Kližan a Thiem v Petrohradu porazili neoblíbené soky a zahrají si o titul

22. 9. 2018, 19:31
Aktuality 9
ATP PETROHRAD - Martin Kližan a Dominic Thiem v semifinálových duelech v Petrohradu zdolali soupeře, s nimiž prohráli všechny tři vzájemné zápasy. Slovenský šampion z roku 2012 si poradil se Švýcarem Stanem Wawrinkou, nejvýše nasazený Rakušan pak přehrál Španěla Roberta Bautistu.
Martin Kližan

Martin Kližan už třikrát dokázal Stana Wawrinku potrápit, ale až na čtvrtý pokus ho porazil. Slovenský tenista uspěl ve své oblíbené hale v Petrohradu, kde zvítězil 4-6 6-3 7-5 a svou neporazitelnost na turnaji prodloužil na 9 zápasů, neboť svůj jediný předchozí start v roce 2012 přetavil v titul. 

"JSem rád, že jsem se dnes držel herního plánu. Byl to hodně vyrovnaný zápas a hodněkrát mi pomohl servis. Vyhrál jsem, ale klidně to mohlo skončit opačně," řekl Kližan po skalpu trojnásobného grandslamového šampiona Wawrinky, který marně útočil na první finále od loňského Roland Garros.

Rovněž Dominic Thiem dnes našel až ve čtvrtém vzájemném střetnutí recept na Roberta Bautistu. Nejvýše nasazený Rakušan vyhrál 6-4 6-3 a popáté v sezoně a poprvé mimo antuku postoupil do finále.

Kližan vede ve vzájemné bilanci s Thiemem 3-1. Devětadvacetiletý Slovák má ve finále rekordní bilanci 6-0, poslední titul slavil letos na antuce v Kitzbühelu. Pětadvacetiletý Rakušan bude v 18. finále útočit na 11. titul.

"Třikrát jsme s Kližanem prohrál... ale vždy to bylo velmi vyrovnané. Doufám, že zítra statistiku trochu vyrovnám, ale vím, že on ve finále hraje dobře, ještě v něm nikdy neprohrál," uvedl osmý hráč světa Thiem.

• ATP 250 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch, 1.151.110 dolarů
sobotní výsledky (22. 09. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Thiem (1-Rak.) - Bautista (5-Šp.) 6-4 6-3
Kližan (SR) - Wawrinka (Švýc.) 4-6 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Krisboy
Tak jsem myslel, že Kližko Doma potrápí víc. Thiem se nějak rozehrál (už včera s Princeznou teda, to jeli pěkný pecky oba).
Reagovat
Nola
Dom hra velmi dobre, Martin sa po prehranom servise v uvodnej sade nejak poskladal a zacal kopit chyby
Reagovat
Krisboy
On měl i nějaký zranění ze čf, ne? Nechával se ošetřovat a jeho uklouznutí z čf dneska ukazovali ze záznamu. Ale Dominic hrál opravdu skvěle, co jsem viděl. Myslím, že by si to pohlídal, i kdyby Martin byl 100% fit.
Reagovat
EllNino
Hlavně Kaďákovi :) Ten musí z toho teď jezdit v protisměru po Košutce
Reagovat
Nola
na toho som zabudla :D
Reagovat
Mayo
Vostuda, prehrať s neandertalcom.
Reagovat
Fandina
Kližko mě baví. fakt, když na to přijde, umí porazit snad každého. Tak držím palce do finále. Pome!
Reagovat
Nola
Martin pekne, zajtra si finale pozriem, aj Mutademus sa isto potesil, lebo Gaywrinka a aj Kozoroh :D mna vyhra potesila, lebo som Slovenka a nie hater
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Gaywrinka to je nejvetsi trapas ever. Smesnejsi a vic od veci prezdivku jsem necetl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist