Kohlschreiber dobyl mnichovskou antuku už potřetí v kariéře

1. 5. 2016, 16:11
Aktuality 6
ATP MNICHOV - Philipp Kohlschreiber získal svůj 7. titul na okruhu ATP a už potřetí se raduje na svém nejoblíbenějším turnaji na domácí antuce v Mnichově. Dvaatřicetiletý Němec v dnešním finále zdolal o deset let mladšího Rakušana Dominika Thiema.
Philipp Kohlschreiber

Philipp Kohlschreiber si dnes zahrál finále v Mnichově popáté v kariéře a počtvrté za posledních pět let. Po boji v něm udolal 7-6 4-6 7-6 Dominika Thiema a navázal tak na triumfy ze sezon 2007 a 2012.

V prvním setu domácí tenista podával za stavů 5-4 a 6-5 na zisk sady a měl i setboly, ale nakonec proměnil až celkově osmý setbol v tie-breaku za stavu 8-7. V rozhodujícím dějství se dostal do podobné situace, když za stavu 5-3 ztratil servis a v následné hře nevyužil dva mečboly.

Dvaatřicetiletý Němec obdržel za svůj triumf nejen šek na 82.450 eur, ale také sportovní vůz BMW a tradiční bavorské kožené kalhoty.

"Neuvěřitelné. Skvělý příběh během celého týdne. Skvělý výkon, velké finále. Jsem šťastný a strašně spokojený s mým výkonem," radoval se Kohlschreiber, jenž o deset let mladšího Rakušana porazil i v druhém vzájemném střetnutí.



Dvaadvacetiletý Thiem hrál své třetí letošní finále, ale na rozdíl od Acapulka a Buenos Aires ho prohrál. Celkově má finálovou bilanci 5-2. Navzdory dnešní porážce je s 29 výhrami tenistou s nejvíce vítěznými duely na ATP Tour v sezoně. Letos vůbec poprvé prohrál třísetový zápas, v předchozích čtrnácti duelech rozhodující sadu vždy vyhrál.

"Bylo to velmi vyrovnané finále, atraktivní pro diváky. Pro mě bylo velmi bolestivé, ale Philipp byl dnes lepší a vyhrát si zasloužil. Skoro každé finále je těsné, protože oba hráči se nikdy nevzdají a chtějí získat titul. Posledních pět finále jsem vyhrál... teď jsem jedno prohrál. Není to žádná tragédie, obzvlášť proti Philippovi," řekl patnáctý hráč světa Thiem.

• ATP 250 MNICHOV •
Německo, antuka, 520.070 dolarů
nedělní výsledky (01. 05. 2016)
• Dvouhra - finále •
Kohlschreiber (4-Něm.) - Thiem (3-Rak.) 7-6(7) 4-6 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pěkný souboj dvou sympatických jednoručáků i když jsem fandil tomu druhému! Ale jeho čas přijde poměrně brzy!
Reagovat
kada.tom
Tak dneska mě Grigor nevýslovně naštval, tak zahodit 2. set, kde měl jasně dojít k vítězství, neskutečný. Na konci setu už měl křeče, prohrál ho v TB a ve 3. setu dostal od skrčka Scharzmanna kanára. Takhle by to opravdu nešlo, tvl ... ani na trapný 250ce není schopen získat titul, moc lehčích finálových soupeřů mít nemohl ...
Reagovat
kada.tom
Grigor vedl 7-6 5-2 ... následně to Schwarzmann otočil na 6-7 7-6 6-0
Reagovat
Nola
Kohli paradicka,
babyFed sa chysta prehrat vyhrany zapas, takto zahodit 2.set sa len tak nevidi...ku koncu dostaval krce do noh...
Reagovat
Krisboy
Philipp Dobyvatel.
Reagovat
a.magerova
Tak tak, přála jsem mu titul.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist