Kiefer měl nakročeno do semifinále, ale zranil se

31. 7. 2009, 21:55
Aktuality 3
ATP GSTAAD - Turnaj ve švýcarském Gstaadu skončil pro německého tenistu zraněním. Ve čtvrtfinále s Brazilcem Belluccim sice vyhrál první set, zdravotní stav mu však další pokračování ve hře neumožnil. Z nasazených si tak o finále zahraje pouze trojka Andrejev.
Nicolas Kiefer

Téměř rok čekal Nicolas Kiefer na start ve čtvrtfinále podniku ATP. Dočkal se až před 14 dny ve Stuttgartu, kde vypadl v semifinále. To ve Gstaadu nezopakuje, přestože do něj měl dobře nakročeno. V duelu s brazilským kvalifikantem Thomazem Belluccim totiž vyhrál první set 6-3, jenže na začátku druhé sady si nechal ošetřovat pravý kotník, se kterým měl po Hopman Cupu problémy už v úvodu sezony, a za pár okamžiků utkání vzdal.

Bellucci se před turnajem ve Švýcarsku dostal jen jednou přes druhé kolo, když v únoru na domácím klání v Costa do Sauipe nestačil až ve finále na Robreda. O vyrovnání svého maxima bude bojovat s Igorem Andrejevem. Ruský tenista si dnes až nečekaně snadno poradil s Francouzem Chardym a v soutěži zůstal jako poslední nasazený tenista.

Druhou semifinálovou dvojici totiž utvořili Brazilec Marcos Daniel a třiadvacetiletý Němec Andreas Beck. Tenisté, kteří jsou v této fázi turnaje ATP vůbec poprvé v kariéře.

Daniel si po setech 6-4 7-6 poradil s Francouzem Serrou a Beck stejným poměrem zdolal Rumuna Crivoie.

Vítěz turnaje získá 22.750 eur a připíše si 250 bodů do žebříčku.

- ATP 250 GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 450.000 eur) -
páteční výsledky (31. 07. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Beck (Něm.) - Crivoi (Rum.) 6-4 7-6(5)
Daniel (Braz.) - Serra (Fr.) 6-4 7-6(1)
Bellucci (Braz.) - Kiefer (6-Něm.) 3-6 1-0 skreč K.
Andrejev (3-Rus.) - Chardy (5-Fr.) 6-3 6-3

Semifinálové dvojice: Bellucci - Andrejev, Daniel - Beck.

Čtyřhra - semifinále:
Levinský/Polášek (1-ČR/SR) - Ker/Friedl (Arg./ČR) 7-6(7) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevíte, jestli se někdy v tenise stalo, že oba hráči nemohli k zápasu nastoupit kvůli zranění a pokud jo, kde a jak se to řešilo?:-)
Reagovat
dabelsobul
Tak jeden to tutla asi vzdy dyl, nez ten druhy, no a pak pripadne vzda v dalsim kole... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ach to tenisové gentlemanství.:-):-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist