Kližan přežil osm mečbolů během dvou dnů a je ve svém největším finále

13. 2. 2016, 17:00
Aktuality 137
ATP ROTTERDAM - 'Nesmrtelný' Martin Kližan v Rotterdamu přežil druhý den po sobě sérii mečbolů. Dnes slovenský tenista odvrátil tři hrozby vyřazení proti Francouzi Nicolasi Mahutovi a po vydřené výhře postoupil do svého čtvrtého a dosud největšího finále. O čtvrtý titul si zahraje s Monfilsem, nebo Kohlschreiberem.
Martin Kližan

Martinu Kližanovi se nepovedl začátek sezony. V lednu vypadl v prvním kole v Dauhá, v Sydney i na Australian Open a od konce loňského září měl na kontě osm porážek devíti zápasů.

V posledních dvou týdnech ale našel formu v evropských halách. A především nabírá hromadu sebevědomí. Minulý týden si zahrál semifinále v bulharské Sofii a na životní úspěch útočí nyní v Rotterdamu.

Šestadvacetiletý Slovák si v Nizozemsku poradil už se čtyřmi soupeři a postoupil do svého čtvrtého finále, v nichž má zatím stoprocentní bilanci. Dosud však triumfoval na podnicích ATP 250 (Petrohrad 2012, Mnichov 2014 a Casablanca 2015), v Rotterdamu je poprvé ve finále turnaje ATP 500.

Statistiky zápasu
Mahut - Kližan
16 esa 9
3 dvojchyby 4
67 % 1. podání 'in' 58 %
81 % úsp. 1. podání 82 %
44 % úsp. 2. podání 47 %
41 winnery 45
35 nevyn. chyby 28
30/50 hra na síti 8/11
1/5 brejkboly 3/9
čas: 2:45

Přitom v posledních dvou zápasech, které měly velmi podobný průběh, se ocitl na pokraji vyřazení. Ve včerejším čtvrtfinále proti vítězi dvou letošních turnajů Španělovi Robertu Bautistovi i v dnešním semifinále proti Nicolasi Mahutovi prohrával 6-7, 3-5 a čelil mečbolu.

Přesto vždy 'přežil' a postoupil dál. Včera zlikvidoval celkem pět mečbolů, dnes další tři a zlomené soupeře pak pokaždé přejel ve třetím setu. Bautistu dorazil kanárem a vyhrál 6-7 7-6 6-0, Mahuta, vyznávajícího téměř zapomenutý styl servis-volej, porazil 6-7 7-6 6-2. Obě bitvy trvaly dvě hodiny a tři čtvrtě.

Kližan dnes odvrátil první mečbol za stavu 3-5 a když vyrovnal na 5-5, předvedl neobvyklou gymnastickou oslavu - kotoul. Další dva mečboly pak smazal v tie-breaku za stavu 4-6 dvěma vítěznými údery. Ten první skončil přesně na lajně.





"V prvním setu to byla nuda. Kdybych byl divák, tak ze zápasu odejdu. Hrál se jen servis a konec. Mahut výborně podával, neměl jsem šanci. On neměl v prvním setu jediný brejkbol, uhrál asi jen dva míčky po mém servisu. Byl to jednoduše těžko sledovatelný tenis," komentoval Kližan Facebooku dnešní zápas.

"Druhý set? Bylo to 3-5, znovu tie-break, v závěru měl tři mečboly. Ale nevzdal jsem to, srdcem a velkou snahou jsem to vybojoval. Třetí už byl v mé režii," doplnil slovenský tenista.

Kližan ukázal 'show'. Prý kvůli divákům
Kližan ale dnes také přilil olej do ohně v souvislosti se svou (ne)oblíbeností u fanoušků i soupeřů. Obrat nastartoval mimo jiné také zvýšeným zvukovým doprovodem svých úderů a nevhodným chováním. Jednou soupeře po odehrání výměny trefil míčkem, házel raketou a snažil se svého soka vykolejit všelijakými gesty. Mahut jen marně čekal, kdy ho umpireový rozhodčí napomene.



"To co hrál v prvním a druhém setu, nebylo možné. Podával do růžků, 200 km/h. Bylo to nechytatelné, ale navzdory tomu jsem využil šanci. Diváci mě velmi podpořili, protože chtěli vidět nějakou show. Tu jsem také udělal a pomohlo mi to v můj prospěch," napsal Kližan  ke svému chování na kurtu.

"Jsem rád, že jsem to dotáhnul až do vítězného konce. Je to moje první finále na pětistovce. A co si teď přeju? Aby bylo moje jméno v neděli napsané v rotterdamské hale se slovenskou vlajkou," dodal Kližan v souvislosti se seznamem vítězů, kteří v rotterdamské Ahoy areně figurují na světelném 'prstenci šampionů' kolem tribuny. Dostal by se tak do společnosti Stana Wawrinky, Tomáše Berdycha, Juana Martína Del Potra, Rogera Federera, Andyho Murrayho, Borise Beckera, Stefana Edberga či krajana Miloše Mečíře.

"Jsem hrdý na to, že jsem Slovák a udělám maximum, aby se v neděli v Rotterdamu skloňovalo vítězně nejen moje jméno, ale i naše Slovensko a přidám se k legendárnímu Milošovi Mečířovi," prohlásil Kližan.

V cestě mu stojí už jen o tři roky mstarší Gaël Monfils, s nímž jediný vzájemný zápas s prohrál, ale od té doby uplynulo už téměř devět let. Francouz ve večerním semifinále porazil 6-3 6-2 Němce Philippa Kohlschreibera a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 12-2.

Monfils má ve finálových zápasech na rozdíl od Kližana mizernou bilanci 5-17. I on má ve sbírce dosud jen tituly z turnajů ATP 250. Čtyři z pěti triumfů však slavil na tvrdém povrchu v hale (Méty 2009, Stockholm 2011, Montpellier 2010 a 2014). Premiérového vítězství dosáhl už v roce 2005 na antuce v Sopotech.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1.722.820 eur
sobotní výsledky (13. 02. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Kližan (SR) - Mahut (Fr.) 6-7(3) 7-6(7) 6-2
Monfils (5-Fr.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

137
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Denis92
Klizan brutalny return winner - 172km/h
Reagovat
smazaný uživatel
jj, na to jsem taky chtěla poukázat, ale nešlo mi se sem přihlásit :) jak on to tam řeže z forhendu, to člověku rozum nebere, ale já mu snad i fandim za ty výkony :)) zápas je to zatím pěknej, tak a teď má každej na kontě set, tak pome, Kližko :))
Reagovat
Denis92
Teraz to uz musi dokoncit :)
Tento tyzden hra fakt paradny tenis! Este keby si odpustil tu šaškáren tak by to bolo super.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to vypadá, že si ještě zašaškuje s trofejí ;))
Reagovat
Ma3ek
Klizanovi ani slovaci nemozu fandit taky je nesympaticky
Reagovat
Nola
pis za seba....
Reagovat
Lunej..
Martin mi prijde jako takove decko, ktere maji bohove radi:) ac mi vcera vyradil Mikulase a delal estrady, nejak mi nevadi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisty jako je Kližan nemůžu vystát, ale on mne je něčím sympatický.
Reagovat
ta-dah
...a cim? Z jeho vcerejsiho predstaveni se dostavam jeste dnes a myslim, ze nejsem precitlivela...
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Kozoroh
Necelé čtyři měsíce schází do RG a Rafa tře bídu s nouzí. Už předchozí dva zápasy napověděly, že Nadalův tenis není na dobré úrovni, s hráčem, který se vracel po zranění a s veteránem se moc trápil. Přišla první těžší překážka v podobě 19. muže ATP žebříčku Thiema a Nadal na ní dnes ztroskotal.
Nadal občas zahraje dobře (narážím předvším na loňský TM, kde deklasoval Wawrinku a Murrayho), jindy však zahraje otřesně, čeho jsme dnes byli svědky.
Reagovat
PH94
Zdálo se to jen mně nebo Rafa opravdu odpadl fyzicky? Jinak Thiem parádní výkon. Ten závěr už sice nebyl moc tenisovej, ale jinak opravdu klobouk dolu.
Reagovat
svetova.dvojka
To už je na ukončení kariéry pro Rafu, Nadal navíc lže sám sobě, po prohře v 1.kole Australian Open řekl , že je na dobré cestě..., Není ani omylem. Neměl by takhle hanobit své jméno a se ctí ukončit kariéru např. teď v květnu na French Open, věřím ,že by to sledoval celý svět.
Reagovat
vrabejka
Ve 29 really? Spíš potřebuje nějaký impuls nevím či nového trenéra nebo potřebuje porazit někoho z top 10. Nevěřím že se tolik zhoršil aby se z něho stal průměrný hráč top 20
Reagovat
Ondra979
No bohuzel si myslim, ze to na velky triumf uz nebude(vcetne masters), jestli se RAfa nepokusi o zmenu, tak asi ne, ale on neni tak adaptabilni jako Feda, takze ma nejspis smulu. Pokud vybouchne na RG, coz se nezda nerealne, tak se muzeme dockat leccehos
Reagovat
PH94
Dost pochybuji, že by mělo na RG u něho dojít k nějakému výbuchu. Porazit Rafu na antuce v zápase na 3.vítězné sety a v jeho oblíbených podmínkách je stále víc než těžké. Já bych Rafu neodepisoval. Myslím si, že stačí jeden opravdu povedený velký turnaj a mlže ho to hrozně nakopnout.
Reagovat
Ondra979
JA si naopak myslim, ze se to stat klidne muze, ale zalezi hodne, jak se mu bude vest na evrospke antuce, pokud tam ziska trochu sebevedomi, tak to vybuch byt nemusi(tj QF nebo SF),pokud ne, tak bych se tomu vubec nedivil. Tohle proste neni RAfa jak jsme ho znali, to mi nikdo nevymluvi
Reagovat
Ondra979
Pokud uvazime, ze soupere kalibru Thiem muze potkat uz ve 3. kole, nejpozdeji ve 4. tak s touto formou by nejspis skoncil..
Reagovat
PH94
Je potřeba si uvědomit, že Thiem patří momentálně tak do top10 hráčů na antuce. Je to jeho oblíbený povrch a má na ní opravdu účelnou hru. A i přes to, že Rafa dnes předvedl takový svůj průměr nebo možná i podprůměr, tak chyběl kousek, aby i přesto postoupil. Jasný, není to Rafa, kterého známe, ale nadruhou stranu, tohle byl turnaj 250 a tady se chleba neláme. Na evropské antuce se mlže chytnout
Reagovat
Ondra979
No neni to Rafa, ktereho jsme znali, to je vic nez zrejme, a na sebevedomi to neprida. Uvidime, ale ja si tipnu, ze masters na antuce nevyhraje, a RG taky samozrejme ne.
Reagovat
Tornes
Sice to tak teď nevypadá, ale 29 je vcelku normální věk, ve kterém tenisté končí...
Reagovat
PH94
Rafa je obrovská legenda a jeden z nejlepších sportovců všech dob. Už jen jeho samotná účast na turnajích je pro spoustu fanoušků něčím speciálním. Navíc se pořád drží v top5, takže o nějakém konci kariéry nemůže být ani řeč.
Reagovat
Herbert_Hoover
Petříku? ;)
Reagovat
vrabejka
Škoda Rafo, pochvala za bojovnost i přes ztrátu 1.setu, vítězství nakonec nebylo tak daleko. Já jsem spokojeny
Reagovat
George_Renel
Bojovnost??? :-)))
Kde byla vidět?
Reagovat
Cico93
Bojoval bojoval...
treba ale povedať, že to nebolo len o Nadalovi, Thiem hral miestami neskutočný tenis.
Reagovat
George_Renel
Tak určitě... :-b
Reagovat
kada.tom
Velká gratulace Domovi, přeju mu to. Na antuce se mu prostě daří a když si dokáže vyšlápnout i na Rafu, určitě ho to posílí. Doufám :-)

Co se týče Rafy, tak je to jedno velký zklamání. Vůbec se nelepší, spíše naopak. Šílenost. Dneska absolutně bez zájmu :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Dominic se chtěl vyházet v tie brejku, ale ani to mu Rafa nedovolil.
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
Fandina
Gratulka Dominikovi, porazit Rafu a na antuce, to se počítá. Na jeho jednoručák se moc hezky dívá.
Reagovat
smazaný uživatel
Skláním se před tvojí předpovědí, které jsem nevěřil. Tsonga už je dávno out a byl to Thiem, kdo byl fakt (neřešitelný) háček.
Reagovat
tito
Díky... Bohužel si myslím, že to dnes měl Rafa dát. Ta jeho odevzdanost byla do očí bijící. Třeba TB. Hned na začátku dvojchyba. Třetí bod eso na kříž, kam mu to podával Dominic celou dobu. To bylo celý zápas tak čitelné, že mne až zarazilo, že Rafa na to nereagoval a vypustil. Další bod pro změnu Rafa získává, Dominic pálí do autu, ale přesto, že to nebyla žádná pumelice, vcelku pomalý topspin, navíc padající tak 2 m od Rafy, ten ho sleduje celou dobu a ani náznak pohybu. Tam to nebylo o tom, jestli je pomalý nebo rychlý. Prostě nehrál. Nedívalo se mi na to dobře.
Reagovat
gigin
Jj, přesně toho autu jsem si všiml. Vůbec po tom nešel. Víš důvod? Nebo co je kuwa?
Reagovat
tito
Nevím. Kdyby to byl jen TB, to se prolínalo celým zápasem. Brachu přeji ti to, Dominic má ohromný potenciál a určitě mu tato výhra prospěje, ale dnes nehrál s Rafou, ale s nějakým jeho depresivním stínem. Vůbec celý tenisový den byl průšvih. Začalo to tím pakem Kližanem. To je fakt ultimátní dement.
Reagovat
gigin
Sviňa den.

A díky moc.
Reagovat
smazaný uživatel
TB jak víno Rafa..:)

Karavána jede dál...
Reagovat
gigin
Já jsem právě viděl jen ten TB, ale otřesný tenis teda :DDD
Reagovat
Cico93
V posl. dobe prehráva tb za tb.
Reagovat
kada.tom
Dom úřaduje a vypadá to, že si to vzít už nenechá. Zaráží mě to, že Rafa vůbec nebojuje, úplně bez zájmu ...
Reagovat
Cico93
Nemám slov.
Reagovat
smazaný uživatel
Nádhera, co tam teď Thiem sází.
Reagovat
Roger_Federer
Rict, ze jsem ke konci minuleho roku cekal Rafovo zlepseni do nove sezony.
Zatim jde herne dolu.
Tohle bych necekal, tam neni az na male svetle casti sazony naznak zlepseni.
Cimto je, ze takovy hrac se nedokazal uz pomalu dva roky dostat zpatky do formy a zacina stracet na "svem" povrchu uz i z hraci kde by to nikdo necekal.
Reagovat
Cico93
To keby sme vedeli a hlavne keby to vedel samotný Nadal.
Reagovat
tito
Nevím. Když se rozeběhne, tak to dá. Ale běhat nechce, nebaví ho to, je prakticky bez pozitivních emocí. Vyhazuje se z naprosto jasných pozic, těch chyb je hrozně moc. Pochopitelně je trochu pomalejší, ale hlavně vidím ztrátu nadšení, elánu, bojovnosti, kterými dříve nad ostatními vynikal. Jen doufám, že šéftrenér TA přestane hrát na své ego a konečně udělá rozumné rozhodnutí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, mě nejvíc zaráží ta apatie a nervozita Rafy, něco jako Kvitová, když má své dny.
Reagovat
smazaný uživatel
Ztratil na pohybu, tudíž se nedostane k tolika míčkům (hlavně na FH, proto taky daleko častěji prohrává s levákama), takže toho tolik neubrání, tudíž musí častěji útočit. Rafa dokáže hrát útočně, ale pořád byla jeho největší zbraní obrana, teď jak nevyhrává ani tolik výměn, tak musí častěji útočit, což způsobuje ty nevynucený chyby. Servis a return se taky zhoršily, předtím vrátil do hry skoro všechno, teďka nedokáže vrátit ani lehčí servisy. K tomu má v prdeli sebevědomí po všech těch prohrách a nikdo se ho už nebojí.
Reagovat
Pe3k
Škoda, Thiem zahodil vyhraný zápas, ale určitě to Rafovi vrátí na nějakém důležitějším turnaji. Dnešní zápas ukázal, že jsou na antuce ne podobné úrovni, Dom se ještě zlepší, hlavně na síti, tam dneska zahrál vše špatně.
Reagovat
Cico93
To už je koniec?
Môj stream je opozdený?
Reagovat
smazaný uživatel
Lepší výkon od Rafy, teď aby to udržel aspoň do konce setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, prvý banán...

Som aj zabudol, ze to má Rafa v repertoári..
Reagovat
Cico93
brejk:)
Reagovat
mats23
ako hraje? nesledujem to... :/
Reagovat
smazaný uživatel
Ani Rafa to nesleduje...aspoň tak hrá :)
Reagovat
tito
Jo, je tam tak nějak náhodou. Odchodit to. Nevím, co má za problém, ale zápas ho evidentně nebaví.
Reagovat
mats23
čo s ním je dpč? :/
Reagovat
svetova.dvojka
Jestli vyhraje Monfils, tak se Kližan určitě uchýlí k rasovým útokům ,aby rozhodil soupeře..., blbej je na to dost...
Reagovat
mats23
nezáviď
Reagovat
Cico93
Výborný zač. 3 setu...
lieta mu to všade možne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherný výbuch, 2 totálně zmrvený kraťasy a fh do autu.
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhú stranu aj Nadal daroval dva fiftíny vyhodenými returnami po druhom serve..
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, stupidní chyby od obou, přitom druhý set lepší než první. Tak snad třetí přinese TB.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
tito
To není Rafa.... Laxní pohyb, spousta UE. Vyhořelý tým, vyhořelý hráč. Prosím změnu!
Reagovat
smazaný uživatel
Ako som písal pred turnajom, ak ho nedajbože vyhrá, tak si len zalepia oči a utešia sa, že zmena neni nutná...Ak dnes vypadne, tak opat tomu ešte dajú čas..Začarovaný kruh.
Reagovat
Tuttovka
Thiem to tam sype hodně dobře z backhandu. Rafa mu hodně pomáhá těmi svými špatnými returny.
Reagovat
smazaný uživatel
Si dělá srandu Rafa?
Reagovat
svetova.dvojka
Kližan je hulvát, nechová se jako tenista...
Reagovat
mats23
aspoň s fogninim urobí show
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem hraje solidně, jeho spin překvapivě dělá Rafovi problémy a pohybově je taky nad Rafou, ale ten první set byl hodně špatný od Nadala. Ztráta podání hned po brejku, hodně UE, forehand půl setu do půlky sítě, hejbe se jak kdyby měl bágl na zádech. A k tomu ani servis nejde, nikdy nebyl servisman, ale vždy si dokázal vytvořit pozici pro zakončení.
Reagovat
tito
To tady můžu psát pořád dokola, aby vzal nějakého specialistu na podání. Doufám, že dnešní zápas postrčí Toniho k nějakému rozhodnutí. Jinak Dominic hraje skvěle, gigin má konečně důvod k radosti :-)
Reagovat
kada.tom
Dom se zatím drží hodně dobře, dokonce už získal set. Rafa hraje ... no, nic moc, vlastně spíš nic než moc :-( ...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa dnes nejvíc bodu zbírá pouze na síti, je tam snad často jako Fedex. I zatím jen průměrná hra Thiema na něj stačí. Nejhorší úder Rafana je FH, nedá winner a plno toho zkazí
Reagovat
George_Renel
Ale tenis v tom 1. setu plakal.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafan se vrátil do formy z loňského roku v tuto dobu. Co mu zatím jde jsou pouze kraťase
Reagovat
Tuttovka
Thiem se zatím drží :).
Reagovat
smazaný uživatel
Může mi někdo vysvětlit, co se dělo v tom zápasu? :) Z toho, co tu čtu, to musel být hotový thriller.
Reagovat
mats23
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D Tvl, jestli byl na antidopingovce, tak nemůže postoupit. :D
Reagovat
Tuttovka
:DDDDDDDDDDDD děkuji za sdílení :)
Reagovat
mats23
za málo. pobaví stále :)
Reagovat
Tuttovka
Máte někdo stream na Nadala ? :) díky
Reagovat
Pe3k
http://live.robinwidget.com/streaming/free-live-video-streaming-nadal-thiem-atp-buenos-aires-tennis-atp-249446.html
Reagovat
Tuttovka
Díky moc :)
Reagovat
Pe3k
Nz.
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2016_Open_13_%E2%80%93_Singles

2. kolo - Zverev
3. kolo - Goffin
SF - Gasquet, Simon, Kyrgios
F - Wawrinka, Čilič, Monfils
Reagovat
kada.tom
Marseille je narozdíl od Rotterdamu řádně našlapané (a v Rotterdamu by to výrazně nevytrhl ani absentující Federer) ... každopádně Zverev bude velká zkouška a vlastně každý kolo bude pro Tomáše asi docela těžký - Goffin taky není žádný ořezávátko a co se týče možností v SF a F, tam je to z dlouhodobé Tomášovy bilance proti většině možných soupeřů ... no, tristní, nevalné

jsem zvědav, bude to zajímavý týden :-)
Reagovat
Mayo
Kližko vo finále Rotterdamu :D
Reagovat
Kozoroh
Richard Krajicek z toho dvakrát nadšený není :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Za to Ivan Krajíček musí byť v nebi celý bez seba..:)
Reagovat
vrabejka
VAMOS RAFA!
Reagovat
Dobry-den
Podobně jako u nás Rosol nebo Kvytová ;-)
Reagovat
vrabejka
Ironie? :D
Reagovat
Denis92
Reagovat
smazaný uživatel
A preto sa za neho hanbím.
Reagovat
Lunej..
Proc? Delas to same? :D On je snad dosprly, tak si musi dusledky svych cinu nest sam. Kdyby ses mel stydet za kazdy blby chovani jinych, tak nedelas nic jinyho :)
Reagovat
Lunej..
Dospely
Reagovat
smazaný uživatel
Lebo takýto arogantný týpek z Petržalky reprezentuje Slovensko... Nemá to v hlave celkom v poriadku, dnes si asi pomýlil kurt s cirkusovou manéžou, zlatý Fognini (aj ten sa na jeho správanie už dávnejšie sťažoval, a to je čo povedať).
Reagovat
Lunej..
Prece kvuli jednomu hraci si clovek neudela spatny nazor na cele Slovensko. To dela tak leda kada.tom a podobni typci. :)
Reagovat
Mayo
je to klaun jednoznačne
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zostrih je dosť aj na celú kariéru...Ak sa toto stalo v jednom zápase, tak to je tak na disciplinárku :)
Reagovat
EllNino
Mečbolový titán Maťo :D Gratulace
Reagovat
Pe3k
Velká gratulace. Pěkný zápas, i když Mahut bude asi pěkně nasranej :D
Kližan je takový slovenský Rosol. Hraje útočný tenis, má málo fanoušků, porazil Nadala a má takovou svou povahu.
Reagovat
kada.tom
To, co předváděl Kližan v závěru 2. setu se jen tak nevidí, to je přesně to, proč nemám Kližana v oblibě, chová se jako totální pako, navíc rozhodčí na umpireu absoluitně neschopný ... hnus ... Mahuta to bohužel rozhodilo a ve 3. setu už to prostě nedal. doufám, že titul vyhraje Monfils nebo Kohlschreiber.
Reagovat
r.Fever
Chudáčik Mahut sa rozhodil sám nepremenenými MP. A potom si len ventiloval zlosť na začiatku 3.setu.

Typický Francúz, nie že by šiel rovno za Kližanom a opýtať sa ho či vôbec videl čo sa stalo, ale on sa ide sťažovať rozhodcovi. Komentár na Sky : "And the Frenchman is on the strike". How surprising ... :)

Ten mač mal všetko, Kližanova klauniáda ale aj neschopnosť Mahuta odosobniť sa od vlastných mentálnych defektov. 300 bodov a hrateľné finále je doma :)
Reagovat
Lunej..
Proc by sel za Klizanem kdyz blba rozhodnuti udelal rozhodci? Ten je tam snad od toho aby hrace usmernoval. Nebo mel dat Martinovi rovnou delo aby nebyl za chudacka. Fakt nechapu...
Reagovat
smazaný uživatel
Mentálny titán...
Reagovat
elda
Mentální nebo momentální? :)
Reagovat
smazaný uživatel
a doufam, ze dnes Gael postoupi a ve finale toho aroganta smete;)
Tohle SF bylo opravdu nechutne...a jen me skazilo radost z tenisu.
Reagovat
Lunej..
Vzhledem k tomu, ze fandim Nickovi, ktery ma taky sve excesy, tak mi tak nevadilo chovani Martina, ale to co predvedl rozhodci. On opravdu podelal cely zapas. A melo to trpkou pachut... Mikulas mel dopodavat 2. set, bohuzel se tak nestalo a pak uz to jelo..
Reagovat
smazaný uživatel
To urcite mel...ale lehce se rekne, no...nechal se proste rozhodit.

...jinak promin, ale to ze je neschopny empajr jeste neomlouva hrace, ze kdyz uz prestreli, tak aspon tou haxnou mohl machnout...sorry, ale to je uz moc.
Reagovat
Lunej..
On s ni machnul kdyz to zrovna nebylo nutne a pak se uz krotil a nedelal sve saskarny. Mikulas opet v mych ocich stoupl, jak to resil bez velkych emoci, ktere by byly pochopitelne. Obema podal ruce, stezoval si s mirnejsim vyrazem ve tvari, proste sympatak.
Reagovat
smazaný uživatel
Zacal se krotit az dostal warning za ten jeho vyhoz raketou do vzduchu, a jeste kroutil hlavou jako ze za co....(bo cely zapas mu prochazelo cokoliv) Jak jsem psal vedle, ja mam celkem k tem Gulbisum a Fogninum pochopeni. Ale tahla porucha me nepresvedcila;D) A pochybuji, ze me nekdo nebo neco presvedci...
...a ani me nejde o ty jeho trapne saskarny, klidne at si padluje treba az do Konga. Me proste dnes znechutil tenis..
Reagovat
Lunej..
:) me to znechutil umpire, protoze nelze cekat, ze vsichni jsou dokonali, to by byla nuda, ze tam nekdo svacne raketou nebo rozhazuje rukama jak Tarzan, ok, ale proto tam sedi pan nebo pani, kteri maji te hre dat rad a uroven jakou ma mit. A kdyz to nedelaji, tak tam nemusi byt, skore by jim tam spocital kazdy podavac:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je ale problém většiny umpirů dneska, že akorát čtou průběžný stav a do něčeho komplikovanějšího se radši moc nepouštějí.
Reagovat
Pedronegro
no, základy slušnosti by snad už mít mohl, je mu snad 16? ale jinak jasně umpire ven!
Reagovat
Lunej..
Kdyby byli hraci za nefer jednani vzdy spravedlive potrestani, jiste by tech excesu ubylo. Cekat od vsech vyzralost a fair play je asi naivni :)
Reagovat
Pedronegro
myslím, že jde o přiměřenost, třeba McEnroe se vztekal často a hodně, ale nepůsobilo to úmyslně a nefér, a myslím, že to málokoho rozhodilo, páč to všichni věděli :)
Reagovat
Lunej..
Mc Enroe jednou vzteky rozlil piti na stolku ci ho nejak povalil a divaci mu to dali dost najevo a on z toho byl dost spatny. No kdyz flakal raketou a rval, tak to na soupere asi moc prijemne nepusobilo :)
Reagovat
Pedronegro
tak to jsem zrovna neviděl, ale diváci na něj pískali často, ale pamatuji Lendla, jak během jednoho jeho vyvádění čekal s ledovým klidem, a empajři ho také dost často solili, chci říci, že to u něj bylo, a dodnes je, jiné :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Lunej..
Zlatej Klizan ne? :D
Reagovat
Pedronegro
ne, od Johna to bylo upřímné :)
Reagovat
smazaný uživatel
OK..to beru, ale smejdovstvi se me nechce podporovat...
Hlavne ze se tady pali na hranici Kyrgios. To co on udelal v kontaktnim sportu norma...ale dostal pokutu...OK...take nechci, aby se z tenisu stal fotbal...ale prijde me to uplne mimo...jeden dostane flastr za kecy, a druhej si dela na tom kurtu fakt co chce.
Jaky je rozdil mezi kecama, a kopanim do ohrazeni atd. Podle me zadnej...
Kdysi BigMac dostaval warningy a flastry bezne...a tak to je podle me spravne;)
Reagovat
Lunej..
Taky Mahut to Nourovi rekl, ze je k nicemu, jenze se to pak mohlo obratit proti nemu, kdyz si zavolal supervisionare protoze ten byl samozrejme na strane umpireho. Nema uz cenu se v tom patlat, pokud nebude stejny metr na vsechny, uvidime asi bohuzel jeste dost podelanych zapasu.
Reagovat
smazaný uživatel
vidíš? A preto ja a mnoho iných Slovákov Kližana nemusia. hej, je arogant.
Dúfam, že ho môj okáľ zotne.
Reagovat
Lunej..
Ale me paradoxne Martin nevadil, Mahut je profik a mohl si s tim poradit.
Reagovat
smazaný uživatel
Pridávam sa, neprajem mu to.
Reagovat
gigin
Jednak nechápu, jak můžeš Kližana přirovnávat ke Gulbisovi, ale tak to je fuk. Zápas jsem neviděl, kdo byl na umpiru?
Reagovat
Pedronegro
tak to mi uniklo, neví někdo?
Reagovat
smazaný uživatel
Možno Gerry Armstrong?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nie, to bol asi hlavný rozhodca (v zápise ATP písaný ako Referee, Umpire alebo Chair tam nikde nevidím).
Reagovat
Lunej..
byl Adel Nour
Reagovat
gigin
jj díky
Reagovat
smazaný uživatel
A k cemu to mam prirovnat, kdyz ne k Gulbovi nebo Fogne? (neporovnavam hru)
Ale nevim jestli jsi to pochopil...me Gulbis nikdy nezmrvil naladu...a chut k tenisu...
Tenhle padlista a porucha bez problemu...
Nevim kdo to "piskal". Ja si ty jmena tech empajru nejak nepamatuji...jak to neni Nouni;)..ten je specificky...
Reagovat
gigin
Jo takhle, teď jsem to četl i vedle. Už to chápu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist