš pardóón ... ;-) Trapně jsem se spletl.
Reagovat
Alien
OK !
Reagovat
misa
Maruška bude hrát později v červnu? To si nemůžu nechat ujít...
Reagovat
tommr
neúčast Karolíny mě nepříjemně překvapila. Snad se dá brzy do kupy, aby si stihla zahrát aspoň Tipsport Cup ...
Neúčast Markéty Vondroušový a Marie Bouzkový se dala čekat ...
Jednoznačnou favoritkou na celkovou výhru ted bude Petra Kvitová. Druhou finalistku si ale tipovat netroufám ...
Reagovat
Mantra
tak mě to ani nepřekvapilo, tak nějak jsem to i čekal, když se přihlásila Kvitová, ona Plíčková moc nechce proti ní hrát, by se taky mohlo stát, že by nic nezahrála
Reagovat
tommr
já Karolíně to zranění věřím. Petře se určitě schválně nevyhýbá a obzvláště ne na víceméně exhibičním turnaji. Pokud by proti někomu nechtěla hrát tak by to byla spíš Kristýna ...
Reagovat
Marduch
Jako asi takhle..kdyz v je přípravě a nerozhraná, proč před znovurozjetím sezony zbytečně zvyšovat rivalce sebevěomí a mně naopak :)
Reagovat
Alien
Neůčast Plíškové mě vůbec nepřekvapila!
Reagovat
Dobry-den
Tak určitě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist