Keninová už nebude trénovat pod vedením svého otce

8. 5. 2021, 11:58
Aktuality 11
Sofia Keninová se po sérii nezdarů v této sezoně rozhodla změnit trenéra, kterým byl až dosud její otec Alex. Dvaadvacetiletá vítězka loňského Australian Open to oznámila na Instagramu před nadcházejícím turnajem v Římě. Jméno nového kouče zatím neoznámila.
Profily hráčů
Sofia Keninová s tátou Alexem (© AFP)

"Nebylo to snadné rozhodnutí, prožili jsme spolu spoustu úžasných chvil a zažili úspěchy. Vždycky budu tátovi vděčná za to, co obětoval, a za to, že mě dostal tam, kde jsem teď," napsala Američanka, jež letos pouze jednou porazila hráčku Top 60.

Světová čtyřka v únoru při pokusu o obhajobu premiérového grandslamového titulu vypadla už ve 2. kole s Kaiou Kanepiovou. O týden později musela na dalším turnaji v Melbourne spolknout těžkou prohru s Olivií Gadeckiovou, jež tehdy figurovala v žebříčku WTA až v sedmé stovce.

Poté se Keninová podrobila operaci slepého střeva a ani po návratu se jí nedaří vrátit se na vítěznou vlnu. V Miami uhrála jeden zápas, v Charlestonu a ve Stuttgartu se loučila hned po prvním duelu.

Najít formu se Keninová pokusí příští týden v Římě, kde začne ve druhém kole proti Češce Barboře Krejčíková, nebo Číňance Saisai Zheng.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
misa
Potřebovala už změnu, herní krize je dlouhodobá, konkrétně po koronapauze se vrátila jiná hráčka než jakou byla před ní. Nejistá, ubrečená, pro špičkové hráčky neškodná, svelkým množstvím nevynucených chyb... Jediná výjimka bylo French Open, kde sehrála výborný zápas s Petrou v semifinále.

Doufám, že bude mít šťastnou ruku při volbě nového hlavního trenéra, v současnosti by měla trénovat s jedním mladým Nizozemcem, který spíš funguje jako hitting parner. Doufám že až se zase začne hrát na hardech, přijdou pro Soničku i lepší výsledky.
Reagovat
sojka1
urcite bolestivy krok, ale muze byt velmi ozdravny a kazdopadne rozsekne krizi a to je nejdulezitejsi... statecne od obou!
Reagovat
Mony
ale taky víme, jak dopadly podobné případy, Bartoli,Garcia,Wozniacki,Vaidišová,Anisimová,aj. nebo Bouchard(zde ne otec, ale trenér od dětství)..nikdy se to nevrátilo na "otcovskou" úroveň. ..Krizi nevidím v otci, ale ve vyšší konkurenci, ale zas tolik do toho nevidím
Reagovat
sojka1
tak nikdo ale nevidi za roh, vidime uspesne i neuspesne rozchody, uspesne navraty pripadne.... ale uz nevidime, jak by vlastne dopadly nerozchody. Ponorka nebo obecne deka je szirajici a hrozna....
Reagovat
sojka1
mimochodem, protoze misovu Sonicku prilis nesleduju, jsem v uzasu, jak ji to slusi, kdyz se trochu nacanca... :-))
Reagovat
Fandina
Jj, souhlas, má nádherný účes a zajímavé šaty.
Reagovat
Fandina
a k tomu ladící náušnice
Reagovat
misa
smile
Reagovat
Mony
to jo, i se Supermanem se ponorka musí řešit.
Po vítězném AO Jan Kukal o Kenin říkal, že u ní si nemyslí, že by vyhrávala Grandslamy pravidelně.
V mých očích je z té špičky mentálně nejslabší, ale má velkou vůli makat a kolem té předminulé Austrálie se dostala na krásnou vlnu, kde už to sebevědomí i v kritických chvílích přichází nějak samo
Reagovat
misa
Vypadá to, že na ni měl v poslední době dost stresující vliv. Během zápasů se otec Kenin choval poměrně neuroticky a přenášel tak tlak na dceru. Sofia často dostávala napomenutí za koučování z hlediště, jednou otec při neúspěšném zápasu vztekle rozházel nějaké věci, které měl s sebou, jindy kopl do mantinelu po nevydařeném returnu, jindy ho po skončení zápasu prosila, aby si příště sednul někam jinam, atd. Takhle to už dál nešlo...

Navíc se mi zdálo, že ji doprovází skoro na každém kroku, že nemá ve 22 letech příliš svobody. SK nemá submisivní povahu, aby si to nechala delší dobu líbit. Nastoupila další fáze dospívání, která by ji měla v životě i tenisu prospět.
Reagovat
FulnekUltras
budeme pozorně sledovat smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist