Karolína Plíšková v Guangzhou skončila ve 2. kole na nasazené Cornetové

18. 9. 2013, 11:57
Aktuality 4
WTA GUANGZHOU - Vítězná šňůra Karolíny Plíškové na turnajích v Číně se zastavila na čísle 6. Jednadvacetiletá Češka na podniku WTA v Guangzhou skončila ve druhém kole na nasazené dvojce Alizé Cornetové, které vzdorovala pouze v prvním setu a se soutěží se nakonec rozloučila 'kanárem'.
Karolína Plíšková

V létě se Karolíně Plíškové nedařilo, přesunem do Asie, kde vyhrála několik turnajů ITF a letos si v malajsijském Kuala Lumpuru připsala i první titul z turnaje WTA, však hned začala vyhrávat. Minulý týden triumfovala na podniku ITF v čínské provincii Sanya a výhrou v pondělí vykročila i do podniku WTA v Guangzhou. 

O již sedmou výhru v řadě jednadvacetiletá rodačka z Loun usilovala dnes proti nasazené dvojce Alizé Cornetové a favorizovanou Francouzku v úvodu zaskočila. 70. hráčka světa Plíšková v prvním setu vedla 4-2, náskok však neudržela a oteže utkání převzala tenistka z první světové třicítky. Úvodní sadu česká tenistka ztratila v tie-breaku, ve druhém setu už uhrála jen osm fiftýnů a nakonec prohrála 6-7 0-6.

"Jsem ráda, že jsem znovu ve čtvrtfinále tady v Guangzhou. Dnes to byl těžký zápas, obzvlášť v prvním setu, kdy jsem byla dvakrát brejk dole. Ona (Plíšková) dobře podávala a já měla štěstí, že jsem vyhrála," komnetovala Cornetová. "Tady v Číně se cítím dobře a chci v turnaji dojít co nejdál."

Bývalá vítězka dívčího Australian Open Plíšková v Číně zůstane i do příštího týdne, neboť bude startovat na podniku WTA s dotací 125.000 dolarů v Ningbu, kde by měla být mezi osmičkou nasazených.

O vítěznou šňůru dnes přišla i Bojana Jovanovská, jejíž série vyhraných zápasů po sobě se zastavila dokonce na čísle osm. Srbská tenistka, jež v sobotu triumfovala v uzbeckém Taškentu, sice proti Američance Vanie Kingové vyhrála více gamů, utkání však ztratila po setech 4-6 6-0 4-6.

- WTA INTERNATIONAL GUANGZHOU -
(Čína, tv. povrch, 235.000 dolarů)
středeční výsledky (18. 09. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Cornetová (2-Fr.) - Karolína Plíšková (ČR) 7-6(4) 6-0
Robsonová (3-Brit.) - Sai-Sai Zheng (Čína) 6-3 7-6(4)
Kontaová (Brit.) - Shuai Peng (4-Čína) 6-1 6-3
Shuai Zhang (Čína) - Su-Wei Hsieh (6-Tchaj-wan) 6-2 6-2
Puigová (8-Portoriko) - Voskobojevová (Kaz.) 6-3 6-2
Kingová (USA) - Jovanovská (Srb.) 6-4 0-6 6-4
Meusburgerová (Rak.) - Doloncová (Srb.) 2-6 6-2 6-4
Jie Zheng (Čína) - Babosová (Maď.) 7-5 7-6(1)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Škoda Karolínko. Tak hodit za hlavu a šup na další turnaje. Držím palce. Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Musím říct, že Monča mi udělala obrovskou radost! :) Ten výsledek vypadá skvěle a jsem příjemně překvapený (vzhledem k předchozí formě Galiny). Jenom lituju, že z Číny nejsou streamy... Na průběhu zápasu mě zaujalo a potěšilo hlavně to, jak Monča zlepšila efektivitu na podání. V 1. kole ztratila servis celkem šestkrát (v obou setech tři), teď proti Galině už jenom dvakrát (v obou setech jeden). :)
http://www.livesport.cz/zapas/jeb9Qxlb/#prubeh-zapasu;1

Docela mě překvapilo, že soupeřkou Monicy ve čtvrtfinále nebude Bojana, ale Vania King. Předpokládal jsem postup Bojany, po jejím titulu v Taškentu a výhře nad Soranou... No ale možná je to pro Monču dobře a proti Vanie má větší šanci. Rozhodně však nechci Vaniu podceňovat, protože si dobře vzpomínám, jak nedávno v Cincinnati porazila Kiki.
Reagovat
slacker
otresne
Reagovat
Sonja
Bojana mě mrzí...ale je to pár dní, co získala titul, tak byla možná i unavená.
Jinak doufám, že v semifinále na sebe narazí Monica a Laura a vítězka tohohle duelu vyhraje i titul:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist