Keysová dobyla trávu v Eastbourne. Tam, kde před devíti lety slavila poprvé

1. 7. 2023, 15:21
Aktuality 7
WTA EASTBOURNE - Madison Keysová (28) oživila vzpomínky na svůj premiérový triumf, když po devíti letech ovládla trávu v Eastbourne. Ve větrném finále americká tenistka porazila 6:2, 7:6 Darju Kasatkinovou (26), s níž vyhrála devátý z jedenácti vzájemných duelů, získala svůj celkově 7. titul, třetí z trávy a poprvé má dvě trofeje z jednoho turnaje.
Profily hráčů
Madison Keysová (© Profimedia)

Madison Keysová se v Eastbourne představila poprvé v sezoně na trávě a hned v úvodním kole proti Tereze Martincové prohrávala 3:5 a čelila setbolům. Oba však zlikvidovala a nakonec porazila všech pět soupeřek 2:0 na sety.

25. hráčka světa na podniku WTA 500 nebyla mezi nasazeným, přesto jen dvakrát čelila žebříčkově lépe postavené soupeřce. V pátečním semifinále přehrála krajanku a světovou sedmičku Coco Gauffovou a v sobotním finále si poradila i s oblíbenou soupeřkou a světovou jedenáctkou Darjou Kasatkinovou.

Keysová sice dva ze tří poslední duelů včetně letošního souboje v Charlestonu se světovou jedenáctkou prohrála, v Eastbourne ale znovu potvrdila, že na o dva roky mladší soupeřku umí a vzájemnou bilanci upravila na 9:2.

Osmadvacetiletou Američanku ve větrné loterii, během níž obě tenistky často bojovaly s nevyzpytatelně létajícím a odskakujícím míčkem, nezlomil ani výpadek ve druhém setu. Za stavu 6:2, 4:1 a 30:30 to sice vypadalo na rychlý konec, ale Kasatkinová se nevzdala.

Ruska za stavu 6:5 dokonce podávala na zisk sady a v tie-breaku po odvrácení tří mečbolů měla celkem čtyři setboly. Keysová ale klíčové momenty ustála a nakonec ve svém prvním finále od loňského ledna zvítězila 6:2, 7:6.

Finalistka US Open 2017 Keysová ve svém 12. finále na okruhu WTA získala 7. titul. Na trávě vyhrála i třetí finále, když navázala na své první dva triumfy z Eastbourne 2014 a Birminghamu 2016. Před devíti lety ve stotisícovém městě v hrabství Východní Sussex slavila ještě jako teenagerka.

Madison Keysová (© Profimedia)

Šestadvacetiletá Kasatkinová, přemožitelka Karolíny Plíškové či světové čtyřky Caroline Garciaové, ve 13. finále marně bojovala o 7. titul. Na trávě neuspěla ani na druhý pokus, poprvé prohrála předloni v Birminghamu s Ons Jabeurovou.

Článek původně publikován pro Livesport Zprávy.
• WTA 500 EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 780.637 dolarů
sobotní výsledky (01. 07. 2023)
• Dvouhra - finále •
Keysová (USA ) - Kasatkinová (9) 6:2, 7:6(13)
• Čtyřhra - finále •
Schuursová/Krawczyková (3-Niz./USA) - Melicharová-Martinezová/Perezová (2-USA/Austr.) 6:2, 6:4.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
makro99
Pekne, moje nejoblibenejsi Americanka. Pripomina mi Petru..
Reagovat
IngStavinoha
ještě Coco Van de Vegh - a jejich nenaplněný románek mi dodnes tlačí slzu do oka...
Reagovat
EllNino
Moje taky :))
Reagovat
milik254
Před devíti lety, jo? Zajímavé
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
IngStavinoha
Terinka ji hned zkraje pěkně prověřila - a pak už to šlo... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist