Když bude situace příznivá, tenisový turnaj WTA v Praze bude

10. 3. 2020, 13:47
Aktuality 21
Pokud bude situace příznivá, pražský ženský tenisový turnaj okruhu WTA by se měl uskutečnit podle plánu. Akce J&T Banka Prague Open s dotací 275 tisíc eur je na programu až za více než měsíc, v termínu od 27. dubna do 2. května.

"Pokud bude situace kolem vývoje koronaviru příznivá, tak náš zájem je turnaj organizovat," řekl ČTK mluvčí turnaje Karel Tejkal. "Budeme ale samozřejmě na prvním místě následovat kroky a rozhodnutí státní správy a sekundárně doporučení vedení WTA Tour jako organizátora turnajů," konstatoval Tejkal.

Stát kvůli epidemii koronaviru zakázal od úterního odpoledne do odvolání veškeré sportovní akce s účastí přesahující sto osob.

Turnaj se sice má konat relativně za dlouho, přesto musí mít pořadatelé brzy jasno, jak s akcí naloží. "Jsme na hranici, kdy by mělo padnout rozhodnutí, jestli bude turnaj s diváky, nebo bez nich, jestli máme začít stavět tribuny a další věci," uvedl Tejkal. Loni areálem prošlo od kvalifikace po finále patnáct tisíc fanoušků.

Turnaj je součástí okruhu WTA v kategorii International od roku 2015 a bývá doménou domácích hráček. První vítězkou se stala Karolína Plíšková, v roce 2016 uspěla Lucie Šafářová a předloni zde kralovala Petra Kvitová. Vloni byla ve finále Karolína Muchová a v roce 2017 hrála o titul Kristýna Plíšková.

I letos se dá čekat, že má většina českých hráček antukový turnaj na dvorcích Sparty ve Stromovce v plánu. Uzávěrka přihlášek je koncem března.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
jirkaS
https://sport.aktualne.cz/tenis/kvuli-koronaviru-se-neuskutecni-ani-tenisove-prague-open/r~9730209e63b611eab408ac1f6b220ee8
Reagovat
Petr_Fisk
Začátek za měsíc a půl a kulminace nákazy v nedohlednu - raději se moc netěšme.
Reagovat
gigin
Motto dnešní doby - dříve se prd maskoval kašlem, dnes je to naopak.
Reagovat
Petr_Fisk
A diagnóza se bude stanovovat podle smradu.
Reagovat
gigin
:D kurnik zajímavé je, že ti Slováci jsou na tom tak dobře furt.
Reagovat
Petr_Fisk
Jako že málo smrdí?
Reagovat
gigin
:DD

Jinak Průběh hokejové @telhcz je do 29. března přerušen.
Reagovat
Petr_Fisk
Přerušení je v posledních dnech in.
Takže jedině přerušovaně.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/praktickazena/status/1236756840345677828?s=09
Reagovat
gigin
Jdu si pustit film Tahle země není pro starý...
Reagovat
Petr_Fisk
Dej si Stopařova průvodce galaxií.
To by se mělo v těchto dnech sledovat povinně.
Reagovat
blixa
Jojo ;-) :-D
Reagovat
misa
A když situace příznivá nebude, tak to znamená, že kroky, které různé státy a místní úřady dělají, nemají žádný větší smysl?
Reagovat
Mantra
to nejde zjistit :) předpoklad je, že to bude strašné, ale lepší než kdyby se to nedělalo, ne? Podle mě je to málo a vlastně už pozdě, no co už, teď jen doufat v rychlý spád, ať už jakýkoliv, protože nejhorší je nejistota
Reagovat
misa
Strašný byl mor nebo nacismus. Tohle v naší části Evropy vůbec.
Reagovat
FulnekUltras
Ještě jsi zapomněl na komunismus.
Reagovat
turista
Ten nikdy nikde nebyl. Pouze reálný socialismus.
Reagovat
FulnekUltras
s uměle udržovanou vedoucí úlohou komunisttické strany - jenže my dva jsme to "peklo" na rozdíl od kolegy aspoň zažili ;-)
Reagovat
blixa
Tak to vykládej třeba Kambodžanům, zejména těm mrtvým ...
Reagovat
Mantra
Černoušci ucítili závan větších peněz :)
Reagovat
makro99
Přijede Cori? Pecka!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist