Kateryna Bondarenková má první titul z dvouhry

15. 6. 2008, 17:15
Aktuality 0
WTA BIRMINGHAM / WTA BARCELONA - Ukrajinka Kateryna Bondarenková na trávě v Birminghamu dosáhla na svůj první titul na okruhu WTA, když v dramatickém finále porazila Belgičanku Wickmayerovou. V Barceloně se ze svého druhého letošního titulu radovala Ruska Maria Kirilenková.
Kateryna Bondarenková

Ukrajinka Kateryna Bondarenková získala v Birminghamu svůj premiérový titul na okruhu WTA. Jednadvacetiletá tenistka porazila o tři roky mladší Belgičanku Yaninu Wickmayerovou po velké bitvě 7-6 3-6 7-6. Utkání na trávě trvalo téměř tři hodiny.

Také Belgičanka, které patří v žebříčku až 85. místo, hrála své první velké finále. Se soupeřkou, která má na svém kontě grandslamový triumf ve čtyřhře, sehrála vyrovnanou partii. V rozhodujících chvílích ale doplatila na slabší podání, při němž udělala devět dvojchyb. Bondarenková na cestě za prémií 31 tisíc dolarů vyřadila ve čtvrtfinále i českou hráčku Petru Cetkovskou.

Ukrajinská tenistka se vyrovnala starší sestře Aljoně, která má singlový titul z předloňského turnaje v Lucemburku.

Barcelona: Kirilenková má letos už druhý titul
Španělská tenistka María Martínezová-Sánchezová svou premiérovou účast ve finále turnaje WTA v titul neproměnila. V dnešním finále v Barceloně s druhou nasazenou Marií Kirilenkovou uhrála jen dva gamy a ruské soupeřce podlehla 0:6 a 2:6.

Ruská tenistka naopak nastoupila ke svému šestému finále a na katalánské antuce vybojovala druhý letošní titul. Třiadvacátá hráčka světa si z Barcelony navíc odveze prémii 22.900 dolarů.

WTA BIRMINGHAM (tráva) - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
K. Bondarenková (12-Ukr) - Wickmayerová (Bel) 7-6(7) 3-6 7-6(4)

Čtyřhra - finále:
Blacková/Huberová (1-Zim/USA) - Bremondová/Ruanová Pascualová (Fra/Špa) 6-1 6-2

WTA BARCELONA (antuka) - finálový výsledek:

Dvouhra - finále:
Kirilenková (2-Rus) - Martínezová-Sánchezová (Špa) 6-0 6-2

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist