Keysová v Charlestonu na čtvrtý pokus zdolala kamarádku Stephensovou

6. 4. 2019, 10:25
Aktuality 2
WTA CHARLESTON - Až ve čtvrtém vzájemném duelu si Madison Keysová připsala proti kamarádce Sloane Stephensové vyhraný set a nakonec i zápas. Na zelené antuce v Charlestonu před domácím publikem zvítězila v repríze předloňského finále US Open a loňského semifinále French Open po třísetovém boji a postoupila mezi kvarteto nejlepších. O finále si 24letá Američanka zahraje s Monicou Puigovou.
Madison Keysová (© j48tennis.net)

Na čtvrtý pokus se Madison Keysové podařilo přehrát americkou krajanku Sloane Stephensovou a na turnaji v Charlestonu si zahraje semifinále. Nejvýše nasazenou tenistku a šampionku z roku 2016 zdolala na specifické zelené antuce 7-6 4-6 6-2. Oplatila jí tak i porážku z finále US Open v roce 2017 či semifinále loňského Roland Garros.

Čtyřiadvacetiletá Keysová až do pátku nezískala proti o dva roky starší soupeřce ani set. V Charlestonu však v první sadě odvrátila dva setboly v tie-breaku a rozhodující dějství jasně ovládla. Obě Američanky se trápily na podání, k vidění bylo celkem 13 brejků.

"Je vždycky hrozně těžké hrát proti kamarádce," uvedla Keysová, jež se proto z postupu ani moc neradovala. "V předchozích zápasech se Sloane jsem asi chtěla až moc, teď jsem se snažila zůstat ve výměnách a říkala si: nespěchej," popsala taktiku.

Stephensové vrátila také vyřazení v loňském semifinále French Open. Nyní ji v Charlestonu čeká Portoričanka Mónica Puigová (h2h 2-2), olympijská vítězka z Ria de Janeiro.

Druhou dvojici vytvoří bývalá světová jednička a vítězka turnaje z roku 2011 Dánka Caroline Wozniacká a překvapivě Chorvatka Petra Martičová., jež vyřadila Švýcarku Belindu Bencicovou a postoupila do svého největšího semifinále.

• WTA PREMIER CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 823.000 dolarů
páteční výsledky (05. 04. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Keysová (8-USA) - Stephensová (1-USA) 7-6(6) 4-6 6-2
Wozniacká (5-Dán.) - Sakkariová (15-Řec.) 6-2 6-2
Martičová (16-Chorv.) - Bencicová (9-Švýc.) 6-3 6-4
Puigová (Portor.) - Collinsová (11-USA) 6-3 6-2
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Hradecká/Klepačová (2-ČR/Slovin.) - Becková/Navarrová (USA) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Petra, když je zdravá, je prostě hrozně šikovná tenistka, Bel neměla svůj den ale určitě tomu Petra hodně pomohla, protože její slice a kick jsou opravdu skvostné údery :) ....v semifinále přijde na řadu Caro, ale tam spíš čekám výhru Wozejka, protože se začíná zase vyhrávat a dostávat do obvyklé herní pohody ... Fran určitě dodává sebevědomí, ještě aby ne, když je to vítězka RG :)

Maddie se Sloane jsou skvělé, po zápase přátelský pokec u sítě, příště vyhraju zase já :D ... Ale s Rozjetou Monicou to bude mít Mad hodně těžké, i tak jí přeju ten tiul z těch čtyř snad nejvíc, nebýt těch neustálých zranění, myslím, že už by aspoň jeden GS měla, tak snad se zdravotně trochu ustálí, protože je podle mého názoru talentovanější než Sloane :) Ale na talent se v tenise nehraje, podívejte se na Angie, která v 19 vypadala na kurtu jako slon v porcelánu ... a teď má 3 GS ze třech různých míst, chybí už jen Paříž, a i kdyby nevyšla, tak je zvláštní, že z trojice Wozniacki, Kerber, Radwanska má zrovna Angie nejvíc GS :)

Semifinále bude super :)
Reagovat
lars
Kerber hraje levou rukou
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist