Karolína Plíšková v Aucklandu bývalou vítězku Wickmayerovou neporazila

3. 1. 2012, 05:55
Aktuality 2
WTA AUCKLAND - Karolína Plíšková v Aucklandu na úspěšně zvládnutou kvalifikaci navázat nedokázala. Češka, jež na okruhu WTA sbírá zkušenosti, nestačila už v 1. kole na obhájkyni loňského finále a předloňskou šampionku Yaninu Wickmayerovou z Belgie.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková měla na konci loňské sezony slušnou formu. V Tokiu nejprve poprvé v kariéře prošla kvalifikací na turnaj WTA a pak zářila na podnicích ITF. Dva z pěti turnajů vyhrála, dvakrát prohrála až ve finále. Do nového roku tak vstupuje už jako 145. hráčka světa a v prvních dnech sezony 2012 se zdá být dobře připravená.

V Aucklandu podruhé v kariéře prošla kvalifikací na turnaj WTA, v níž navíc neztratila ani set. V boji o druhý postup do 2. kola v hlavní soutěži ji však čekala těžká soupeřka: sedmá nasazená Belgičanka Yanina Wickmayerová, jež soutěž předloni vyhrála a loni padla až ve finále.

V zápase proti favoritce devatenáctiletá rodačka z Loun nepropadla, ovšem nedokázala se prosadit na returnu a nevypracovala si tak jediný brejkbol. Sama v každém setu přišla o jedno své podání a za 61 minut prohrála 3-6 4-6.

Jediné výhry na okruhu WTA si tak Plíšková, vítězka juniorského Australian Open 2010, připsala už v roce 2008 na štvanické antuce v Praze. Tehdy dostala divokou kartu a porazila Australanku Molikovou a Estonku Kanepiovou.

V soutěži tak zůstává už jen Lucie Hradecká, jež včera postoupila přes Italku Briantiovou. O čtvrtfinále se utká s druhou nasazenou Shuai Peng, jež dnes do sezony vstoupila obratem proti Aravane Rezaiové. Francouzskou kvalifikantku a finalistku z roku 2008 zdolala 4-6 6-3 6-4.

Loni v Aucklandu triumfovala překvapivě Greta Arnová, která neprohrála s Šarapovovou ani obhájkyní titulu Wickmayerovou. Od loňského května však na okruhu WTA vyhrála už jen dva zápasy a z útlumu se nedostala ani na Novém Zélandu.

Obhájkyně titulu v prvním zápase sezony čelila Julii Görgesové, kterou před rokem porazila v semifiále. Německá tenistka se úspěšné odvety dočkala už během uplynulé sezony, odplatu si ale schovala i přímo do Aucklandu, kde dnes po boji zvítězila 7-5 3-6 6-4.

"Necítila jsem se moc dobře, ale když jdete na kurt, snažíte se hrát na 100 prosent, Když už vyčerpáte poslední zbytky energie, tak je těžké porazit hráčku, jakou Greta je. A nějak se mi to podařilo," komentovala Görgesová.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 220.000 dolarů)
úterní výsledky (03. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Wickmayerová (7-Belg.) - Kar. Plíšková (ČR) 6-3 6-4
Shuai Peng (2-Čína) - Rezaiová (Fr.) 6-4 3-6 6-4
Kuzněcovová (3-Rus.) - Riskeová (USA) 6-3 6-3
Görgesová (5-Něm.) - Arnová (Maď.) 7-5 3-6 6-4
Vinciová (6-It.) - Marinová (Kan.) 7-5 6-4
Niculescuová (8-Rum.) - Hamptonová (USA) 7-6(1) 6-1
Jie Zheng (Čína) - Moritaová (Jap.) 4-6 6-3 6-4
Vesninová (Rus.) - Rybáriková (SR) 6-3 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Hamptonová/Wöhrová (USA/Něm.) - Birnerová/Briantiová (ČR/It.) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Karolína určitě zaslouží pochvalu za skvěle zvládnutou kvalifikaci.Lucka Hradecká loni začala sezonu v Brisbane,kde neuspěla proti Stosur.Letos dala přednost Novému Zélandu a výhra nad Brianti se určitě počítá.Že by zabodovala i proti číňance?Byl by to hezký vstup do tohoto roku a určitě není bez šancí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí. I když jsem možná čekal trochu víc po té zvladnuté kvalifikaci. Tak ale rozhodně je to lepší než začatek minulé sezony. Jen tak dal Karolíno :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist