Karolína Plíšková v Malajsii postupuje, její sestra Kristýna dohrála

17. 4. 2014, 15:23
Aktuality 22
Cesty sester Plíškových se na turnaji v Kuala Lumpur rozdělily. Obhájkyně titulu Karolína Plíšková dnes bez větších problémů porazila Číňanku Tuan a postoupila do čtvrtfinále, její sestra Kristýna ale nedotáhla do vítězného konce slibně rozjetý zápas s Chorvatkou Vekičovou, která zvítězila ve třech setech.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková udělala v Kuala Lumpuru dnešním vítězstvím další krok k obhajobě loňského titulu. Třetí nasazená hráčka v souboji s Jing-jing Duan bez větších problémů potvrdila svou roli favoritky: v prvním setu sebrala hned třikrát soupeřce podání a vyhrála ho poměrem 6-1, v další sadě pak sice za stavu 4-2 nechala Číňanku snížit, ale ziskem dalších tří her v řadě zápas ukončila.

Další soupeřkou české tenistky bude Cagla Büyükakcayová z Turecka, kterou Karolína Plíšková v obou předchozích vzájemných zápasech porazila. Büyükakcayová ve druhém kole porazila dvakrát 6-4 Chorvatku Tadeju Majerovičovou a jako první turecká tenistka v historii postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA.

"Jsem tak šťastná! Jsem opravdu moc hrdá na to, že jsem jako první Turkyně ve čtvrtfinále turnaje WTA. Tvrdě jsem pracovala a mým cílem v tomto roce bylo vylepšovat své výsledky. Doufám, že si tuhle úroveň udržím po celou sezonu," řekla spokojená
Büyükakcayová.

Hůř než její sestra si dnes vedla Kristýna Plíšková, jejíž soupeřkou byla sedmá nasazená Donna Vekičová. Duel s Chorvatkou rozehrála česká hráčka nadějně, v prvním setu povolila favoritce jediný game, ale Vekičová dokázala zápas otočit. Ve druhé sadě jí stačil jediný brejk k tomu, aby si vynutila třetí set, a v něm se rychle dostala do vedení. Za stavu 4-5 ještě Plíšková zabojovala a nenechala Vekičovou zápas dopodávat, vzápětí ale znovu sama ztratila servis a krátce nato i celé utkání.

Suverénně turnajem proplouvá jeho největší favoritka Dominika Cibulková. Nasazená jednička i ve svém druhém zápase zvítězila hladce 6-1 6-3, po Turkyni Özgenové tímto výsledkem smetla i druhou nejlepší deblistku současnosti Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu a zaznamenala tak již 22. výhru v sezoně. Tolikrát v tomto roce žádná jiná hráčka nevyhrála.

Čtyřiadvacetiletá Cibulková stejně jako v prvním kole v úvodu druhé sady ztratila podání, závěr zápasu si ale opět pohlídala, přestože využila až celkově 9. mečbol.

"Musím říct, že jsem dnes hrála mnohem lépe, než včera. Z mé strany to byl docela dobrý zápas, z úderů jsem měla dobrý pocit. Nechtěla jsem soupeřku nechat, aby mě vyvedla z rytmu," komentovala Cibulková, která hraje na svém prvním turnaji jako hráčka Top 10.

Ve čtvrtfinále se slovenská tenistka utká v prvním vzájemném duelu se Zarinou Dijasovou. Dvacetiletá Kazaška, která tenisově vyrůstala v Praze na Štvanici, svůj jediný zápas proti hráčce Top 10 vyhrála, když v roce 2011 v Moskvě zdolala Srbku Jankovičovou.

"Nikdy jsem s ní nehrála a ani jsem ji neviděla. Ale vím, že hraje docela slušně. Je to hráčka z nastupující generace a nebude mít co ztratit, může hrát uvolněně, takže to pro mě bude další dobrý test. Budu se muset soustředit," uvedla Cibulková.

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Karolína Plíšková (3-ČR) - Duan Jing-jing (Čína) 6:1, 6:3
Vekičová (7-Chorv.) - Kristýna Plíšková (ČR) 1:6, 6:3, 7:5
Cibulková (1-SR) - Hsieh Su-wei (Tchaj-wan) 6:1, 6:2
Zhang Shuai (2-Čína) - Zhang Ling (Hongkong) 6:3, 4:6, 6:0
Büyükakcayová (Tur.) - Majeričová (Slovin.) 6:4, 6:4
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Laura Robson jde na operaci..
"I wanted to inform my lovely supporters that I have decided to have minor wrist surgery at the Mayo clinic with one of the best wrist doctors in the world, Dr. Richard Berger. Dr. Berger is very confident that I will be able to return to the tennis court pain free before you even have time to miss me Although sadly, I will have to miss the French Open and Wimbledon."
Reagovat
skott
Laura se sice snaží to optimisticky zaobalit, ale obávám se, že volně přeloženo je pro letošek konec. Vzhledem k tomu kolik času prohospodařila než k takovému rozhodnutí dospěla, je to k vzteku. A Wimbledon mě mrzí obzvlášť, už si ho bez ní ani neumím představit..:(
Reagovat
skott
Turkyně ve čtvrtfinále WTA turnaje, kdo by to čekal :-) když jsem ji viděl před pár roky poprvé, myslel jsem, že je to beznadějný případ... pokud se nepletu, tak dosavadním maximem bylo šťastné osmifinále Ozgen doma v Istanbulu.
Reagovat
EllNino
přesně ...no asi na douhou dobu naposled, ikdyž se docela herně zvedla :) snad s ní Karolína vytře ty brouky, těch tam dnesak ale bylo, ouch :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatuju si, že Katka Siniaková ji letos porazila v 1. kole kvalifikace AO. :)
Reagovat
skott
pokud se vetře do první stovky, tak asi opravdu smeknu:)
Reagovat
Frick
Bylo by super číst si nespokojenýho Montyho. Ale bohužel, nějak Krostýna stagnuje. Tak aspoň se snad zadaří Karol i dále. SF je povinnost a (asi) s Domkou se uvidí. Věřim, že šance bude. Nějak nechat vyniknout svou výškovou převahu.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, co se říká? Přej a bude ti přáno. :)
Reagovat
slacker
jenze ty neprejes ceskym hrackam :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Katka Siniaková není česká hráčka? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Siniaková nikde nehraje, ale to si snad pochopil, tady jde o českou špičku, ne o začínající hráče ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý rozhovor o všem možném... Mandlíkovou vyzpovídal sportovní komentátor Michal Dusík. :)
http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/269818-mandlikova-ani-kdyby-me-oslovil-buh-na-tour-bych-uz-netrenovala/
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle jsou moc pěkné fotky... Otázka zejména pro pány: Co říkáte na Monču? :)
https://twitter.com/MonicaAce93/status/456408086601687040
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se o hodně víc líbí
https://twitter.com/MonicaAce93/status/454951930746253312/photo/1

přirozeně usměvavá, ve svém prostředí a s ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tahle fotka se mi taky moc líbila... Hned jsem věděl, co to bude, když jsem to otevíral. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní vítězství Donny bylo vydřené a možná o to víc jsem za něj rád. :) Jak jsem zjistil, tak přenosy z Kuala Lumpuru se nedají naplánovat, protože tam každý den prší a časy zápasů se posouvají. Takže jsem na první dva sety koukal spíš jedním okem, protože jsem měl nějakou práci. Třetí set už jsem sledoval pozorně... V 1. setu mě nejvíc překvapilo, že Kristýna prakticky nechybovala v dlouhých výměnách a hrála opravdu skvěle. Naopak Donna tam nějaké zbytečné chyby udělala, což ve výsledku znamenalo celkem jasný výsledek první sady... Myslím, že ve 2. setu byl hodně důležitý ten začátek, kdy Donna odvrátila jeden brejkbol v prvním a dva ve třetím gemu. Tam byl podle mě základ toho pozdějšího obratu. V šesté hře Donna získala brejk čistou hrou, když si vypracovala svoje úplně první brejkboly v zápase. No a vzápětí odvrátila brejkbol a potvrdila na 5:2. Pak už ten 2. set dotáhla a bylo srovnáno...
Reagovat
smazaný uživatel
Za stavu 1:1 ve 3. setu se Donně povedl brejk a dlouho se zdálo, že by mohl být rozdílový. Jenže o podání Donny se potom bojovalo daleko víc než o servis Kristýny. Donna musela ve čtvrtém gemu odvracet brejkbol a v šestém dokonce tři. Naopak Kristýna se chytla na podání, když sedmý a devátý gem získala čistou hru (bylo tam několik es). Pak přišel důležitý moment, protože Donna šla za stavu 5:4 podávat na vítězství. Moc jsem nepochopil jednu věc: Za stavu 30-30 jsem slyšel zahlášený aut po úderu Kristýny, ale přesto šel fiftýn v její prospěch. Tak nevím, jestli to nebylo opraveno z umpiru, ale každopádně jsem se tomu dost divil (než naskočilo skóre, tak jsem si myslel, že Donna má mečbol). Kristýně se dlouho nedařilo proměňovat brejkboly, ale jakým způsobem získala brejk na 5:5, to bylo neskutečné. Donna mohla tu výměnu několikrát ukončit, ale Kristýna to vždycky nějak zázračně vrátila a nakonec ten brejk vybojovala... Přiznám se, že v tu chvíli jsem se obával, že Donna teď Kristýnu nebrejkne a případný tie-break bude velká loterie, protože Kristýně šel servis v předchozích dvou gemech opravdu parádně. Ale zase se potvrdilo, že v tenise není nikdy nic jistého. Kristýně zrovna za stavu 5:5 odešel první servis a Donna si udržela svou stoprocentní úspěšnost při proměňování brejkbolů (3/3)! Situace tak byla stejná jako před chvílí a Donna šla podruhé v zápase podávat na vítězství. Tentokrát už to zvládla parádně a čistou hrou ukončila zápas. :) Jak už psal EllNino: Od dvojchyby za stavu 5:5 a 30-15 prohrála Kristýna šest fiftýnů za sebou. A jak už jsem psal já: Kristýna krátce po zápase (respektive po podání rukou) rozmlátila raketu...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/xrwoXfvE/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Abych ještě zůstal u Kristýny, tak mě zaujalo, že jí během zápasu chodila radit sestra Karolína. Bohužel ale v přenosu nebylo nic slyšet... Jinak jsem dneska viděl i kousek zápasu Karolíny, která hrála proti Číňance Duan. Myslím, že Karolíně ten zápas dneska sednul a výsledek tomu odpovídá. Od loňského US Open pořád marně čekám, kdy Duan napodobí svůj výkon ze 2. setu proti Caroline. Tam byla totiž fakt nebezpečná... Duan dneska zase ukázala, že umí dát parádní winner, ale taky má při svých mírách podstatně horší pohyb. Plíščatům se tady pohyb občas vytýká, ale oproti Duan měla Karolína pohyb skvělý a celkově v tom zápase měla navrch.

Zpátky k Donně: Samozřejmě se tady psalo o tom, že Donna po pěti letošních prohrách konečně vyhrála nad českou soupeřkou. Abych pravdu řekl, jsem za to rád, ale spíš trochu z jiného důvodu. Když Donna prohraje s Petrou K. nebo Klárkou, tak se to prostě dá očekávat. Já hlavně chci, aby pravidelně porážela hráčky, které jsou v žebříčku pod ní a nezáleží na tom, jaké jsou národnosti. Proti Kristýně byla Donna favoritkou a jsem rád, že tuto pozici splnila. Je fakt, že na tomto turnaji zatím asi nehraje svůj nejlepší tenis a už podruhé otáčela zápas po prohraném 1. setu. Podstatné ovšem je, že zatím vyhrává. :)

Ve čtvrtfinále už Donna favoritkou nebude, tedy aspoň podle postavení v žebříčku. Ten rozdíl je však pouhých 14 míst, takže Donna určitě má šanci. Čeká ji Rakušanka Patricia Mayr-Achleitner, proti které Donna hrála poměrně nedávno (loni v listopadu) na Mistrovství Francie a vyhrála 6:0, 3:6, 7:6. Kdo ví, třeba to Donna zopakuje a znovu předvede vítěznou koncovku. Pokud ovšem tentokrát vyhraje ve dvou setech, tak to bude jedině dobře. :)

Jinak mám dneska úspěšný den napříč sporty: Ducks vyhráli, Donna vyhrála a USK je jistota. :)
Reagovat
tommr
já se Kristýně ani moc nedivím, že po zápase rozmlátila raketu. Dneska určitě nebyla horší hráčka a výhra Vekicový je hlavně dílem pevnějších nervů a i trochy toho štěstí. Statistiky to jasně ukazujou: na získaný body vyhrála Kristýna (95:89) a měla i mnohem víc brejkbolů (12:3). Jenže zatímco Vekicová dokázala všechny svoje brejkboly proměnit Kristýna proměnila pouze čtvrtinu ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to vyrovnaný zápas. Souhlasím, že rozhodlo proměňování brejkbolů a pevnější nervy, které nakonec měla Donna.
Reagovat
Fandina
Když Kristýna vyrovnala ve třetím na 5:5, tak to vypadalo, že to dá, protože opravdu hrála s přehledem a i pěkné míče. Ten závěr se jí ale hodně nevyvedl. A muselo jí to hodně naštvat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tak dál. Skvělé výkony!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist