Keninová zdolala Stosurovou a v Guangzhou získala už třetí letošní titul

21. 9. 2019, 10:26
Aktuality 3
WTA GUANGZHOU - Sofia Keninová vyhrála turnaj v čínském Guangzhou a jako teprve třetí hráčka v sezoně má na kontě už tři tituly. Ve finále dvacetiletá Američanka zdolala po obratu o patnáct let starší Australanku Samanthu Stosurovou.
Profily hráčů
Sofia Keninová (© AFP)

Sofia Keninová pokračuje v povedené sezoně. Na svůj premiérový triumf z Hobartu a červnové vítězství na Mallorce navázala tento týden v čínském Guangzhou, kde už potřetí během devíti měsíců nenašla přemožitelku.

Tentokrát v Číně byla dvacetiletá Američanka ve všech pěti duelech papírovou favoritkou. Ve finále si poradila i s bývalou světovou čtyřkou a vítězkou US Open 2011 Samanthou Stosurovou. Pětatřicetiletou Australanku zdolala 6-7 6-4 6-2 a na třetí pokus si připsala její první skalp.

V prvním setu Keninová promarnila brejk a sadu prohrála v tie-breaku. I druhý set byl vyrovnaný do stavu 4-4, pak mladá Američanka získala sedm gamů v řadě a zápas rozhodla. Vítězství slavila po dvou hodinách a 35 minutách.

Keninová, jež ve finále neuspěla dosud jen letos v březnu v Acapulcu, se ve světovém žebříčku posune na 17. místo a o tři příčky vylepší dosavadní kariérní maximum.

Keninová se stala teprve třetí trojnásobnou šampionkou v sezoně 2019. Tři tituly má už jen světová jednička Australanka Ashleigh Bartyová a druhá hráčka světa Karolína Plíšková, která získala jako jediná čtyři trofeje.

Aktuálně až 129. hráčka světa Stosurová byla ve finále po více než dvou letech, jubilejní desátý titul ve dvouhře však získat nedokázala.


Obě finalisky v Číně zůstanou, jen se přesunou na větší akci do Wuhanu. Keninová se v prvním kole utká s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou, kterou ještě v neděli čeká finále v Ósace. Stosurová se střetne s Američankou Amandou Anisimovovou.

• WTA INTERNATIONAL GUANGZHOU •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (21. 09. 2019)
• Dvouhra - finále •
Keninová (3-USA) - Stosurová (Austr.) 6-7(4) 6-4 6-2
• Čtyřhra - finále •
Shuai Peng/Siegemundová (Čína/Něm.) - Guarachiová/Olmosová (Chile/Mex.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
FulnekUltras
ale aspoň každá vidí, že věk nemusí hrát až takovou roli.
Reagovat
tommr
hráčky se třema titulama jsou už letos 4. Kromě Kenin, Barty a Andreescu k nim patří i Karolína, která už má na kontě dokonce 4 tituly ...
Reagovat
Fandina
s třemi tituly ... a jinak je zajímavé, jak se to počítání titulů v roce vymklo autorovi z rukou, už když byla jedna, dvě, tři hráčky, tak ne nebylo uvedeno správně. A teď navíc je to o patro níž, když má Kája čtyři.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist