Kauza Davyděnko skončila, oznámila ATP

12. 9. 2008, 16:09
Aktuality 1
Ruský tenista Nikolaj Davyděnko si může konečně oddychnout. Šestý hráč světa byl očištěn od podezření z ovlivňování výsledků kvůli sázkám. Po ročním vyšetřování to dnes oznámilo vedení ATP, které tak celý případ definitivně uzavřelo. Podle vedení organizace neexistovaly žádné důkazy o tom, že Davyděnko nebo jeho soupeř na loňském turnaji v Sopotech zápas úmyslně ovlivnili.
Nikolaj Davyděnko

Ruský tenista byl vyšetřován od srpna minulého roku, kdy za podivných okolností skrečoval kvůli zranění nohy na turnaji v polských Sopotech zápas s Martinem Vassallem Arguellem. V průběhu utkání totiž přijaly sázkové kanceláře nezvykle vysoký počet sázek - asi sedm milionů dolarů - na outsidera. A to dokonce i ve chvíli, kdy Davyděnko, tehdejší čtvrtý hráč světa, bez potíží vyhrál první set 6:2.

Bookmakeři poté udělali seznam desítek podezřelých zápasů z posledních sezon, vlastní vyšetřování rozjela i mužská tenisová organizace, která chtěla tenis očistit. V síti vyšetřovatelů ATP ale uvízly jen malé ryby. Posledním z potrestaných byl český deblový tenista František Čermák.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist