Kirilenková: Nejsem týmová hráčka

20. 4. 2012, 10:49
Aktuality 9
Alespoň z pohledu světového žebříčku by Maria Kirilenková měla o víkendu táhnout ruský tým za postupem do finále Fed Cupu. Pětadvacetiletá tenistka ale přiznala, že není týmovou hráčkou. Prý cítí velkou zodpovědnost, protože chce za každou cenu uspět.
Profily hráčů
Maria Kirilenková

Nehrající kapitán ruského fedcupového týmu Šamil Tarpiščev nemá pro semifinálový duel se Srbkami k dispozici zraněné světovou dvojku Marii Šarapovovou ani desítku Věru Zvonarevovovou. Jedničkou je tak 21. hráčka světa Maria Kirilenková, jež ve Fed Cupu odehrála dosud jen dva singlové zápasy a oba prohrála. V deblu má bilanci 1-1.

Pětadvacetiletá Ruská krasavice navíc přiznala, že není týmovou hráčkou. "Upřímně řečeno, nejsem úplně týmová hráčka. Raději hraju za sebe, reprezentovat zemi je náročné. Je to i o zvyku. Je to jiný pocit, jiné nervy, jiná zodpovědnost. Člověk se víc stresuje, protože se snaží za každou cenu uspět a nehraje úplně uvolněně," řekla Kirilenková. "Před zápasem ve Fed Cupu se mi hůř usíná. Moc mi záleží na tom, jaký výkon podám," dodala.

Ruskou dvojkou je Světlana Kuzněcovová a trojkou Anastasia Pavljučenkovová. Ani jedna ale nemá příliš oslnivou formu. Obě by teoreticky mohly nastoupit společně do čtyřhry, do té bude připravena naskočit také 11. deblistka světa Jelena Vesninová.

Srbky jsou v semifinále Fed Cupu poprvé v historii ado Moskvy přiletěly v nejsilnějším možném složení. Kapitán Dejan Vranjes se může spolehnout na kvality bývalýh světových jedniček Any Ivanovičové i Jeleny Jankovičové, záad jim kryjí Bojana Jovanovská a devatenáctiletá Aleksandra Kruničová.

Zápas v Rusku začne v sobotu v 13:00 hodin SELČ a vítězky se v listopadovém finále utkají s Češkami, nebo Italkami. Srbky se s Ruskem utkaly uř před loni a na domácí půdě prohrály 2-3. Tehdy Ivanovičová prohrála oba zápasy ve dvouhře a bod nepřidala ani ve čtyřhře.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já si tohle o ni myslel už dávno. Sice nemůžu odůvodnit, protože nevím proč, ale nějak to z ní vyřazovalo. Přijde mi taková hodně na sebe upjatá, ale nevím, třeba se mýlím.
Reagovat
smazaný uživatel
Její přítel je taky trochu sólista, i když je to můj oblíbenec. Takže se vůbec nedivím. :D Teď vážně: Makiri je fajn, ale já prostě nemůžu fandit proti týmu, ve kterém je Ana. Kdyby za Rusko hrála Masha, tak to mám 50:50. :)
Reagovat
dadaft
ten Pála mě teda štve. místo aby byl s holkama v Ostravě, tak se v Monte Carlu vyvaluje na tribuně. teď jsem ho zahlíd na zápase Murray - Berdych... ))
Reagovat
smazaný uživatel
Pala je v Ostrave,vydim ho 60 m od sebe,To je Lendl,spletl si se jako Vis,nedavno tady.
Reagovat
VlS
já obráceně a Dadaft teď normálně, ale úplně normálně provokuje :-D
Reagovat
dadaft
achhhh,
jsem odhalen a demaskován!!! ))
Reagovat
pepin
Jen jestli to nebyl Tipsar.
Reagovat
VlS
Tipsi Vaří pivo v Trutnově, co ten by tam dělal :-D
Reagovat
smazaný uživatel
to je jedno, hlavně že se na tebe pěkně kouká:-)
Hlavně zápas s Annou bude přestřelka krásných chsichtíků a těl...ještě co ukážou z tenisu:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist