Keninová na Mallorce odvrátila tři mečboly proti Bencicové a má první trofej z trávy

23. 6. 2019, 20:01
Aktuality 1
WTA MALLORCA - Dvacetiletá Američanka Sofia Keninová na Mallorce slaví svůj premiérový triumf na trávě a celkově druhý titul na okruhu WTA. Ve finále zdolala po odvrácení tří mečbolů při podání soupeřky Švýcarku Belindu Bencicovou.
Profily hráčů
Sofia Keninová (© Mallorca Open)

Dvacetiletá Keninová se ocitla na hraně porážky v desátém gamu druhého setu. O dva roky starší Bencicová podávala za stavu 5:4 na vítězství v turnaji a třikrát jí chyběl jeden míček k titulu, ale poslední krok udělat nedokázala. Keninová si servis vzala zpět, sadu vyhrála v tie-breaku a po vítězství v rozhodujícím setu slavila po dvou hodinách a 45 minutách druhý triumf po lednovém úspěchu v Hobartu.

Moskevská rodačka Keninová obratem napodobila týden starý výkon fedcupové spoluhráčky Alison Riskeové, jež vyhrála finále v Hertogenboschi navzdory tomu, že čelila dokonce pěti mečbolům Nizozemky Kiki Bertensové.

Podrobnosti připravujeme.

• WTA INTERNATIONAL MALLORCA •
Španělsko, tráva, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (23. 06. 2019)
• Dvouhra - finále •
Keninová (7-USA) - Bencicová (3-Švýc.) 6-7(2) 7-6(5) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Flipkensová/Larssonová (2-Belg./Švéd.) - Martínezová/Sorribesová (3-Šp.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fransoas
Škoda,že to nevyhrála Belinda.Gratulace pro soupeřku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist