Kližan v Sofii zastavil Brandse, ve čtvrtfinále vyzve Medveděva

7. 2. 2019, 13:13
Aktuality 0
ATP SOFIE - Martin Kližan v hale v Sofii zdolal německého kvalifikanta Daniela Brandse, přemožitele nasazeného Gruzínce Basilašviliho, a poprvé od loňského září postoupil do čtvrtfinále. O semifinále si slovenský tenista zahraje s třetím nasazeným Rusem Daniilem Medveděvem.
Martin Kližan

Martin Kližan během australského léta na dvou turnajích vyhrál jediný zápas a v tomto týdnu bojuje na svém oblíbeném podniku v Sofii, který od jeho vzniku v roce 2016 ani jednou nevynechal.

V bulharské hale na úvod vyřadil obhájce titulu Bosňana Bašiče a dnes po setech 7-6(5) 6-4 zastavil německého kvalifikantka Daniela Brandse, jenž si v minulém kole vyšlápl na favorizovaného Gruzínce Basilašviliho.

Brandse předloni právě v Sofii ve druhém kole porazil, do celkově pátého souboje s jednatřicetiletým Němcem ale nevstoupil dobře, když hned na úvod ztratil servis. Brands však nedokázal úvodní dějství doservírovat a Kližan nakonec první set po hodině hry ukořistil v tie-breaku. Ve druhé sadě byl slovenský hráč na podání naprosto suverénní a brejkem v pátém gamu rozhodl o svém vítězství.

Kližan si zahraje své první čtvrtfinále od loňského září, kdy se probojoval do finále v hale v Petrohradu.

O vyrovnání svého sofijského maxima bude usilovat proti Daniilu Medveděvovi, s nímž jediný vzájemný souboj loni na podzim v Tokiu prohrál 0-2 na sety.

Dvaadvacetiletý Medveděv v bulharské metropoli plní roli nasazené trojky a dnes si ve svém premiérovém vystoupení na turnaji poradil s Robinem Haasem. Až na komplikaci z konce prvního setu měl utkání pod kontrolou a zvítězil 5-7 6-2 6-2.

Ruský favorit se dostal jako první do brejku a za stavu 5-4 šel podávat na zisk sady. Jenže závěr nečekaně nezvládl, dvakrát přišel o podání a tím pádem i o set. V dalším průběhu ale prohrál po svém servisu už jen devět míčků, využil všechny čtyři brejkboly a potvrdil roli favorita.

"Vůbec nevím, co se na konci toho prvního setu stalo. Zřejmě ztráta koncentrace, navíc Robin zahrál několik skvělých míčků. Ale nakonec to dopadlo dobře a myslím, že celkově jsem odehrál velmi dobrý zápas," komentoval Medveděv, který letos prohrál jen finále v Brisbane s Nišikorim a osmifinále na Australian Open s Djokovičem.

Marius Copil loňské finále v hale v Sofii nezopakuje. Rumunský tenista ve druhém kole nestačil 2-6 6-4 1-6 na Fernanda Verdasca, který si letos poprvé zahraje čtvrtfinále. V něm změří síly s Matteem Berrettinim, jenž v minulém kole vyřadil nasazenou jedničku Chačanova.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 524.340 eur
čtvrteční výsledky (7. 2. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Tsitsipas (2-Řec.) - Struff (Něm.) 7-6(5) 6-4
Medveděv (3-Rus.) - Haase (Niz.) 5-7 6-2 6-2
Verdasco (6-Šp.) - Copil (Rum.) 6-2 4-6 6-1
Monfils (7-Fr.) - Kukuškin (Kaz.) 7-5 6-3
Kližan (SR) - Brands (Něm.) 7-6(5) 6-4
Fucsovics (Maď.) - Maden (Něm.) 7-6(3) 3-6 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist