Kližan a Južnyj v Petrohradu potvrzují role nasazených hráčů

20. 9. 2012, 19:57
Aktuality 0
ATP PETROHRAD - Slovenský tenista Martin Kližan a domácí jednička Michajl Južnyj pokračují turnajem v Petrohradu bez ztráty setu. Do čtvrtfinále postoupili po hladkých výhrách nad Italem Bolellim, respektive Američanem Ramem.
Martin Kližan

Martin Kližan o víkendu pomohl Slovensku k výhře nad Portugalskem a tento týden v Petrohradu úspěšně navazuje na povedené letní turnaje, které završil 4. kolem na US Open. Po vydřené výhře nad domácím Jelginem si dnes poradil za 71 minut hry hladce 6-3 6-3 se Simonem Bolellim.

Třiadvacetiletý slovenský tenista v zápase nečelil žádnému brejkbolu a s o tři roky starším Italem vyhrál i třetí letošní vzájemný souboj. Ve čtvrtfinále se třetí nasazený Kližan utká s Litevcem Ricardasem Berankisem, kterému dnes po prvním setu vzdal kvůli zranění zad Estonec Jurgen Zopp.

Bez problémů soutěží proplouvá í domácí favorit Michajl Južnyj. Nejvýše nasazený Rus a vítěz turnaje z roku 2004 dnes porazil snadno 6-1 6-4 Američana Rajeeva Rama, se kterým využil každý ze tří brejkbolů a ztratil jen 11 fiftýnů na podání. Letošní zápasovou bilanci na rychlém povrchu upravil už na 28 výher a 9 porážek.

Južnyj, který po čtvrtfinále ve Wimbledonu vypadl na čtyřech z pěti turnajů v prvním kole, si o postup do semifinále zahraje se Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem.

- ATP 250 PETROHRAD -
(Rusko, tv. povrch / hala, 410.850 dolarů)
čtvrteční výsledky (20. 09. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Južnyj (1-Rus.) - Ram (USA) 6-1 6-4
Kližan (3-SR) - Bolelli (It.) 6-3 6-3
Fognini (4-It.) - Stachovskij (Ukr.) 7-6(4) 6-4
García-López (7-Šp.) - Lorenzi (It.) 6-1 3-1 skreč L.
Berankis (Lit.) - Zopp (8-Est.) 6-3 skreč Z.
Cipolla (It.) - Žemlja (Slovin.) 6-2 6-7(5) 6-3
Gimeno (Šp.) - Kubot (Pol.) 6-4 7-6(5)
Bautista (Šp.) - Gabašvili (Rus.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist