Klejbanovová smetla Dementěvovou a raduje se z premiérového titulu

28. 2. 2010, 12:59
Aktuality 8
WTA KUALA LUMPUR - Finále premiérového ročníku v Kuala Lumpur skončilo nečekaným debaklem nasazené jedničky. Jelena Dementěvová prohrála hladce ve dvou setech s krajankou Klejbanovovou, jež si tak připsala první triumf.
Alisa Klejbanovová

Ruska Alisa Klejbanovová porazila v dnešním finále nejvýše nasazenou krajanku Jelenu Dementěvovou 6-3 6-2.

Světová sedmička přitom turnajem procházela zcela bez problémů, když neztratila ani set. Očekávaný třetí titul v sezoně ovšem vybojovat nedokázala a jen potvrdila, že premiérový ročník podniku v Kuala Lumpur favoritkám nepřál. Nečekaně brzy také vypadly také čínské semifinalistky Australian Open Jie Zheng a Na Li.  

Dvacetiletá Klejbanovová ve finále těžila tradičně ze svého tvrdého servisu, navíc se jí dařilo i na příjmu a nejvýše nasazenou hráčku jasně přehrála. Na seniorských turnajích se dosud dostala třikrát do semifinále. Za premiérový úspěch v Malajsii obdrží turnajová pětka odměnu 37 tisíc dolarů.

"Byl to náročný týden s řadou těžkých setů a zápasů. "Jsem moc šťastná, že jsem konečně získala první titul," radovala se Klejbanovová. "Na tuhle chvíle jsem čekala, tvrdě trénovala a hrála hodně turnajů. Dnes se vše skvěle sešlo a chtěla bych Jeleně poděkovat za dobrý zápas."

- WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR (Malajsii, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (28. 02. 2010)

Dvouhra - finále:
Klejbanovová (4-Rus.) - Dementěvová (1-Rus.) 6-3 6-2

Čtyřhra - finále:
Čeng Ťie/Chan Yung-jan (2-Čína/Tchaj-wan) - Ar. Rodionovová/An. Rodionovová (Rus.) 6-7(4) 6-2 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Rambo 6, starring: Alisa Klejbanova, Serena Williams, Petra Kvitová...
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, na téhle fotce vypadá asi tak stokrát hezčí než ve skutečnosti je...:-))
Reagovat
skott
Mimochodem, tenhle tvuj prispevek je stokrat dementnejsi nez obvykle, mopsle...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji, většinou první finále hráčky psychicky nezvládnou, ale Alisa super. Mám Jelenu ráda, ale přeji i novým ,ať si užijí pocit vítězství, když si to zaslouží.
Reagovat
skott
Presne tak, aspon nekdo normalni se tady dokaze oprostit od toho, ze zensky tenis neni volba Miss.Taky se mi moc libilo, jak Alisa svoje premierove finale zvladla a nerozklepala se ji kolena.Lenu nepustila temer k nicemu a kdyz uz resila problem, jako napr. pri BP na zacatku druheho setu, tak se nebala zariskovat druhym podanim, ktery bylo rychlejsi nez ma drtiva vetsina holek prvni.Letos zatim predvadi skvele vykony, predevsim proti velkym jmenum a pokud se dokaze vyvarovat zbytecnych ztraceni koncovek zapasu, jako se ji stalo pri Fed Cupu s Jankovic, tak klidne muze byt do konce roku v desitce nebo minimalne na jeji hranici.
Reagovat
smazaný uživatel
Alisa hrála velice dobrej tenis.. :-) Zachvilku bude co nevidět v TOP20... :-) Další hráčka z Ruska, která bude v TOP20 ještě by se tam mohla eventuelně dostat Anastasia.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný a já jsem Lenin , ta nikdy nebude v top 20 , to by musela chtít hrát . Tady ten turnaj byl pouze náhoda že ho chtěla vyhrát a Klejbanová není hráčka které jde o žebříček ji spíš zajímají prachy , kolikrát se stalo že mohla vyhrát nad průměrnou hráčkou a ona ten zápas jen odchodila a takových zápasu měla víc než dost to je něco jak Youzhny úplně stejný tip hráče co hraje podle nálady , od takových hráčů se držet co nejdál .
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist