Klejbanovová bojuje s rakovinou

15. 7. 2011, 22:05
Aktuality 10
Alisa Klejbanovová v den svých 22. narozenin oznámila, proč se od května neobjevila na kurtech a přišla tak už o French Open i Wimbledon. Trpím Hodgkinovým lymfomem, jednou z forem rakoviny, uvedla Klejbanovová.
Profily hráčů
Alisa Klejbanovová

Osmadvacátá hráčka žebříčku WTA Alisa Klejbanovová v den svých dvaadvacátých narozenin oznámila, že trpí zhoubným nádorem lymfatických uzlin.  "Děkuji všem za krásná přání k narozeninám. Dlouho jsem nepsala o tom, proč se teď na okruhu neobjevuji, a právě to je důvod, proč dnes píši," zahájila své prohlášení.

"V současnosti prožívám těžké období, s mými zdravotními problémy to nemám jednoduché. Trpím Hodgkinovým lymfomem, jednou z forem rakoviny," uvedla Klejbanovová. "Léčím se na klinice v Itálii, kde se na tento problém specializují. Zatím vše probíhá dobře," pokračuje v prohlášení z italské Perugie Klejbanovová.   

"Dobrou zprávou je, že existuje šance, že se zase vrátím k tenisu, Terapie ale potrvá ještě několik měsíců, musím být trpělivá a silná," vyjádřila své odhodlání. "Teď mi chybí tenis a fanoušci. Tento sport představoval v posledních patnácti letech celý můj život," doplnila. 

Moskevská tenistka má na kontě dvě vítězství na turnajích WTA. V roce 2008 triumfovala v Soulu a o dva roky později v Kuala Lumpuru. Kvůli zdravotním problémům se musela odhlásit z letošních grandslamových turnajů French Open i Wimbledonu, naposledy si zahrála v květnu ve druhém kole turnaje v Římě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jak je vše relativní, třeba všechny sportovní úspěchy, když pak přijde něco takového. Hodně síly a štěstí, ať se z toho dostaneš!
Reagovat
neznalek
Hodně štěstí Aliso a drž se!
Reagovat
frufru77
V polovině 90. let trpěl tímto onemocněním Mario Lemieux... Dostal se z toho a vrátil se k hokeji.... Doufám, že to zvládne i Alisa, přinejmenším ať přežije (zní to hrozně, ale nevím, jak jinak se vyjádřit)...... Držím pěsti.
Reagovat
a.magerova
vše co se držet dá !!! Tak mladá holka TO doufám zvládne !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Držím palce. Hodně štěstí vyhraj i tenhle zápas
Reagovat
smazaný uživatel
Sto procentni souhlas.Takova oznameni jsou jak studena sprcha. Je toho bohuzel hodne, na nekoho ten spatny los padne, je to nespravedlive.Kdyz je to znama osobnost, vice to cloveka zasahne.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze to v takovem pripade zasahne uplne stejne, jen se o tom u tech znamych osobnosti dozvi vice lidi. Hodne stesti a sily, Aliso, vezmi si servis!
Reagovat
smazaný uživatel
Není rakovina jako rakovina, Hodgkinův lymfom je ještě poměrně dobře řešitelná záležitost. Pokud byl odhalen včas, mohla by se uzdravit.
Není to žádná tajemná nemoc, ale ještě před pár lety nebyly metody jak ji odlišit od jiných nádorů lymfatických uzlin.
Přeji pevnou vůli a uzdravení!
Reagovat
skott
Nechapu co se to deje letos s tema tajemnyma ¨nemocema¨, nejdriv Anna, ted Aliska rakovinu:(( Cekal bych vsechno, ale tohle je sileny.Doufam, ze to neni tak vazny, jak to zni a vsechno opravdu probiha dobre.Pri zmince o rakovine mam porad v pameti dvojcata Klemenschits, des.Drz se Aliska!
Reagovat
smazaný uživatel
Alisa se z toho dostane, je to silná žena! a nezbývá nic jiného, než jí věřit, že brzy, ale hlavně nic neuspěchat.. Je strašné mít rakovinu v takovémhle věku..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist