Karolína Plíšková první finále přetavila v zisk titulu!

3. 3. 2013, 11:40
Aktuality 134
WTA KUALA LUMPUR - V malajsijském Kuala Lumpuru na sebe poprvé mezi ženami výrazněji upozorňuje bývalá juniorská vítězka Australian Open Karolína Plíšková. Dvacetiletá Češka turnajem WTA procházela bez ztráty setu a dnes ve svém premiérovém finále proti Američance Bethanii Mattekové-Sandsové zápas otočila a vybojovala tak svůj první titul!
Karolína Plíšková

Z 15 startů na turnajích WTA se Karolína Plíšková dostala jen dvakrát přes úvodní kolo: v roce 2008 na antuce v Praze padla ve čtvrtfinále s Azarenkovou a loni v Kuala Lumpuru skončila ve druhém kole na Agnieszce Radwaňské. 

Tento týden přesně po roce v Malajsii start do turnaje opět zvládla, ovšem s tím rozdílem, že ji nedokázaly zastavit už čtyři soupeřky po sobě. Včetně nasazených Japonek Doiové a Moritaové. Tu dvacetiletá rodačka z Loun v semifinále deklasovala za 48 minut 6-0 6-2 a zajistila si postup do dnešního finále. 

V něm nastoupila proti rovněž nenasazené Bethanii Mattekové-Sandsové, se kterou loni na podzim v hale v Linci prohrála ve dvou setech. O sedm let starší Američanka má o mnoho více zkušeností, žádný singlový titul z okruhu WTA ale také ještě nemá. Dnes hraje ve čtvrtém finále, ale ani v něm Američanka premiérový triumf nezískala. Karolína Plíšková zápas proti zkušenější Američance otočila a premiérovou finálovou účast přetavila v zisk svého prvního titulu.

"Radost z prvního titulu na WTA mám velikou, jsem moc šťastná. Mám za sebou skvělý turnaj a dobré zápasy," řekla Plíšková v telefonickém rozhovoru ČTK.

O radost z titulu se mohla Karolína Plíšková podělit s matkou, která s ní v Kuala Lumpuru byla. Na oslavu ale nebude čas, protože tenistka hned v pondělí ráno letí na turnaj do Indian Wells. Ani obří šampaňské, které dostala spolu s trofejí, neotevře. "Váží snad deset kilo, to jim tady nechám na památku," řekla Plíšková.

Bethanie Matteková-Sandsová a Karolína PlíškováKarolína Plíšková do finále nevstoupila zrovna ideálním způsobem. Hned ve druhé hře jí Američanka vzala servis a ujala se vedení. Plíšková následně neokázala využít dva brejkboly a srovnat. Matteková-Sandsová Plíškovou nepustila k její hře. Česká tenistka dělala v průběhu celého prvního setu hodně chyb a nevycházelo jí první podání.

Američanka se dobře hýbala, variovala údery, často se objevovala na síti a až na pár chyb hrála přesnou a agresivní hru. V šesté hře vzala české hráčce servis i podruhé a za pouhých 24 minut hry vyhrála úvodní dějství poměrem 6-1.

"Nebyla jsem nervózní, aspoň si to myslím, ale překvapilo mě, jak ona hrála. Trefila tři nesmyslné returny, vedla 3:0 a pak už to jelo," uvedla rodačka z Loun.

Ve druhé sadě se hra české hráčky o hodně zlepšila a dokázala tak s o sedm let starší a zkušenější Američankou držet krok. Plíšková měla sice brejkbol už ve čtvrté hře, ten ale nevyužila a servis Američance nesebrala. Po čas druhého dějství Plíškovou podržel i servis a agresivní hra, kterou nutila Mattekovou-Sandsovou k chybám. Sama tolik chyb nenapáchala a ve dvanácté hře využila zaváhání Američanky při podání a proměnila druhý setbol. Češka vyhrála druhý set za 45 minut hry 7-5.

Zápas byl ve třetím setu za stavu 1-1 kvůli dešťové přeháňce přerušen. Skoro půl hodiny o pauze si Plíšková telefonovala se sestrou dvojčetem Kristýnou, která v Malajsii vypadla v prvním kole a v pátek odletěla do Indian Wells. "Ségra mi radila, ať udělám něco s returnem, že mám jít víc do kurtu a ať bojuju," prozradila Karolína Plíšková, která se na dohrávku vrátila v mnohem lepší náladě a pohodě. "Byla jsem úplně jiná než předtím," uvedla a při hře to bylo znát.

V šesté hře závěrečného dějství měla česká hráčka při podání Američanky brejkbol, který proměnila a ujala se vedení 4-2. Na servisu nezaváhala a sebevědomě čistou hrou svůj náskok navýšila na 5-2.

Plíšková zejména ve třetím setu hrála skvělý tenis, díky čemuž Američanku jasně přehrávala. Češka hrála agresivně a proháněla Mattekovou po základní čáře. V deváté hře Plíšková bez potíží dopodávala. Zápas navíc zakončila stylově esem a po setech 1-6 7-5 6-3 se v Malajsii radovala ze svého prvního titulu na okruhu WTA!

"V prvním setu jsem se nemohla dostat do rytmu, proto jsem ho tak rychle a jednoznačně prohrála. Pak jsem se ale zlepšila a začala jsem bojovat. Probudila jsem se a to bylo důležité. Byl to hodně těžký zápas, ale vyhrála jsem první titul ve dvouhře. Pořád tomu všemu nemůžu uvěřit." řekla po životním úspěchu Karolína Plíšková.

"Jsem spokojená s tím, jak jsem hrála celý týden. Tohle je na tenisu krásné, že máte hned další týden novou šanci. Soupeřka hrála dnes lépe, musím to uznat a jít dál." komentovala poražená Američanka.

- WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR -
(Malajsie, tv. povrch, 235.000 dolarů)
nedělní výsledky (03. 03. 2013)

Dvouhra - finále:
Karolína Plíšková (ČR) - Matteková-Sandsová (USA)1:6, 7:5, 6:3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

134
Přidat komentář
Titan
Serena vynechává mandatory turnaj? Co to má znamenat?
Reagovat
smazaný uživatel
Sestry Williamsovy Indian Wells tradičně vynechávají již od roku 2002 :)
Reagovat
freeteepek
To je dost divná tradice:-) Vždyť by hrály doma. A ten turnaj je velkej skoro jako grand slam...
Reagovat
Titan
Chápu, že někdo třeba zaplatí pokutu, ale mě by zajímala příčina tohoto jednání. To se nekamarádí s ředitelstvím nebo co....? :-) Nebo nemají rády tuhle divnou vesničku s pár obyvateli?
Reagovat
ludolf
Byla tam nějaká aféra s tím, jak se myslím k Sereně chovali, takže od té doby tento turnaj bojkotuje. Podrobnosti se dají vyhledat na webu.
Reagovat
tommr
předpokládaný čtvrtfinále: Azarenka vs Wozniacki, Kerber vs Stosur, QFs: Azarenka vs Wozniacki, Kerber vs Stosur, Radwanska vs Kvitova, Sharapova vs Errani ...
Petra to nemá špatně rozlosovaný i když to mohlo bejt i lepší (Kerberová by asi byla schůdnější soupeřka než Radwanska) ... :)
Reagovat
Fandina
tommr ... kde to čteš? díky za odkaz.
Reagovat
freeteepek
Na twitteru https://twitter.com/BNPPARIBASOPEN/status/308716484358729731
Reagovat
Fandina
freeteepek ... tak díky, já něco vidím na odkaze od vendulkybendulky
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_BNP_Paribas_Open_%E2%80%93_Women%27s_Singles
Reagovat
freeteepek
Fandina...dobrý odkaz:-)
Škoda, že to Kristína projela. Neměl jsem na ní sázet. Tom měl taky nedávno proti Tsongovi mečbol a nakonec to projel ve třetím. Kdybych si nevsadil...:-(
Reagovat
Fandina
Kristýna Plíšsková vyhrála první set 6:4 nad Grace Min tak ještě jeden pojď pojď pojď!
Reagovat
Fandina
Tak bohužel. Kristýna měla ve druhém setu mečbol při podání soupeřky a pak ještě jeden nebo dva v TB, ale nakonec to prohrála ve třetím setu. Škoda, vypadalo to nadějně, sledovala jsem ale jen čísla.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=he0-5xRma2c Kdo jste neviděli..mně se to líbí :))
Reagovat
petrulinka
Díky, moc hezké :-)
Reagovat
Titan
Mattek-Sands tam dostala WC a Karolína nic? Sprosťáci...
Reagovat
tommr
vůči Karolíně je to opravdu velice neférový jednání. V neděli hrála těžký finále v KL a už v pondělí musí hrát kvalifikaci v IW na kterou jde prakticky z letadla. A to se ještě musí vyrovnávat s obrovským časovým posunem a změnou klimatu ...
Reagovat
Titan
A to jsem měl pocit, že je zažitá slušnost na větších turnajích brát vítěze předchozího turnaje na WC bez ohledu na to, ze které pozice WTA žebříčku startovala. Není to jen nefér, ale je to opravdu sprosté, protože tu jsou tři kola kvalifikace bez nějakých znatelných bodů. Jenže o tom to je. Karolína ví, že se nesmí složit a dovést tu vlnu k úspěšnému konci. Normální člověk by se na IW s takovými podmínkami vyprdnul. Jenže to by stejně zase musela hrát kvalifikaci Miami... Je to od nich sprosté, při tom nejde jen o státní příslušnost, páč WC dostala i Sarah Peer, Kimiko a Mladenovič. Petkovič dostala kvalifikační WC. Marně hledám slušná slova...
Reagovat
Fandina
WC je věc pořadatelů a Bethanie je domácí, většinou se dávají WC vlastním hráčkám, nebo jinak třeba po zranění, nemoci a podobně. Nejde o žádné nefér jednání nebo neslušnost.
Reagovat
Fandina
Doplnění ... tím samozřejmě neříkám, že by Karolína nemohla WC dostat i třeba kvůli tomu přesunu nebo minulému výsledku. A bylo by to dobré. Ale rozhořčení, že jí nedostala není na místě.
Reagovat
Titan
Ano, není to nefér, ale je čistá sprosťárna. Kdo nechce na turnaji v hlavní divácké hře vítěze předchozího turnaje? Ha? Navíc Bethanie hrála v ten samý den jako Karolína (to vím přesně :-))) Petkovič je jasná, ta se vrací (takže nevím, proč WC jen do kvalifikace), ale Peer a Mladenovič? Je to sprosťárna a na tom si trvám...
Reagovat
Titan
Ano? Dát hračce, která se posunula o 43 míst nahoru do první stovky a vyhrála poslední turnaj je vysloveně nemístné...
Reagovat
Fandina
Titan ... trvej si na čem chceš, WC jsou vůlí pořadatele a je jejich věcí komu je dají.
Reagovat
Titan
Přesně tak, organizátoři IW si slušné slovo za své jednání nezaslouží...
Reagovat
Fandina
Titan ... slušný člověk je vždycky slušný a v tomto případě je jasné proč omezené množství WC dali jak ho dali ... úsměv
Reagovat
Titan
No, mi to tedy jasné není. Kimiko je jistě vysmátá a těší se na účast důchodců na IW (při vší úctě k tomu, jak ve svém věku hraje). Ale jinak mi to zkuste logicky vysvětlit? A když myslím logicky, tak nikoli tím, že se bafuňáři někde setkali a usoudili...
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že se někdo rozhodl a udělil a je to jeho vůle. Bethanii mají na hlavním webu a je to domácí hráčka. Až bude turnaj tady, dostane WC Karolína nebo jiná domácí hráčka, která se jinak do turnaje nedostane. Nic jiného v tom nehledej a kvůli takovým věcem se nenadává, to jsou mnohem jiné věci, které jsou nefér a nic s nimi neuděláš. Každý pořadatel má svůj zájem a své priority.
Reagovat
Titan
No, tady žádný WTA turnaj není, což by se vzhledem k výkonu slušelo. Ale holt nejsou sponzoři. Tím myslím i to, že v USA asi dobře lobbují japonští, izraelští a srbští sponzoři, kteří poslali své aktuálně méně úspěšné hráčky do ringu, aniž se zajímají o ty nejvíce úspěšné. Jistě, taková Karolajn s jedním bodem je trhák, zatímco hráčka ze stejného turnaje se 280 body je nuda...
Reagovat
Fandina
Jenže já jsem ti psala, že každý má své priority. To by ses musel zeptat jich, jaké jsou ty jejich. Podle mě není co řešit. Vybrali si koho uznali za vhodné a kdo je zajímá. Jak jsem psala, je to na nich. Bethanie je bývalá hráčka 30 na žebři, po nemoci, navíc na sebe poutá pozornost extravagantním oblečením, image, jiné zajímá hráčka která už toho moc nenahraje a je zajímavá svým věkem. Důvodů je víc a není potřeba se nad nimi pozastavovat. Nehledej v tom žádnou nespravedlnost, nikdy nevyhovíš všem.
Reagovat
Titan
Nevyhovím, ale kdykoli budu jako rozumný člověk organizovat turnaj Premier tak, aby se dostalo na vítězku předchozího turnaje, nikoli jen na poraženou. Sázím na to, že většina diváků není zvědavá na dominu Bethanii se svým sado-maso oblečením, ale na schopnou hráčku. V USA není tenis na kdoví jaké úrovni, poslední ženskou týmovou trofej vyhrály s roce 2000, což už jsou sněhy minulého tisíciletí... To, co udělali bafuňáři v IW je hanebné...
Reagovat
Fandina
Titan ... Bethanie je domácí hráčka a vždycky jde vstříc domácím kvůli tomu se nečil, je to logické. A až bude tady turnaj, tak zase dostanou karty domácí, to je filosofie. Uspořádej tady turnaj jako ho mají tam a dej to třeba komukoli. Takhle je to zbytečná debata.
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně zbytečný blafy. Titáne, chtělo by to víc myslet. WC byly rozdány už před finále v Malajsii. Víc jich prostě není.
O té tvé "zažité slušnosti" nic nevím. Tenhle nesmysl tady dřív rozvíjel kolega tommr. Skutečnost je taková, že vítězce nebo finalistce předchozího turnaje se kvalifikace neodpouští. To mají kvůli tomu odebrat jiné hráčce již přidělenou WC? Má dvě možnosti, buď kvalifikaci hrát nebo může turnaj vynechat.
Reagovat
Titan
To je nesmysl. WC má na takových turnajích vždy rezervu a doplňuje se klidně na poslední chvíli...
Reagovat
Fandina
Titan také si myslím, že WC má Bethanie nijak nesouvisí s předešlým turnajem. A jestli se nepletu, tak na ty domácí WC se v některých zemích a o Americe jsem to četla hrají turnaje nebo se určuje pořadí pro ty, které se do hlavní soutěže nedostanou. Ono všechno má svá pravidla a své priority.
Reagovat
Bob
Petra a její 174 winnerů v Dubaji.

http://www.youtube.com/watch?v=XMk0vRZAARQ
Reagovat
petrulinka
Super, díky :-)
Reagovat
ludolf
Dík!
Reagovat
vendulkabendulka
Koukam na IW los Petry, podle me az extremne dobry los. Doufam ze ji astma nebude moc trapit, mohla by dojit hodne daleko. Jestli zvladne Petrovu, prvni vaznejsi hrozba je az Aga v QF, ale na tu Petra umi.
Reagovat
smazaný uživatel
kde to je? :D
Reagovat
smazaný uživatel
to už je rozlosováno? Mohl bych poprosit o odkaz, na oficiálních stránkách to zatím nevidím..
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas s Jovovichu :D
Reagovat
freeteepek
Vendulkabendulka je asi v Amarice a kouká na to v TV. Na netu nikde nic není:-(
Reagovat
tommr
já taky nikde nemůžu nic najít. Na ofiko stránkách IW je jen časovej harmonogram losování: http://www.bnpparibasopen.com/Scores/Draws.aspx
podle něj by se mělo rozlosování ženskýho singlu objevit už dneska, ale bude to zřejmě až někdy před půlnocí našeho času ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
teď na facebooku IW píší, že los bude od 3pm, tzn od půlnoci našeho času.. no tak na to teda čekat nebudu a mrknu na toaž ráno :)
Reagovat
vendulkabendulka
Prominte, bylo to na Wikipedii, ale uz je smazane, takze slo o podvrh.
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_BNP_Paribas_Open_%E2%80%93_Women%27s_Singles
Reagovat
dadaft
jasně vyhrála Victoria Azarenka, když cestou porazila ve dvou setech Šarapovovou, Kerberovou, Radwaňskou...
ovšem málem vypadla hned v prvním zápase s Barthelovou (64 67 76).
turnaj nabídl dost takových vyrovnaných a dramatických mačů, např.
Stephens - Wozniak 46 75 76
Voskoboeva - Erakovič 57 63 75
Cirstea - Benešová 46 75 76
nebo Petrova - Stosur 61 67 76 ....................... a další.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
takže doufám, že to bude letos ještě větší řežba. ))))))))
Reagovat
freeteepek
Jistý je, že TV přenosy začínají až druhým kolem, takže nezbývá než doufat, aby se naše hráčky tak daleko dostaly, protože jinak je vůbec neuvidíme. A to pojím fakt, že Tennis channel neumožňuje přenosy v Evropě sledovat!
http://www.bnpparibasopen.com/TV/2013-TV-Schedule.aspx
Reagovat
freeteepek
WTA
- WTA live streams are NOT available in the following geographical locations: All European territories PLUS Algeria, Egypt, Jordan, Lebanon, Libya, Morocco, Syria and Tunisia.
- Live streaming of the Sony Ericsson Open (Miami) Men's and Women's finals is NOT available in the USA.
Reagovat
tommr
to omezení streamů se týká Indian Wells i Miami?
Reagovat
smazaný uživatel
Na ten boj Barthelové si moc dobře pamatuju. V druhém setu prohrávala 1:5, za stavu 2:5 odvrátila pár MP. A v třetím setu naopak vedla 4:1. A pak ještě 2x podávala na vítězství :-O.
Reagovat
freeteepek
velmi pravděpodobně:-(
Reagovat
dadaft
jo jo, na 99,99% to bude jako loni = tma až do začátku druhého kola.
Reagovat
smazaný uživatel
Píšete hlouposti! WTA z Indian Wells a Miami v televizi každý rok začínají vysílat až od 3. kola!
IW začne v noci ze soboty na neděli. Od 2. kola se vysílá jen ATP.
Reagovat
dadaft
no já nevím.
o pár postů výš Janekda vzpomíná na zápas Azarenka - Barthel --- to bylo druhé kolo...
Reagovat
smazaný uživatel
přála bych aby si obě Plíščata zahrály v hlavní soutěži, Karolína je sice rozehraná, ale to se dá říct i o Puchkove, která se přes Venus dostala do finále ve Florianopolis,takže tam to vidím 50 na 50 a Kristýna to se uvidí, partnerky má možná schůdnější, ale v Kuala ji dostala ani nevím, snad 200. hračka :(
Reagovat
VlS
Budou to mít holky těžké, minimum času na aklimatizaci, z prádelny do pouště, časovej posun o 16 (resp.8) hodin. Přeju hodně štěstí.
Reagovat
rubens
Jenom nechápu ten kurz na Kristýnu.
Reagovat
Fandina
Min má víc výher v poslední době než Kristína třeba na tvrdém z deseti Kristina 3 Min 6 a spolu ještě nehrály, viz dole odkaz. Třeba proto ten kurz, podle nasazení a žebře by spíš měla vyhrát Kristína a moc si to přeji, aby postoupila.
http://www.livesport.cz/zapas/SznBuV41/#h2h;3
Reagovat
rubens
Díkes, že jsi mi to vysvětlila. Ale dělat závěry na základě pár zápasů... No, něčeho se asi chytit musí. :) směv
Reagovat
dadaft
jj, Andrea - malá Júlie a Karolína - Olga, to jsou velké taháky prvního kola kvaldy IW. ))
Reagovat
tommr
Kristýna v KL prohrála se Zarinou Diyas což je až 242. hráčka světovýho žebříčku ...
Reagovat
dadaft
zítra začíná ženská kvalda, ale nikde nemůžu najít, kdo bude hrát.
???
Reagovat
smazaný uživatel
ja taky ne...:D
Reagovat
tommr
rozlosování se dozvíme snad už dneska večer. V IW mají čas oproti nám posunutej o 9 hodin takže ted se tam teprve po ránu rozkoukávají ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
závist :D maj tam teplo, ráno...:D už se těším na antuku, která je v Evropě....
Reagovat
smazaný uživatel
já taky!! :D v IW mě příjdeže jsou strašně pomalí :D ale tenhle turnaj v IW mám v Americe nejradši!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.bnpparibasopen.com/
á žeru to pozadí! :D nádherný prostředí! :D prostě nádherný barvy
Reagovat
Astarin
Strašně jsem ji fandil a ona to opravdu dokázala! Jen tak dál!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji Karolino
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace Karolíně a přeju ať ona i její sestra přidají hodně dalších titulů
Reagovat
a.magerova
Jsem-tady-dnes-prvne: Hele frajere, už jsem Tě tu viděla i loni, tak nekecej, že prvně!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ale dnes jsem tu ještě nebyl :-))
Reagovat
a.magerova
Reagovat
VlS
Ale teď jsi tu dnes podruhý :-)
Reagovat
Fandina
Kdyby nepřišel podruhé, tak bychom se nedozvěděli, že dnes tu byl prvně :-), ale je fakt, že teď už si to budeme pamatovat ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Podruhý už přišel jen kvůli mně!!! :-)))
Reagovat
Fandina
Velká gratulace k titulu. Dva sety v pohodě a servis na kterém se dá stavět, tak jen tak dál Karo a příště zase tak. Držím palce. Kájo ... pojď pojď pojĎ
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem ráda, že jsem se spletla... nevěřila jsem Káje, promiň Kájo :) Jinak komentátor na mém streamu zajímavě vyslovoval Plíšková :D
Reagovat
rib
a jak? To jsem zvědavá :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neví někdo prosím vas o kolik se Karolína posune v žebříčku nebo kolik odstane bodu za vítězství děkuji za odpověd
Reagovat
PetaM
Měla by být 85 :) :)
Reagovat
tommr
za titul získala Karolína 280 bodů ...
V žebříčku se po dnešku posune do první stovky - bude mít 771 bodů a bude se s Oudinovou dělit o 84.místo ...
Reagovat
Gulbis
Měla by mít 787 a kolem 83.místa
Reagovat
VlS
1. set dost bída, ale ve druhým se chytila a už to bylo dobrý. Tak hodně štěstí a chuti makat dál.
Reagovat
tito
Neuvěřitelné. Gratulace!!!
Reagovat
tommr
Karolína konečně prorazila i mezi ženami a to rovnou ziskem titulu - na to spousta dobrejch tenistek čeká marně celej život ... :)
Dneska to po prvním setu moc nadějně nevypadalo, ale Karolína to nezabalila a zápas pěkně otočila. Dobře podávala a ve třetím setu se na její hru dalo docela dívat ... :)
V žebříčku se Karolína po dnešku posune do první stovky - bude se s Oudinovou dělit o 84.místo. Doufám, že jí tam bude brzo následovat i Kristýna ... :)
Reagovat
Tomasito
..tak doufam,ze nam vyrustaji dalsi ceske nadeje v podani dvojcat :-) Jen tak dale a neusnout na vavrinech :-) ..This made my day..Thanks Kajo! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace Karolíně! Po té děšťové přestávce jsem to už neviděl, ale bylo jasné, že se od 2. setu chytla. V prvním setu jí dělal problémy pestrý tenis, který Bethanie hrála a musím říct, že hlavně na síti byla výborná. Ve druhém setu se už Karolína dokázala přizpůsobit a byly to často velmi zajímavé výměny. Obě hráčky hodně těžily ze svého podání, až nakonec rozhodl brejk Karolíny za stavu 6:5. Třetí set už jsem prakticky neviděl, ale i tam rozhodl jeden brejk... Co jsem viděl, tak tohle finále splnilo moje očekávání. K vidění byl zajímavý tenis a přispěly k tomu obě hráčky. Co se týká Karolíny a jejího pohybu, tak v některých momentech mi přišlo, jako by už vypouštěla špatně rozehrané výměny. Ale jinak si myslím, že hraje dobře. Je jasné, že holka měřící 186 cm se nebude pohybovat třeba jako Sara Errani... A ještě abych nezapomněl, Karolína má krásnou postavu a hezky se na ni dívá. :) Bethanie zase jako obvykle zaujala outfitem. Mně byla vždycky tak nějak sympatická, takže jí přeju, aby to vyšlo příště (a Vlkovi též). :)
Reagovat
smazaný uživatel
No to je uzasne, Celkem vzacny ukaz prvni finale a hned vitezstvi. Opravdu to zpocatku vypadalo na dosti poradny debakl, Karo byla ztuhla a urcite hodne nervozni,ale cas pracoval v jeji prospech a postupem casu byly videt i pekne vymeny. Mazacky cely zapas ukoncila esem. Tak jen tak dal, bylo by dobre kdyby se obe sestry drzely ve stovce a nemusely hrat na GS osidne kvalifikace. velka gratulace, Prvni titul temer darek k 21.narozeninam.
Reagovat
hranol
11111111111....Bravo.....
Reagovat
freeteepek
První set jsem naštěstí neviděl. Karolína od druhého setu dobře podávala. Má rychlejší servis i než Petra Kvitová a pokud se trefí, soupeřka většinou bez šance. Vyhrát hned svoje první finále na okruhu WTA je vynikající výsledek! Snad to nadšení Karolíně ještě chvíli vydrží a nevypadne na příštím turnaji zase v prvním kole:-)
Reagovat
freeteepek
Po pravdě, ve třetím setu jsem Karolíně moc nevěřil. Ale když přišla ta dešťová pauza, tak jsem si říkal, že by jí to mohlo pomoct. Stalo se. Po návratu hrála líp a naopak soupeřka začala kazit. M.-Sandsová je o sedm let starší, hrála už svoje čvrté finále a zase nemá titul. Je mi jí trochu líto. Karolíně je teprve dvacet a když bude svou hru dál stavět na vynikajícím servisu, může se časem posunout hodně nahoru. Potřebuje ještě zapracovat na beckhandu, zlepšit returny a hrát celkově ještě agresivněji. Fyzické předpoklady na tenhle styl hry má vynikající.
Reagovat
tommr
já jsem si zase říkal, že ta deštová pauza přišla krajně nevhod - zrovna když se Karolína rozehrála k opravdu pěknýmu výkonu - naštěstí jí to ale nijak nerozhodilo ... :)
Reagovat
dadaft
taky jsem čekal, že bude déšť v konečném důsledku spíš výhodou pro zkušenější.
Reagovat
gerd
Bravo!!Už je na čase že někdo z našich tenistek pořádně zabojoval a potěšil české fandy tenisu!
Reagovat
dadaft
australská juniorka byla super,
ale věřím, že první titul na nejvyšším (dospělém) okruhu chutná ještě mnohem líp. ))
Reagovat
George_Renel
Bylo by to pěkné vidět každý týden finále ATP i WTA s naší účastí. A ještě k tomu s 50% úspěšností.
Ale, popravdě, budeme rádi když by tomu bylo alespoň párkrát do roka :-)))
Reagovat
Jiri
Tak to byla nadhera! Po matnem 1. setu to nezabalila a paradne zabojovala. Unesla tihu zapasu, coz ukazuje na dobrou psychiku. Na "soudy" je brzy, ale je to veliky prislib a jelikoz segra hraje podobne, tak dokonce dvojnasobny. Mit neco podobneho, jako Wiliamsky, nezlobil bych se :D
Reagovat
smazaný uživatel
JOO!!! Neuvěřitelný se stalo skutečností :D
Beth je mi líto.. :-( Tak snad to vyjde příště!!
Reagovat
historik
skláním poklonu, jak to zvládla - proti mnohem zkušenější hráčce, poté, jak to v prvním setu vůbec nevypadalo, přerušení pro déšť, první finále v kariéře - obrovský palec nahoru
Reagovat
dadaft
jo jo :))
Reagovat
George_Renel
Po 1. setu si asi řekla památnou Hlinkovu větu. Snad se z toho všeho poučí nejen ona, ale i její sestra.
Reagovat
Jabadu
" ... že snad zase budeme rádi, že jsme z České republiky ... a já doufám, že to nebude jenom v hokeji". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
je to taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
Reagovat
dadaft
pro Karolínu to vyšlo skvěle - v šesté hře brejk, v sedmé lehce potvrzený novými míči.
Reagovat
kohlik
Tak už jenom jeden gam, dej jí to tam Karolíno!
Reagovat
vendulkabendulka
Wow, 5:2. Ted se hlavne nepotento a je to doma.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak musim říct, že jsem Plíšku viděl hrát naposledy někdy před rokem a půl a jsem mile překvapenej.. hlavně má lepší pohyb a už to na mě nepůsobí, jako kdyby jí to nebavilo..

Uvidíme jak ve třetím setu, ale tak jako tak fajn výsledek!
Reagovat
smazaný uživatel
A máme tu třetí set:o)
Reagovat
dadaft
déšť, škoda...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle záběru to vypadá, jako přeháňka, tak snad se to uklidní..
Reagovat
dadaft
už se hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
brejk:o)
Reagovat
vendulkabendulka
Toto je na Karolinu asi zatim prilis. 6:1 v prvnim a pocitam ze druhy bude byt podobny prubeh.
Reagovat
Fandina
Karolína by musela opravdu hodně přidat. Bethanie hezky útočí a Karolína nereaguje. To je těžké. Tak alesponň kdyby Karo dobře servírovala.
Reagovat
smazaný uživatel
To už by jsme chtěli asi moc kdyby se jí titul povedl hned v prvním finále, ono sice Bethanie hraje taky o první titul, ale ve 27 má trošku víc těch zkušeností.
Reagovat
vendulkabendulka
Ve druhem se zatim drzi statecne, dobehla par peknych micku, mela tam dva dost smolne momenty.. no uvidime. Kazdopadne uz tohle finale je pro ni moc pekny uspech a prislib do budoucna.
Reagovat
dadaft
jj, už má 3 gemy. to je dobře.
Reagovat
vendulkabendulka
Prekvapuje me to podani Pliskove, Beth i pres sve zkusenosti moc s tim rady nevi. Devata byla cista hra, Beth si ani neskrtla. Ted by to chtelo brejk, prosim :)
Reagovat
smazaný uživatel
ve druhým setu je zatim snad i trochu lepší...
Reagovat
smazaný uživatel
vendulkabendulka: vy jste asi trochu neznalá, vždyť hra obou sester Plíškových je založena na servisu a tvrdých úderech.
Reagovat
vendulkabendulka
No ja nevim. Beth si ji vodi zleva doprava a Karolina je u vseho o chlup pozde, ten pohyb proste dobry neni. Zachranuje ji hlavne to podani.
Reagovat
vendulkabendulka
Bratr_Kanker: Zalozena byt muze, ale cekala bych, ze stara harcovnice jako je Mattek-Sands ji alespon polovinu tech pecek vrati. Zatim ma Karolina uspesnost nekde k 90%.
Reagovat
smazaný uživatel
třetí čistá hra za sebou při vlastním servisu, pojď Karo
Reagovat
smazaný uživatel
JOO! Příjemně překvapila :-) Když bude podávat ve 3. setu, jako na konci 2. setu, tak má šanci :D
Reagovat
vendulkabendulka
Je to tam, ale v poslednim gemu Beth poskodili rozhodci, mohlo to byt 15 oba a vyvijelo by se to mozna jinak.
Reagovat
gigin
Jooooooooo!! Petko bude hrát kvaldu v IW :)))
Reagovat
smazaný uživatel
hodně štěstí pro ni :D měli ji dát divokou kartu -_- :D
Reagovat
gigin
No to jí právě dali - qualifying wildcards.
Reagovat
smazaný uživatel
a proč jí nedali divokou kartu hned do hlavní soutěže? :D to je tak nízko?
Reagovat
gigin
Je momentálně na 172 místě. Ale zavolám ředitelovi turnaje a zjebu ho.
Reagovat
smazaný uživatel
no , aspon je v top 200 :D
volej :D
Reagovat
smazaný uživatel
A proč to píšeš zrovna mně? Z toho přece musí mít radost všichni. :) Tak snad se Petko probojuje do hlavní soutěže...
Reagovat
gigin
Tak si škubni. Už ti nikdy nic nenapíšu!! :)))
Reagovat
dadaft
milý Topfune,
brát peníze za takovou sekající se nuzotu,
to je děs.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist