Kdo usedne na lavičku francouzského fedcupového týmu? Ve hře jsou Santoro či Pierceová

3. 12. 2016, 19:39
Aktuality 5
Včera ve Francii prodloužili smlouvu s kapitánem daviscupového týmu Yannickem Noahem, pozice pro lodivoda reprezentace žen však po rezignaci těhotné Amélie Mauresmové zůstává i nadále volná. Hlavními adepty jsou aktuálně Fabrice Santoro a Mary Pierceová.
Profily hráčů
M. Pierceová a F. Santoro

Francouzky přišly o kapitánku fedcupového výběru po porážce ve finále Fed Cupu s českými tenistkami, když Amélie Mauresmová oznámila, že je těhotná a po čtyřech a půl letech ve funkci kapitánky končí.

Francouzský tenisový svaz (FFT) tak začal s hledáním nástupce a ve hře je několik bývalých profesionálních tenistů. Podle listu Le Figaro jsou hlavními adepty na post kapitána Fabrice Santoro a Mary Pierceová. V širším okruhu jsou prý také Henri Leconte a Nathalie Tauziatiová, jež ve Fed Cupu vyhrála 33 zápasů (nejvíce ze všech Francouzek).

Třiačtyřicetiletý Santoro je bývalou světovou sedmnáctkou, ve čtyřhře byl dokonce na 6. místě žebříčku ATP. Kariéru ukončil v roce 2009, od té doby hraje už jen na turnajích veteránů (dnes v Londýně postoupil do finále) či exhibicích. V únoru po 15 měsících skončil jako trenér Ukrajince Sergeje Stachovského a pracuje jako sportovní analytik.

Jednačtyřicetiletá Pierceová bývala světovou trojkou ve dvouhře a čtyřkou ve čtyřhře. Ve Fed Cupu přispěla k oběma triumfům Francouzek (v letech 1997 a 2003). Na tenisovém okruhu se nepohybuje už deset let. Sice chystala comeback, ale nikdy ho neuskutečnila. V současnosti je členkou výboru ITF.

Zájem o funkci kapitána francouzského fedcupového týmu měl i trenér Sereny Williamsové Patrick Mouratouglou. Proti se však postavila francouzská dvojka a světová dvojka ve čtyřhře Kristina Mladenovicová, důvody ale známé nejsou. 

Francouzky zahájí nový ročník Fed Cupu o víkendu 11. a 12. února 2017 na půdě Švýcarek.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
janek_da
proměna Mary v čase mě vyráží dech
Reagovat
aligo
Mladenovič se taky sere do všeho...
Reagovat
blixa
Dobře dělá, já bych takovýho žvanila taky nakopal ;-)
Reagovat
aligo
ale asi dělá něco dobře, když koukneš co s kde kým dokázal
Reagovat
Pedronegro
proč by nemohla vyjádřit nesouhlas, když se jí to dost týká? a ani se jí nedivím, je to blafal o ničem ....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist