Kerberová se před Turnajem mistryň rozešla s koučem Fissettem

16. 10. 2018, 12:52
Aktuality 15
Německá tenistka Angelique Kerberová po necelém roce nečekaně ukončila spolupráci s trenérem Wimem Fissettem. Pod vedením osmatřicetiletého Belgičana přitom letos oživila kariéru a ve Wimbledonu získala třetí grandslamový titul.
Profily hráčů
Angelique Kerberová

Třicetiletá Kerberová angažovala Fissetta vloni v listopadu po nevydařené sezoně, během níž se bývalá světová jednička propadla až na 21. místo žebříčku WTA. Restart kariéry se jí vydařil, pod jeho vedením slavila titul v Sydney a ve Wimbledonu navázala na grandslamové triumfy z Australian Open a US Open 2016.

V žebříčku WTA se Kerberová propracovala na třetí místo, v letošním pořadí pro Turnaj mistryň je druhá. Už v Singapuru ale bude bez trenéra. "Navzdory úspěšné spolupráci od začátku sezony je tento krok nutný kvůli rozdílným názorům například na budoucí směřování," uvedl tým Kerberové v oficiálním prohlášení.

Fissette v minulosti spolupracoval například se světovými jedničkami Kim Clijstersovou, Viktorií Azarenkovou, Simonou Halepovou či s Johannou Kontaovou. Spolupráci s ním si v říjnu 2016 vyzkoušela i Petra Kvitová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
slacker
Oni spolu chodili?
Reagovat
aligo
ano
na turnaje...
Reagovat
blixa
Jestli dobře rozumím větě "tento krok nutný kvůli rozdílným názorům například na budoucí směřování", tak přeloženo to znamená "řekl si o moc velký prachy a nechtěl slevit" ;-) :D
Reagovat
Nenela
To neni uplne jiste. V podstate to same rekla Karolina k rozchodu s Kotyzou a myslim, ze tomu kazdy veril.
Reagovat
tommr
jenže Karolína pod Kotyzou stagnovala zatímco Fissette Kerberovou vytáh z bídy k dalšímu GS titulu ...
Reagovat
cheeky
Jo, stagnovala pod ním tak, že se stala světovou jedničkou. :-D
Reagovat
tommr
je sice pravda, že na trůn nastoupila shodou okolností po potupné prohře s Rybárikovou ve Wimbledonu kdy jí už trénoval Kotyza, ale světovou jedničkou se stala hlavně díky tomu, že vyhrála Cincinnati a byla ve finále USO což se stalo ještě v době kdy jí trénoval Vaněk. Kotyza jen sklidil kredit za práci někoho jinýho ...
Reagovat
Fandina
Líbí se mi, jak vždycky dovedeš odůvodnit, že Kotyza nemá žádné zásluhy. Zajímalo by mě, jak vysvětlíš, že Petra s ním vyhrála dva GS a TM.
Reagovat
tommr
pod lepším trenérem by Petra v jejích nejlepších létech získala GS mnohem víc ...
Reagovat
Fandina
To nevíš, jak by to bylo, třeba by neměla žádný. Spekulovat co by bylo, kdyby nemá cenu. To, že to dokázala a on byl jejím trenérem, to platí. S tím nic neuděláš.
Reagovat
Faddova
recht
Reagovat
Marduch
Zajímalo by mě, na základně čeho jako pouhý diskutér na TP rozpoznáváš kvalitní trenéřinu od nekvalitní. Aha, ty jsi vlastně věštec, viz těch víc GS s někým jiným, tak pardón..
Reagovat
cheeky
Žebříček se počítá za rok. Jedničkou se stala v červenci, Kotyza ji trénoval od začátku roku, takže to mají s Vaňkem půl na půl. Jen výsledky z druhé půlky předchozí sezóny by jí na jedničku rozhodně nestačily.
Reagovat
EllNino
tak tommr Kotyzu nenávidí, myslí si, že pod někým jiným by získala 10 GS ... tak mu to do toho vzorce nesedí víš ;) Semifinále RG nic neznamená, ani na IW a Miami ...:)
Reagovat
Fransoas
Jedním z důvodů by mohly být peníze.Spíše si myslim,že by v tom mohlo být něco osobního.Pokud by to bylo po TM,nebylo by to takové překvapení.Její tým to sdělil diplomatickou odpovědí a tím je to uzavřeno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist