Kližan se letos už podruhé zachránil z mečbolů, obhájce Delbonis v Sao Paulu dohrál

11. 2. 2015, 13:29
Aktuality 4
ATP SAO PAULO - Martin Kližan si na antuce v Sao Paulu připsal pátou letošní výhru a z toho už druhou po odvrácení mečbolů. V Brazílii měl na mále proti domácímu Belluccimu, kterého zdoall 7-5 ve třetím setu. Prvním kolem naopak neprošel obhájce titulu Federico Delbonis z Argentiny.
Martin Kližan (© brasilopen.br)

Martin Kližan z devíti letošních zápasů odešel pětkrát jako vítěz, z toho však čtyřikrát po velkém boji. Dvakrát dokonce musel odvracet mečboly. Na začátu roku v Brisbane jich hned šest proti Dolgopolovovi, včera na antuce v Sao Paulu byl dvakrát míček od vyřazení proti domácímu Thomazi Belluccimu.

Pětadvacetiletý slovenský tenista se do Brazílie přesunul po nevydařeném vystoupení v ekvádorském Quitu a málem zažil další zklamání. Kližanův Zápas prvního kola s Belluccim dospěl do třetího setu, v němž se brazilský hráč dostal do vedení 5-2. V devátém gamu si vypracoval i dva mečboly, Kližan ale oba zlikvidoval, získal pět gamů v řadě a nakonec zvítězil 5-7 6-3 7-5.

"Tohle je pro mě úžasné vítězství. Jsem na sebe pyšný, že jsem se dokázal dostat zpátky do hry. Bylo to hodně těžké, zejména proto, že Thomaz je domácí hráč a publikum stálo za ním. Bylo to náročné, ale atmosféra byla skvělá a já si to moc užil," komentoval Kližan. Ve druhém kole ho čeká další Brazilec Joao-Olavo Souza.

Tolik štěstí jako Kližan neměl Federico Delbonis, který před rokem v Sao Paulu vybojoval svůj dosud jediný titul na okruhu ATP. Zatímco loni vyhrál osm zápasů v řadě, letos skončil na raketě prvního soupeře. Ten přitom patřil mezi nejslabší ve startovním poli, neboť se utkal s lucky loserem Facundem Bagnisem.

Čtyřiadvacetiletý Argentinec ale proti svému stejně starému krajanovi v prvním vzájemném střetnutí zaváhal. Až 117. hráč světa Bagnis vyhrál po necelých dvou hodinách 6-3 2-6 6-4 a postoupil do druhého kola, v němž ho čeká přemožitel českého tenisty Jiřího Veselého - pátý nasazený Pablo Cuevas z Uruguaye.

Navzdory dvěma snadno ztraceným servisům snadno postoupil sedmý nasazený Fernando Verdasco. Španělský favorit proti Argentinci Maximu Gonzálezovi proměnil šest z osmi brejkbolů a zvítězil 6-2 6-3.

"Postupně jsem se cítil čím dál lépe, než na začátku zápasu. První brejk mi dodal sebevědomí do zbytku zápasu. Jsem šťastný a doufám, že se během zítřejšího tréninku se budu cítit lépe," řekl Verdasco.

| ATP 250 SAO PAULO |
Brazílie, antuka / hala, 505.655 dolarů
úterní výsledky (10. 02. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Giraldo (6-Kol.) - Coppejans (Bel.) 7-5 7-6(4)
Verdasco (7-Šp.) - M. González (Arg.) 6-2 6-3
Kližan (8-SR) - Bellucci (Braz.) 5-7 6-3 7-5
Berlocq (Arg.) - Pella (Arg.) 6-4 7-6(4)
Schwartzman (Arg.) - Lorenzi (It.) 7-5 6-4
Bagnis - Delbonis (oba Arg.) 6-3 2-6 6-4
Souza (Braz.) - Carreňo (Šp.) 6-2 7-6(6)
Lajovič (Srb.) - Andújar (Šp.) 3-6 6-3 6-2
De Bakker (Niz.) - Mónaco (Arg.) 6-7(5) 7-6(4) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
a ma samostatny clanok tu?
Reagovat
Davor1
Asi si si nevšimol, že to je článok, ktorý sa venuje kompletne prvému kolu v Sao Paulo, Kližan je v nadpise predovšetkým kvôli tomu, že jeho zápas bol z prvého kola priebehom najzaujímavejší...
Reagovat
gigin
Verbální souboj eskáček, tvl..
Reagovat
smazaný uživatel
tvl
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist