Kirilenková po dvou gamech vzdala, Rusku vyřadilo zranění zad

19. 9. 2012, 08:30
Aktuality 21
WTA SOUL - Turnaj v Soulu přišel hned v 1. kole o druhou nasazenou hráčku. Světová čtrnáctka Maria Kirilenková v úvodu zápasu s domácí Korejkou So-Ra Lee vzdala kvůli zranění zad.
Maria Kirilenková

Maria Kirilenková hraje v životní formě a má za sebou povedené léto. Ve Wimbledonu sahala po postupu do semifinále, na olympiádě skončila čtvrtá, v New Havenu padla až ve finále po boji s Kvitovou a jako malý neúspěch může brát pouze 3. kolo na US Open, kde vypadla s Hlaváčkovou.

Tento týden se z pozice 14. hráčky světa vydala na turnaj do Soulu, kde si v roce 2007 zahrála ve finále a před čtyřmi lety získala poslední ze svých celkově pěti titulů na okruhu WTA. Jako nasazená dvojka hrající v dobré formě měla velkou šanci ukončit dlouhé čekání na trofej, kvůli zranění se však v soutěži zdržela pouze pár minut .

Pětadvacetiletá Ruska nastoupila do utkání 1. kola proti domácí So-Ra Lee jako obrovská favoritka, neboť osmnáctileté Jihokorejce patří v žebříčku až 468. místo a na turnaji WTA startuje díky divoké kartě poprvé. Jenže zápas trval pouhých 8 minut, po kterých Kirilenková po dvou brejcích a za stavu 1-1 kvůli zranění zad vzdala.

"Zranila jsem se před pár dny. Trénovala jsem, i když jsem nemohla cvičit většinu úderů. Ale protože mám toto místo moc ráda, chtěla jsem hrát, ale ve druhém gamu za stavu 15-40 se zranění hodně zhoršilo," komentovala Kirilenková. "Půjdu teď do nemocnice a pak uvidímě. Nedokážu teď říct nic o tom, na jakém turnaji se vrátím," dodala smutná Ruska s tím, že jí bolest limitovala hlavně na servisu.

So-Ra Lee se tak při debutu v hlavní soutěži může těšit na druhé kolo, ve kterém se utká s Tamirou Paszekovou. Rakušanka si dnes poradila 7-6 6-3 se Španělkou Carlou Suárezovou-Navarrovou.

Obhájkyně titulu si zahraje o první letošní čtvrtfinále
Snadným vítězstvím do soutěže vstoupila obhájkyně titulu Maria José Martínezová-Sánchezová. Třicetiletá Španělka po setech 6-2 6-3 porazila Řekyni Eleni Danillidouovou a se čtvrtou nasazenou Ruskou Naďou Petrovovou si zahraje o první čtvrtfinále od loňské triumfální jízdy. 

Martínezová dnes skvěle zvládla klíčové výměny. Proměnila pět ze šesti brejkbolů a sama 9 z 11 odvrátila. "Cítím se vážně skvěle vrátit se jako obhájkyně titulu. Letos je tu ale silná konkurence a zopakovat loňské vítězství bude moc těžké. Ale budu se snažit hrát co nejlépe a uvidíme, jak to půjde," řekla Martínezová.

Španělská tenistka také vysvětlovala, proč se jí letos přestalo dařit a z 36. místa na světa klesla až na 93. příčku. "Na konci loňského roku jsem byla na operaci s kolenem a na začátku letošní sezony jsem měla opakované problémy s pravým stehnem. Když jsem se vrátila, nehrála jsem dobře a bylo těžké se dostat do zápasového tempa. Ale teď se cítím mnohem lépe. Potřebuju hrát více těžkých zápasů, to je můj cíl," přeje si Martínezová, jež se v červenci vdala.

"Vdala jsem se, ale při tenisu mě to nerozptyluje. Všechno co potřebuju je, že budu tvrdě pracovat a hrát více zápasů. Ve volném čase si s manželem užívám zábavy, ale jinak se soustředím na tenis," vysvětluje levoruká Španělka, jež letos bude hrát ještě na turnajích v Tokiu, Pekingu a Ósace. "Ve čtyřhře jsem teď výše postavenou hráčkou než v singlu, takže mým cílem ve zbytku sezony je více se soustředit na dvouhru," dodala. 

Kaia Kanepiová se tento týden v Soulu po třech měsících vrátila na kurty a ze své formy zdá se příliš neztratila. Třetí nasazená Estonka, jež kvůli zranění Achillovy paty přišla o Wimbledon, olympiádu i US Open, v Jižní Koree zvládla suverénně i druhé utkání, když dnes porazila hladce 6-2 6-2 loňskou finalistku Kazašku Galinu Voskobojevovou a jako první postoupila do čtvrtfinále.

"Jsem šťastná, že jsem dnes znovu vyhrála ve dvou setech. Myslím, že jsem hrála lépe než včera. Lépe jsem podávala a nebyla jsem tolik nervózní," komentovala sedmadvacetiletá Kanepiová. "Je dobré hrát dva zápasy v řadě. Oba trvaly kolem hodiny a necítila jsem žádné zranění, takže je vše v pořádku," pochvalovala si čtvrtfinalistka letošního French Open, po kterém dlouho nehrála.

O postup do semifinále se 16 hráčka světa Kanepiová utká s dvacetiletou Kiki Bertensovou, která dnes přemohla přemožitelku turnajové pětky Görgesové Španělku Silvii Solerovou-Espinosaovou. Nizozemka vyhrála 1-6 7-6 6-2 a soupeřce připravila na chlup stejný výsledek, po kterém naopak v prvním kole vyhrála.

- WTA INTERNATIONAL SOUL -
(Jižní Korea, tv. povrch, 500.00 dolarů)
středeční výsledky (19. 09. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
So-Ra Lee (Korea) - Kirilenková (2-Rus.) 1-1 skreč K.
Petrovová (4-Rus.) - Domínguezová (Šp.) 6-2 6-4
Paszeková (Rak.) - Suárezová (Šp.) 7-6(8) 6-3
Martínezová (Šp.) - Daniiliduová (Řec.) 6-2 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Kanepiová (3-Est.) - Voskobojevová (Kaz.) 6-2 6-2 
Bertensová (Niz.) - Solerová (Šp.) 1-6 7-6(3) 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Grandinová/Uhlířová (3-JAR/ČR) - Čchuang Čchia-čung/Dateová-Krummová (Tchaj-wan/Jap.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Trochu bokem, ale jinam se to nehodí. Na turnaji v britském Shrewsbury dnes vypadla i Karolina Plíšková; i ta si tedy, stejně jako její sestra, bude muset na vstup do top 100 počkat. Dvojčata byla prvními dvěma nasazenými, a tedy favoritkami ve svých zápasech, ovšem Kristýna promrhala včera v prvním setu setboly na vlastním podání a 40:0 proti Rezaiové (a nakonec prohrála, 6:2 ve třetím) a Karolína dnes Byčkovovou nedostala ani do třech setů.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, Laura vyhrála v Číně i druhý zápas, tentokrát proti 2. nasazené Ji Zheng, 28. hráčce světa. V dalším kole ji čeká další domácí hráčka, tentokrát Peng.
Reagovat
smazaný uživatel
Laura na to má! Doufám, že bude semifinále Laura - Sorana. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klidně, ale do finále Laura, navíc odpadl Marion. Už teď je Laura britskou jedničkou o místo před Heather Watson, ale úspěch na nějakém turnaji by ji pomohl určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, semi Laura-Sorana by bylo pěkné, ale Laura to samozřejmě vyhraje celé...Jinak gratulace :))
Reagovat
smazaný uživatel
běžte do háje, Švýcarsko. To je odplata za to letošní štěstí - Djokovič, Del Potro, Nadal?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak první kolo příštího ročníku Davi Cupu čeká Česko na půdě Švýcarska... Že by nás tedy hned po finále čekala baráž? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Davis Cupu, samozřejmě :-)
Reagovat
a.magerova
No to je pech....
Takže hoši letos tu Salátovou mísu musíme získat bo na příští rok už naplánováno celkové vítězství právě Švýcarů!!!
Reagovat
a.magerova
Už pro vztek ani psát neumím :-/
oprava: ...bo na příští rok už mám naplánováno...
Reagovat
smazaný uživatel
Brzy se uzdrav, Makiri! :) Jinak ostatní zápasy skončily víceméně podle očekávání. Kaia vypadá po návratu velmi dobře.
Reagovat
tommr
pro Caro je to velká šance získat první letošní titul. Jestli ho nezíská tady tak už asi letos vyjde naprázdno ... :)
Reagovat
dadaft
jj, osobně to ale spíš vidím na Naďu než na Caroline.
Reagovat
smazaný uživatel
Šance to bezesporu je a nejedná se jenom o titul. V případě vítězství v Soulu by si Caro zajistila účast na Turnaji šampionek v Sofii. Případně by tam ještě mohla dostat divokou kartu, ale lepší (a jistější) by bylo, kdyby si to sama uhrála... Pak ji ještě čeká Tokio a Peking, tam tedy bude konkurence větší než v Soulu. A potom případně Turnaj šampionek... Takže poslední šance na letošní titul to není, ale šance to je. :)

dadaft: Zápas Caro - Nadia může být případné semifinále. Ale oběma ještě chybí dva zápasy, aby se tam dostaly...
Reagovat
dadaft
:-))
zítra v Soulu celkem zajímavé mače. nejdřív česko-slovenský souboj, pak Caroline kontra Caroline a nakonec Naďa Petrovová s Martinez-Sanchezovou - to by měl být podle mě super zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se Martinez docela líbí, ze Španělek nejvíc. Jinak očekávám, že v česko-slovenském souboji vyhraje Klára a v zápase dvou Caroline samozřejmě ta dánská. :)
Reagovat
vendulkabendulka
Kde presne je na lidskem tele Schillova pata?
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím že na pravé noze je Schillova pata no a na té druhé Achillova pata... neee?? :)
Reagovat
LubosZabloudil
Překlep, díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
ona je to hlavně Achillova šlacha...
Reagovat
VlS
Třea doletěl z Tróje Patroklův šíp :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist