Kerberová vyhrála letos i podeváté a po 16 měsících slaví titul

13. 1. 2018, 08:23
Aktuality 27
WTA SYDNEY - Angelique Kerberová poprvé od triumfu na US Open 2016 slaví turnajové vítězství. Devětadvacetiletá Němka se z 11. titulu raduje v generálce na Australian Open v Sydney, kde ve finále porazila dvakrát 6-4 domácí Ashleigh Bartyovou, a vyhrála tak i svůj devátý zápas během třinácti dnů nového roku.
Profily hráčů
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová prožila skvostnou sezonu 2016. Na Australian Open a US Open získala první dva grandslamové tituly, zahrála si ve finále Turnaje mistryň a stala se světovou jedničkou.

Jenže v roce 2017 žádný úspěch nepřidala. Naopak. Do finále se dostala pouze na menším turnaji v Monterrey, na deseti akcích nezvládla hned svůj úvodní zápas a ve světovém žebříčku se propadla na 21. místo.

A tak byl čas na změnu. Německá tenistka ukončila úspěšnou spolupráci s trenérem Torbenem Beltzem a angažovala Belgičana Wima Fissettea. 

"Rok 2017 jsem nechala za sebou a už se k němu nechci vracet. Měla jsem skvělou přípravu a tvrdě makám. Znovu se snažím hrát svou hru, užívat si každou minutu na kurtu a být agresivní, jako v roce 2016. Snažím se hrát co nejlépe a před Melbourne vyhrát maximum zápasů," prohlásila Kerberová.



A to si splnila na sto procent, více zápasů totiž letos odehrát nemohla. Do sezony 2018 vstoupila na Nový rok a dnes má na kontě 9 zápasů a 9 výher. Po vydařeném Hopman Cupu v Perthu, kde prohrála pouze smíšenou čtyřhru ve finále proti Švýcarsku, nenašla ve dvouhře přemožitelku ani na turnaji WTA Premier v Sydney.

Přitom už v prvním kole proti Lucii Šafářové Kerberová čelila dvěma mečbolům. Ale přežila je, následně otočila zápas proti světové pětce Venus Williamsové a v dalších třech duelech už neztratila ani set.

V dnešním finále devětadvacetiletá Němka odvrátila proti domácí Ashleigh Bartyové pět ze šesti brejkbolů a po hodině a čtvrt zvítězila 6-4 6-4. O osm let mladší Australance oplatila porážku z loňského Zhuhai a ve vzájemné bilanci se ujala vedení 2-1.

"Hrála jsem skvělý tenis a znovu se cítím skvěle. Je to úžasný pocit být zpět na takové úrovni," radovala se Kerberová, která v 28. finále kariéry získala 11. titul. Čekala na něj 16 měsíců.


Kerberové nový kouč Fissette tak v Sydney slaví titul své svěřenkyně druhý rok po sobě. Loni totiž vedl tehdejší šampionku Britku Johannu Kontaovou.

Jednadvacetiletá Bartyová, která v červnu 2016 obnovila kariéru, si dnes ve finále zahrála počtvrté. Titul získala zatím jen loni v malajsijském Kuala Lumpur.

Obě finalistky se nyní přesunou do Melbourne na úvodní grandslam roku. Předloňská šampionka Kerberová začne proti krajance Friedsamové, Bartyovou vyzve devatenáctiletá Běloruska Aryna Sabalenková.

• WTA PREMIER SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 528.910 dolarů
sobotní výsledky (13. 01. 2018)
• Dvouhra - finále •
Kerberová (Něm.) - Bartyová (Austr.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
COMEON
Iba teraz sa ku mne donieslo, že oficialne nepôjde na OH. Čakali sme to všetci ale je to neskutočná škoda, že je v najlepšom veku a nie je schopná sa biť o medialy. Mrzí ma to neskutočne.
Reagovat
Jabadu
Těžko říci, jak to celé je. Kopačky s Peltonenem a hokejky s Lenerem a Růžičkou opustilo už dávno mnoho fandů. Zůstaly jen spřátelené rodiny a jejich známí.
Gabi je světlo - neortodoxní, neuchopitelná umělkyně, která umí běhat na lyžích, střílet, zpívat, hrát na klavír, vyhlášená hláškařka ... je jenom jedna!
Jednozněčně nejpopulárnější sportovkyně a performistka v této zemi. A když se usměje do kamery - hotovo, konečná, ... erőmű!
:-)
Reagovat
Fandina
Jj, je to sympaťanda. A pokud není zdravá, tak věřím, že se jí závodit ani nechce. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče toho hokeje, tak mluv za sebe...
Reagovat
Nola
je spat?, nechcem to zakriknut, verim, ze vlanajsiu sezonu hodila za hlavu, a z pozicie, ktora jej momentalne prinalezi, ked nie je v ulohe lovenej zeri, sa stane dokonalym lovcom a nejaky ten lepsi titul ukoristi pre seba, ak dokazala porazit Serenu vo finale GS, /okrem nej sa to podarilo iba par hrackam, ak nepocitam Venus/ tak nic nie je tento rok nemozne
Reagovat
Hector21
OT: Lauraaaa :)
Reagovat
FulnekUltras
je holt dobrá - ne jak ta naše antidopingová sufražetka ;)

http://www.alpin.de/home/news/15290/artikel_laura_dahlmeier_bergsteigen_in_den_anden.html
Reagovat
Fandina
Pořád lepší naše Gábina, než tisíc Laur. A s dopingem má pravdu. Pokud někdo nedodržuje pravidla, tak se k tomu nemá mlčet.
Reagovat
misa
Dnes jeden z těch dnů, kdy člověk spoléhá na obyvatele Prahy :) Vítězka Sydney je sympatická, ale škoda, že ji Lucie nechala postoupit dál.
Reagovat
Fandina
:-))

Škoda, že Šafinka na ní narazila.
Reagovat
d@ve
Angelique to celkem přeju.. I když Lucce bych to samozřejmě přál 100x víc. :)
A jak tak zpětně koukám, Lucka ji potrápila evidentně nejvíc. A to je mi malou útěchou..
Reagovat
vrabejka
Fantazie Angie :)
Už teď je to úspěšnější sezona než ta minulá :D
vypadá to,že je v pohodě a herně se začíná vracet k tomu co předváděla před rokem a půl. Jsem na ni na AO fakt zvědavý. Jako favoritku ji nepovažuju ale může být černou klisnou turnaje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Milí fanusikovia, milí citatelia, Milli Vanilli,

Opat sa tu hlasime s pestrením pocas Grandslamových turnajov. Fantasy liga, kde si okrem merania si pipikov na portáli mozete zmerat aj svoj tenisový odhad..Nominujte si do svojho tímu 8 vyvolenych hrácov a hraciek a mozno to budete práve Vy, ktorý vyhráte (chvilka napatia), velké nic..Ale ten dobry pocit je tiez fajn...Kto skusil, vie, kto neskusil, bude prekvapeny, je to celkom zabavne...Pozdravujem

http://www.grandslamfantasytennis.com/league-profile/?league=624

Instrukcie na linku..
Reagovat
babolat.cz
je krásné vidět souboj nových nadějí a že tenisový svět nestojí pouze na Dimitrova či Kyrgiose.
Reagovat
Torn
Spíš, že tenisový svět nestojí na Andym a Novakovi. :D
Reagovat
Nola
si predstav, ze Novak a Andy pisali tenisove dejiny, vyhrali GS, jeden z nich 4 v rade, OH, jeden z nich 2 x v rade, boli NO1, ako fanusik jednej nemenovanej hracky, ktoru tu dokola obhajujes, by som radsej bola tisko.... ono sa to potom vracia ako bumerang, od tych, ktori ju nemusia, lebo ty robis presne to iste, ale na ukor inych, ovela uspesnejsich, hviezdnejsich hracov....
Reagovat
Fandina
A o tom to je, o tom se tu píše. Že přicházejí mladší, kteří třeba nahradí Andyho s Nolem. Proto to píše.
Reagovat
brixner
"Moje" Endží se, zdá se, vrací a to je moc dobře! Mám tuhle holčinu prostě rád a po pomalém ústupu Sam jí fandím nejvíc ze všech, tedy kromě našich děvčat! Minulý rok byl jauvajs, prostě to přišlo jako u mnohých jiných, i když - zrovna nevzpomenu na přesný příklad takového pádu z vrcholu...Je dobře, že to nezabalila a myslím, že s ní musíme ještě počítat! Netvrdím, že hned urve AO, ale kdyby náhodou jo...No tak to nakopnu svýho kápa do prdele a zdrhnu :-))
Reagovat
brixner
Anebo mu vystříkám kajutu Kourosem, k smrti ho nenávidí! Prostě germánský pako :-)))
Reagovat
Fandina
Angelika se nějak rozehrála, já ji viděla párkrát hrát na Hopman Cupu a tam byla hodně dobrá. Nový rok, nový trenér. Gratulka.
Reagovat
Kozoroh
Mám odvoleno, hlasoval jsem pro Jiřího Hynka. Jak jste na tom vy ostatní? :-)
Reagovat
Hector21
prázdná obálka..

nejsem typ, který vybírá z mnoha zel to nejmenší
Reagovat
smazaný uživatel
Hynku, Viléme, Jarmilo!!...
Reagovat
Krisboy
Dobře, děkuji za optání.
Reagovat
smazaný uživatel
V 1. kole odvracela mečboly a slaví titul. Pěkný příběh.
Reagovat
EllNino
Stejně jako na AO 2016 :)
Reagovat
Hector21
Angie je zpět...

gratulace
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist