Kerberová triumf na US Open neobhájí! Loňská vítězka schytala výprask od Ósakaové

29. 8. 2017, 20:18
Aktuality 15
US OPEN - Angelique Kerberová loňský triumf na závěrečném grandslamovém podniku sezony US Open neobhájí. Letos trápící se devětadvacetiletá Němka v prvním kole schytala výprask od o deset let mladší Naomi Ósakaové a vypadne z Top 10. Talentovanou Japonku ve druhém kole čeká česká tenistka Denisa Allertová, nebo švédská kvalifikantka Rebecca Petersonová.
Profily hráčů
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová se letos na turnajích výrazně trápí a další mizerný výsledek zaznamenala na letošním US Open, kde v prvním kole v roli obhájkyně titulu utrpěla debakl 3-6 1-6 od Naomi Ósakaové.

Ósakaová loňskou šampionku z kurtu za pouhých 66 minut doslova vypráskala. Devatenáctiletá Japonka od základní čáry devětadvacetiletou Němku jasně přehrávala. V utkání nastřílela 22 winnerů oproti 17 nevynuceným chybám. Kerberová překvapivě více chybovala (23), vítězných úderů zahrála jen devět. Talentovaná Ósakaová celkem čtyřikrát sebrala světové šestce podání, její soupeřka všechny čtyři brejkbolové šance promrhala.

Kerberová v průběhu úvodní sady nedokázala proměnit ani jeden ze tří nabídnutých brejkbolů a sama naopak o servis v osmém gamu přišla. Druhý set odstartovala dalším ztraceným podáním a v následující hře opět nevyužila šanci na rebrejk. Vzápětí si sice svůj servis udržela čistou hrou, nicméně poté již neuhrála jediný game.

"Neměla jsem den. Poslední týdny, měsíc jsem hodně trénovala, ale zápas je něco jiného. Bojovala jsem, protože už jsem v minulosti hodně zápasů otočila, ale nešlo to. Jsem z toho smutná," řekla Němka a ocenila devatenáctiletou Japonku. "Hraje agresivně, to jsem věděla, chodila do míčů a dobře podávala."

Teprve podruhé v historii US Open se stalo, že loňská vítězka skončila o rok později již v prvním kole. Do této nelichotivé statistiky se jako první zapsala Světlana Kuzněcovová, která vyhrála americký grandslam v roce 2004.

Kerberová dnes ve Flushing Meadows vyrovnala sedm let starý výsledek. V prvním kole vypadla ještě v roce 2007. Není tomu ale tak dávno, co na grandslamu ztroskotala na první soupeřce. Ve stejné fázi turnaje skončila také letos v Paříži. V Austrálii a ve Wimbledonu naopak uhrála osmifinále.

Ósakaová si připsala první výhru nad hráčkou Top 10

Rodačka z německých Brém brzkým koncem na US Open potvrdila, že letošní sezona je oproti té loňské, během níž vyhrála Australian Open a právě US Open a zakončila ji jako světová jednička, jedním velkým trápením.

Z čela žebříčku se v průběhu letošního roku propadla již na šestou pozici a v novém vydání žebříčku WTA opustí Top 10. Kerberová si letos pouze jednou zahrála finále, které v Monterrey prohrála s Ruskou Pavljučenkovovou. Na kontě má dále už jen jedno semifinále, v němž v Dubaji nestačila na Svitolinovou. S letošní bilancí 25-18 rozhodně nemůže být spokojená.

"Loňský rok byl skvělý a ten letošní je vzhůru nohama. Věřím ale, že jsem pořád stejná hráčka a zase budu silná. Nevzdávám se," řekla

Ósakaová si dnes připsala svou premiérovou výhru nad hráčkou Top 10 a navázala na slušnou formu, kterou předvedla na své poslední generálce v Torontu, kde z kvalifikace došla až do osmifinále, v němž před skrečí pro zdravotní problémy pořádně potrápila světovou jedničku Karolínu Plíškovou.

Ve druhém kole bude jasnou favoritkou. Jméno další soupeřky se dozví po skončení zítřejšího duelu mezi českou tenistkou Denisou Allertovou a švédskou kvalifikantkou Rebeccou Petersonovou.

• US OPEN •
USA, tv. povrch, 50,400.000 dolarů
úterní výsledky (29. 8. 2017)
• Dvouhra ženy - 1. kolo •
N. Ósakaová (Jap.) - Kerberová (6-Něm.) 6-3 6-1
Kar. Plíšková (1-ČR) - Linetteová (Pol.) 6-2 6-1
Strýcová (23-ČR) - Doiová (Jap.) 6-1 6-3
Wickmayerová (Belg.) - Curenková (28-Ukr.) 6-3 6-1
Cirsteaová (Rum.) - Kerkhoveová (Niz.) 6-1 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
janek_da
Nevadi. Angie je emeritní top1.
Reagovat
jacksax
naprosto dle očekávání, jak jsem říkal - kerberová bude ráda, když na konci roku bude ve dvacítce
Reagovat
bIbec
Podle TP už Svitolina porazila Katku.
Reagovat
EllNino
nesmysl :)
Reagovat
sprchon
Jojo, loni byl rok Angie a nejspíš už nikdy nebude. Ale rozhodně bude na co vzpomínat. :) O moc horší už to bejt nemůže... Tak uvidíme příští rok, to už nebude moc co obhajovat. ;)
Reagovat
sprchon
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ten parádní loňský rok jsem od ní neočekával. Navíc AO ještě v konkurenci Sereny, Viktorky.
Angelique sehrála loni krásný zápasy i s Petrou a Karolínou.
Doufám, že se zvedne a znovu zaútočí na top 10.
Reagovat
sprchon
Jojo, bylo by to hezký. :) Občas tam záblesky jsou, ale dneska až na jeden game v 1. setu a jeden ve 2. setu vůbec nic.
Reagovat
Empe
Poprvé jsem Angie opravdu poctivě sledovala až při finále Fed Cupu v tom památném zápase s Petrou.
Zdá se, že vystřílela všechen prach v jedné sezóně. Ale že stála za to! :)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak v tom zápase s Petrou mi jí bylo tak líto, že jí od té doby přeju :-)
Reagovat
sprchon
To byly taky parádní zápasy. :) A už jsou to tři roky...
Reagovat
EllNino
jeden z nejlepších zápasů, co jsem kdy v životě viděl :)) Petra - Angie Fed Cup 2014
Reagovat
aligo
Naprostý souhlas
Reagovat
Nola
tento rok este obhajuje finale TM.... vlanajsi rok to bola jazda, ale ved nie je sama co nedokazala zopakovat vlanajsie vykony, aj muzska jednicka je na tom tento rok obdobne, obaja nie su najmladsi, mozno aj to je jeden z dovodov, obaja hraju fyzicky narocny tenis, ale na ten vlanajsi rok budem mat fakt prijemne spomienky
Reagovat
sprchon
Pravdu díš. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist