Kližan v Indian Wells překazil souboj bratrů Zverevových, vyřadil staršího Mischu

8. 3. 2019, 09:15
Aktuality 0
ATP INDIAN WELLS - Martin Kližan na Masters v kalifornském Indian Wells nedal šanci Mischovi Zverevovi, překazil souboj tenisových bratrů a suverénně postoupil do druhého kola. V něm slovenský tenista vyzve světovou trojku Alexandera Zvereva.
Martin Kližan

Martin Kližan startuje na svém pátém letošním turnaji. Na předchozích akcích dokázal vyhrát jen tři zápasy a jeho dosavadním letošním maximem je čtvrtfinále ze sofijské haly.

Devětadvacetiletý Slovák se nyní snaží nasbírat cenné body na úvodním letošním podniku série Masters v Indian Wells, kde loni skončil již v kvalifikaci. V kalifornské poušti začal suverénním vítězstvím 6-1 6-4 nad Mischou Zverevem, s nímž ani potřetí neztratil set.

Nejlepší slovenský tenista byl v úvodní sadě naprosto suverénní a německému tenistovi za necelou půl hodinu povolil jediný game. Do druhého setu vstoupil rychlým brejkem, znovu nečelil jedinému brejkbolu a v desáté hře proměnil hned první mečbol.

Kližan vyřazením jednatřicetiletého Mischy překazil souboj tenisových bratrů. Ve druhém kole totiž vyzve o deset let mladšího Alexandera Zvereva. S aktuální světovou trojkou se utká poprvé.

Svého úvodního soupeře už zná také světová jednička a vítěz posledních tří grandslamů Novak Djokovič. Největší favorit se na úvod střetne s domácím kvalifikantem Bjornem Fratangelem, proti němuž před třemi lety právě v Indian Wells potřeboval tři sety.

Už ve třetím kole se může pětinásobný šampion Djokovič utkat s Nickem Kyrgiosem, pokud australský bouřlivák zvládne duel s Němcem Philippem Kohlschreiberem.

Ivo Karlovič oslavil v Indian Wells premiérové vítězství jako čtyřicátník a zapsal se do historie ATP. Chorvatský hráč, jenž oslavil kulaté narozeniny 28. února, zdolal Australana Matthewa Ebdena 7-6(3) 7-6(3) a jako první po legendárním Jimmym Connorsovi vyhrál na okruhu ATP zápas ve věku minimálně 40 let.

Dnes do turnaje vstoupí Tomáš Berdych. Jediný český zástupce ve dvouhře mužů se pokusí potvrdit roli favorita proti Felicianovi Lópezovi ze Španělska.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA, tv. povrch, 8,359.455 dolarů
čtvrteční výsledky (7. 3. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kližan (SR) - M. Zverev (Něm.) 6-1 6-4
Auger-Aliassime (Kan.) - Norrie (Brit.) 6-3 6-2
Andreozzi (Arg.) - Ivaška (Běl.) 7-6(3) 6-4
Ramos (Šp.) - Džumhur (Bosna) 6-1 6-2
Karlovič (Chorv.) - Ebden (Austr.) 7-6(3) 7-6(3)
Kohlschreiber (Něm.) - Herbert (Fr.) 6-4 6-0
Thompson (Austr.) - Delbonis (Arg.) 6-4 6-7(6) 7-6(5)
Querrey (USA) - Berrettini (It.) 7-6(5) 2-6 6-4
Giron (USA) - Chardy (Fr.) 7-6(3) 7-6(1)
Nišioka (Jap.) - Kudla (USA) 3-6 6-3 6-2
Fratangelo (USA) - E. Ymer (Švéd.) 4-6 6-2 6-2
Marterer (Něm.) - Humbert (Fr.) 6-4 6-2
Gunneswaran (Indie) - Paire (Fr.) 7-6(5) 6-4
Džazírí (Tun.) - Klahn (USA) 6-4 6-2
Struff (Něm.) - Millman (Austr.) 6-1 6-3
Mayer (Arg.) - Opelka (USA) 7-6(6) 7-6(2)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist