Kližan v Quitu utrpěl debakl, zklamání ventiloval na facebooku

7. 2. 2015, 10:12
Aktuality 3
ATP QUITO - Slovenský tenista Martin Kližan ve čtvrtfinále fyzicky náročného antukového turnaje v Quitu překvapivě prohrál hladce ve dvou setech s Victorem Estrellou z Dominikánské republiky a po utkání neskrýval zklamání. Naopak zcela suverénně zvítězil Fernando Verdasco, kterého nyní čeká krajan Feliciano López.
Martin Kližan

Martin Kližan si na únor stejně jako loni naplánoval antukové turnaje v Jižní Americe. První akci v ekvádorském Quitu však opouští zklamaný. Poté, co v prvním letošním duelu na antuce udolal Španěla Gimena-Travera, nezvládnul svůj druhý zápas a utrpěl debakl 2-6 2-6 v prvním vzájemném souboji s Victorem Estrellou z Dominkánské republiky.

"Dnes velmi špatný zápas. V globále je to ale 'aspoň'' 45 bodů a na to, jaké tu byly podmínky, jsem vděčný za každý bodík. Zítra odlétám do Sao Paula," napsal Kližan na facebooku, kde má před osm tisíc fanoušků, a dodal: "Věřte mi, se*e mě to víc než vás!"

V Quitu, které je nejvýše položeným hlavním městě na světě (2850 metrů nad mořem), se naopak daří čtyřiatřicetiletému Estrellovi. V ekvádorské metropoli totiž v minulosti startoval už pětkrát na challengeru, který předloni dokonce vyhrál.

Nyní si v Quitu může vybojovat své první finále na okruhu ATP, utká se o něj se šestým nasazeným Thomazem Beluccim. Brazilský tenista si poradil 6-3 7-6 se Španělem Albertem Montaňésem.

"Jsem moc šťastný, že jsem tu v semifinále. Proti Thomazovi se hraje těžko, je to dobrý tenista... Ale doufám, že dokážu postupovat dál," řekl Estrella.

V druhém semifinále dojde k souboji favorizovaných Španělů: nasazené jedničky Feliciana Lópeze s trojkou Fernandem Verdaskem. Kamarádi z daviscupové reprezentace se utkají teprve podruhé za posledních šest let. V celkové vzájemné bilanci vede 4-3 jednatřicetiletý Verdasco, který vyhrál i jediný souboj na antuce. Ten však svedli už před jedenácti lety.

Zatímco Verdasco ve čtvrtfinále deklasoval Itala Paula Lorenziho za 48 minut hry 6-1 6-2, López musel otáčet vývoj utkání se Srbem Dušanem Lajovičem. Třiatřicetiletý Španěl zápas, který v závěru přerušil na dvě hodiny déšť, vyhrál 4-6 7-5 6-1.

"Dnes jsem se cítil lépe, než v prvním zápase," řekl Verdasco. "Začal jsem lépe a pak to pro mě bylo jednodušší. Krůček po krůčku se přizpůsobuju těžkým podmínkám a to je pro mě důležité, protože na zítřek musím být dobře připravený. S Felicianem to bude těžký zápas, dobře se známe, ale vždy je to příjemné se s ním utkat."

López proti Lajovičovi odvrátil šest ze sedmi brejkbolů a postoupil až po dvou hodinovém boji, který se vinou deště protáhnul na čtyři hodiny. "Lajovič hrál během prvních dvou setů velmi dobře. Bylo velmi těžké získávat fiftýny. Dobře returnoval a dařilo se mu při hře od základní čáry, příliš nechyboval. Až na konci udělal několik chyb a já měl trochu štěstí," komentoval López.

"Jsem teď velmi šťastný. Zítra se pokusím předvést své maximum proti Fernandovi, abych měl šanci postoupit do finále," dodal čtrnáctý hráč světa López.

- ATP 250 QUITO -
(Ekvádor, antuka, 494.310 dolarů)
páteční výsledky (06. 02. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
F. López (1-Šp.) - Lajovič (7-Srb.) 4-6 7-5 6-1
Estrella (8-Dom. rep.) - Kližan (4-SR) 6-2 6-2
Verdasco (3-Šp.) - Lorenzi (5-It.) 6-1 6-2
Bellucci (6-Braz.) - Montaňés (Šp.) 6-3 7-6(6)
Semifinálové dvojice: F. López - Verdasco, Estrella - Bellucci .
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kližan je ako "chlapec z Petržky" na iné veci zvyknutý. :-)

Zápas Lopez - Verdasco pokojne byť predčasným finále turnaja, ťažko hľadať favorita.
Reagovat
smazaný uživatel
:D) Jiste chalani z Petrzalky dokazi vpohode vydrzet na pousti bez vody i tyden v zapasovem zaprahu;) Ten Ekvador je prilis luxusni, proste;)
Takze bych Klizku timhle omluvil...a rozhodne je dobrym nametem na komix;)
Minuly rok mne tim neskutecne pobavil;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ticho lebo sa urazí.
Veď on porazil Nadala so zlomenou raketou.. :D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist