Kerberová se v Linci oklepala z 'kanára' a přibližuje se Turnaji mistryň

10. 10. 2013, 08:42
Aktuality 30
WTA LINEC - Angelique Kerberová vstoupila do turnaje v Linci hodně nepovedeným setem, zápas s Rumunkou Niculescuovou ale nakonec otočila a udělala tak další krůček ke startu na Turnaji mistryň.
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová drží postupovou příčku na Turnaj mistryň a přiblížit se startu v prestižní soutěži pro nejlepších osm tenistek uplynulé sezony může tento týden v Linci. Už v úvodním kole ale měla nejvýše nasazená Němka nečekané potíže s Monicou Niculescuovou

V prvním setu pětadvacetiletá Kerberová uhrála jen 10 fiftýnů a nezískala ani game. Z potupného 'kanára' se ale dokázala rychle oklepat a v dalším průběhu už jasně dominovala. Ani jednou neztratila podání a nakonec nad o půl roku starší Rumunkou zvítězila 0-6 6-1 6-2. Vyhrála tak i třetí vzájemný duel na okruhu WTA.

"V prvním setu jsem tam (na kurtu) vůbec nebyla. Byla jsem trochu nervózní. Ale pak jsem se dostala do rytmu, snažila jsem se bojovat až do posledního míčku a bavit se hrou. Jsem ráda, že jsem takový divoký zápas nakonec vyhrála," řekla Kerberová, jež si připsala 40. výhru v sezoně. 

O postup do čtvrtfinále se světová desítka utká s další tenistkou z Rumunska Alexandrou Cadantuovou, s níž dosud nehrála.

Už bez šance na účast v Istanbulu je Ana Ivanovičová, která si však díky divoké kartě zahraje alespoň Turnaj šampionek v Sofii. V Linci šampionka z let 2008 a 2010 postoupila i při své šesté účasti minimálně do čtvrtfinále, když si v zápase druhého kola poradila v souboji bývalých vítězek Roland Garros 6-3 7-5 s Francescou Schiavoneovou. Zkušenější Italku porazila i v pátém vzájemném střetnutí.

- WTA INTERNATIONAL LINEC -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 235.000 dolarů)
středeční výsledky (09. 10. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Kerberová (1-Něm.) - Niculescuová (Rum.) 0-6 6-1 6-2
Knappová (It.) - Hantuchová (8-SR) 6-2 7-6(6)
Cadantuová (Rum.) - Klaffnerová (Rak.) 7-6(4) 6-2

Dvouhra - 2. kolo:
Ivanovičová (3-Srb.) - Schiavoneová (It.) 6-3 7-5
Suárezová (4-Šp.) - Svitolinová (Ukr.) 6-1 6-4
Flipkensová (5-Belg.) - Giorgiová (It.) 6-2 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Husárová/Voráčová (3-SR/ČR) - Becková/Klemenschitsová (Něm./Rak.) 6-3 6-3
Burjačoková/Piterová (Ukr./Pol.) - Djačenková/Hrdinová (Rus./ČR) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
PetaM
Angiii!!!! Už jenom jedna výhra!!! A je to domaaa! :D :D
Reagovat
tommr
za stavu 2:1 ve třetím setu přehlídli snad třiceticentimetrovej out Stephensový a darovali jí tak dva brejkboly. Chtělo by to povinný HE na všech WTA turnajích ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nebuď směšnej. Co přesně myslíš tím na všech? Pokud by to mělo být spravedlivé i pro tenistky, kterými trvale vymetají vedlejší kurty, musel by jestřáb být na všech kurtech!!! Tohle má jediný turnaj, v Indian Wells. Všude jinde je instalován na dvou, max. třech hlavních kurtech.
Reagovat
smazaný uživatel
teď to bylo štěstí od Sloane :D taková čára..a super výraz Petko :D
Reagovat
Mayo
Linz - Stephens vs Petković
Reagovat
dadaft
tak přestože jsou pro dámy volej, slajs, kraťas či lob zcela neznámé pojmy, rozjelo se to slušně. ))
Reagovat
dadaft
bože Zaněvská, co ty s touhle hrůzou, které se ani nedá říkat tenis, děláš na tomhle turnaji?
Reagovat
smazaný uživatel
Me teda prijde ze hraje rozhodne hezci tenis nez ta Rakusanka
Reagovat
dadaft
trochu se proti prvnímu setu zlepšila, tam to porád pálila out.
já se hlavně těším na zápas, který přijde potom, takže se trochu rozčiluju. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, Katka Siniaková končí ve čtvrtfinále, když prohrála s Ukrajinkou Kovalets 3:6, 6:7. V Budapešti to vyšlo výborně, ve Španělsku holt už tolik ne, i když čtvrtfinále není špatné. Je mi jasné, že nejde pořád vyhrávat... Katku ještě dneska čeká semifinále debla, tak třeba se zadaří tam.
Reagovat
Bob
Hlavu vzhůrů, letos je to jeden úspěch za druhým.
Reagovat
tommr
tak tahle porážka mě docela zaskočila - počítal jsem se skoro jistým postupem. Zdá se, že Katce to jde z nějakýho důvodu víc proti starším a zkušenějším hráčkám než proti jejím vrstevnicím ... :(
Reagovat
PetaM
To je tak skoro vždy. Holka se chce předvést proti lepší hráčce. Až bude hrát velké turnaje WTA, tak se mají holky z Top 10 na co těšit :D :D :D
Reagovat
dadaft
tak Piterová je vcelku hezká holka se zajímavě vystouplými lícními kostmi, ale na Dominu (zatím) nemá nárok...
Reagovat
Mayo
Kerberová je paňou
Reagovat
dadaft
myslíš pánes nebo že se vdala?
Reagovat
Mayo
to prvé :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, už jsem si včera myslel, že TP po vyřazení všech Češek rezignoval na články z Lince... :D

Ale moc toho ke včerejšímu zápasu Any nenapíšu, protože jsem akorát dorazil a spouštěl stream, když Anička proměnila mečbol. Pak u jsem viděl jenom její rozhovor s Barbarou Schett. :) Přestože má Ana proti Francesce stoprocentní bilanci (5:0), tak včerejší zápas asi nebyl jednoduchý. Byly tam třeba tři rebrejky (dva získala Ana), nebo za stavu 5:4 ve 2. setu Ana nedopodávala zápas, ale naštěstí se jí to povedlo za stavu 6:5. Takže zadarmo to určitě nebylo, ale jsem rád, že to Anička zvládla ve dvou setech... O její čtvrtfinálové soupeřce se bude teprve rozhodovat, ale předpokládám, že to asi bude Dominika.

Krátce k Ósace: Dnešní zápas Kiki proti Zheng taky nemůžu nijak ohodnotit, protože jsem zase sledoval jenom změny skóre na mobilu... Akorát můžu říct, že je to pro mě trochu nepochopitelné. Kiki urve 1. set v tie-breaku a místo toho, aby jí to pomohlo, tak v dalších dvou setech uhraje už jenom dva gemy. Asi se to stává, ale stejně... Možná by se dalo říct, že je to rozdíl mezi mými favoritkami v Top 20 a těmi níže postavenými. Prostě mám pocit, že Vice, Mashe, Caro a Aně by se tohle nestalo, nebo aspoň ne v takové míře, že po získaném 1. setu prohrajou další sety 2:6, 0:6. Ale co se dá dělat... Kiki je 20 let a má ještě čas, to samé se dá říct o Monice. Věřím, že holky ustálí svoje výkony a půjdou nahoru, protože letos na některých turnajích ukázaly, že na to rozhodně mají. Chce to prostě neprohrávat proti níže postaveným soupeřkám, to je podle mě základ (byť v zápase Kiki proti Zheng byl rozdíl jenom 4 místa).
Reagovat
dadaft
tak ona Kikina nehrála moc dobře už proti Aleksandře Wozniakové, jenže ta hrála ještě hůř.
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho tebou zmiňovaného zápasu jsem taky moc neviděl. Bohužel, mám teď trochu méně času... Ale je fakt, že Kiki se od začátku amerických betonů moc nedaří a těch výher je prostě málo. :(
Reagovat
dadaft
z poslední doby jí asi nejvíc musí mrzet to prohrané první kolo v Tokiu proti Dellacqua - tam měla jít dál.
Reagovat
gigin
Rozpis vysílání WTA Tour v Linci na čtvrtek 10. října:

E2 14.00 [Q] Katarzyna Piterová (POL) vs. DOMINIKA CIBULKOVÁ (SVK) [7]
poté [WC] Patricia Mayr-Achleitnerová (AUT) vs. [LL] Maryna Zaněvská (UKR)
poté Sloane Stephensová (USA) [2] vs. Andrea Petkovičová (GER)
po 18.30 Alexandra Cadantuová (ROU) vs. [WC] Angelique Kerberová (GER) [1]

V 17.00 se vysílání z Eurosportu 2 přesune na Eurosport International.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi najviac ma oslovil duel Petkovič - Stephens. Dovolím si tipnúť Andreu - hrá takmer doma, ale bude to tuhé (H2H 1:1, naposledy - Wimbl 2013 Sloanne 2:1). Ale ak bude hrať Andrea ako ju poznáme, opierať sa do loptičiek a dá si pozor na chyby...
Reagovat
dadaft
rozhodně zápas dne, na který se moc těším. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrá celý turnaj, toto ju posilní.
Reagovat
tommr
no Kerberová má především mimořádně příznivej los - na rovnocennou soupeřku narazí teprve ve finále a i tam bude jasná favoritka. Nevyhrát tenhle turnaj by pro ní byla pořádná ostuda obzvlášt když přihlédneme k podivnejm okolnostem za jakejch se na turnaj dostala ... :)
Reagovat
pepin
Tak včera ten zápas žádný zázrak, první set na odstřel a pak jen povinnost. S touhle hrou by na TM moc neuspěla.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si samozřejmě přeju, aby turnaj v Linci vyhrála Ana, ale Angelique jsem neodepisoval ani včera po tom kanáru od Niculescu... Nezapomínejte, že každý zápas je jiný (i na TM budou jiné zápasy s jinými soupeřkami, které budou hrát úplně jiným stylem než Niculescu) a nebylo by to poprvé ani naposledy, kdy by se stalo něco podobného, jako napsal martant. Jako příklad můžu uvést třeba loňskou Kodaň, kde právě Angie byla na pokraji vyřazení ve čtvrtfinále proti Moně Barthel a nakonec opravdu celý turnaj vyhrála... Jinak si myslím, že žádná ostuda by to pro ni rozhodně nebyla, kdyby ten turnaj nevyhrála. Je tam sice jako jediná hráčka z Top 10, ale to taky ještě nemusí nic znamenat. Ta tommrova jízlivost je někdy až neuvěřitelná. :D
Reagovat
tommr
jakápak jízlivost? Jen si myslím, že když už se tam takovým neférovým způsobem vecpala tak by taky měla něco předvést ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist