Kohlschreiber má titul i z trávy, Petzschner mu ve finále v Halle vzdal

12. 6. 2011, 14:37
Aktuality 22
ATP HALLE - Philipp Kohlschreiber k titulům z antuky v Mnichově a tvrdého povrchu v Aucklandu přidal třetí trofej pro vítěze turnaje ATP na trávě v Halle. Německému tenistovi ve finále dvou domácích hráčů vzdal kvůli bolestem zad Philipp Petzschner, který včera vyřadil Tomáše Berdycha.
Philipp Kohlschreiber

19. ročník turnaje na trávě v německém Halle poprvé viděl finále dvou domácích tenistů. Souboj o titul ale skončil předčasně, neboť Philipp Petzschner kvůli zdravotním potížím - zvyšujícím se bolestem zad - za stavu 6-7 a 0-2 vzdal Philippu Kohlschreiberovi.

Souboj na extrémně rychlé trávě nabídl souboj skvělých servisů, po prvním zdařilém brejku ale zápas skončil.

Pro oba tenisty to bylo první letošní finále. Kohlschreiber so do něj dostal přes nasazené Dolgopolova, Monfilse a obhájce loňského prvenství Hewitta. Jediný set ztratil v úvodním kole s méně známým krajanem Stebem.

"Vím, že mi tu celý týden vyšel naprosto parádně. By to jeden z mých nejlepší týdnů v roce i mé celé kariéry," radoval se pátý domácí vítěz Gerry Weber Open Kohlschreiber. Před ním v Halle triumfovali také Stich (1994), Kiefer (1999), Prinosil (2000) a Haas (2009).

Sedmadvacetiletý Kohlschreiber, který byl v Halle ve finále už před třemi lety, si připsal třetí titul z turnaje ATP, první na trávě. V minulosti už vyhrál rovněž v domácím prostředí na antuce v Mnichově (2007) a sezonu 2008 zahájil triumfem na rychlém povrchu v novozélandském Aucklandu.

Nyní by se měl 49. hráč světa Kohlschreiber, jenž od začátku roku čekal až do tohoto týdne na lepší než čtvrtfinálový výsledek, přesunout na trávu do Eastbourne, kde má v generálce na Wimbledon plnit roli turnajové osmičky. V úvodním kole ho vyzve domácí Daniel Cox.

O půl roku mladší Petzschner - semifinálový přemožitel Tomáše Berdycha - hrál ve finále podruhé v kariéře. Při premiéře před třemi v hale ve Vídni si připsal zatím svůj jediný titul. Nyní má týden volno a pak se vydá do Wimbledonu, kde bude především obhajovat loňský senzační triumf ve čtyřhře.

"Dnes to byla oslava německého tenisu. Myslím, že kdybych zápas prohrál těsným rozdílem, vyšlo by to na stejno. Ale prohrát takovým způsobem, je deprimující," řekl Petzschner. "Při každém otočení a rychlém pohybu mě do zad brala křeč," dodal.

- ATP 250 HALLE (Německo, tráva, 750.000 eur) -
nedělní výsledky (12. 06. 2011)

Dvouhra - finále:
Kohlschreiber - Petzschner (oba Něm.) 7-6(5) 2-0 skreč P.

Čtyřhra - finále:
Bopanna/Quereshí (1-Indie/Pák.) - Haase/Raonic (Niz./Kan.) 7-6(8) 3-6 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Stejně mi to příjde ke vsteku. Papučšner porazí Tomáše jenom aby okamžitě vzdal. Naco mu to vlasně teda bylo? Vůbec k ničemu. To mohl rovnou vzdát zápas dopředu a bylo by mu to k ničemu úplně stejně. stejně

A když je tu řec o historii. Tu mám taky rád a vůbec si nemyslím to co tu někteří odpovídajcí naznačůjí. V historii vše co bylo se nazývá "špatné" a to co je se nazývá "dobré", ale je to tak doopravdy, nebo se jenom jeden bordel změní v další a my tvrdíme, že.

A co se týče ostatních sportů. Vyjmenujte mi nějaké sporty, kde jenom nepřilíváme po kapkách. Možná ještě hokej ikdyž teď už těžíme spíš z minulosti. Ale jinak? Rěkněte mi nějaký sport kde jsme nejlepší ze všech!.
Reagovat
smazaný uživatel
Kriglistika
Reagovat
smazaný uživatel
svého času desetiboj, hod oštěpem (Železný dříve, teď Špotáková), rychlobruslení - Sáblíková, box - Konečný.. Ovládáme spíš individuální sporty. Kdyby fotbal nebyl o prosazování svých dětí bohatými rodiči, ale o využívání opravdových talentů, tak jsme taky mohly být jinde.. Spíš mi řekněte v čem zrovna Německo je tak dobrý, kromě F1 a fotbalu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale fotbal je hlavně o penězích. Gambrinus liga nemůže být nikdy kvalitní, když v patnácti letech fotbalisté odcházejí do zahraničí, tudíš klubový fotbal jde do totálního úpadku a reprezentace je tím také dost poznamenaná.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je většina sportu o penězích. Kdyby to byl jedom fotbal to bybylo senazační. Ale je to hokj, tenis, již zmínění F1 a tak bysme mohli vyjmenovat nejmíň polovinu všech odvětní sportau. Lidi se vždycky třásli na peníze. To není jenom dnes. To si lidi jen tak malují, ale bez peněz to nikdy nešlo. A je to obrovská škoda je přece spoustu jiných hodnot než peníze, ale na ty bohužel nikdo nehraje. Berdych si oprsoti některý hokejistům nebo fotbalistům ještě moc nevyělal, ale stejně mají i tenisti příjem ze kterého se dá vystačit velice slušně. Možná by se měl zavést zákon, který nějak zakazuje daňové úniky sportovců, kteří se záměrně přestěhují jinam. Moná by na sport měli obecně platit jiné zákony než ty podnikatelské. Omlouvám se, že to není příklad z tenisu, ale dřív museli mít fotbalové týmy v ligách většinovou národní účast. A vemte si některé anglické kluby.
Peníze ten sport jednou zahubí.

A ohledně těch sportů kde jsem nejlepší. Atletiku zrovna nesleduju, ale byl Šebrle nebo někdo nejlepší dva roky a nebo měl např historicky za nějaké delší období nejvíc medajlí. Mylej jsem sport ve kterém jsme opravdu nejlepší bez ohledu jak jsou na tom Němčouři těm nefandím.Osobně si mylsím, že takový sport není. Mylím že by se těžko hledal sport, třeba známý, kde máme např 10 medajlí a dluhý má třeba max 6.
Reagovat
smazaný uživatel
Šebrle a Železný jsou světoví rekordmani a vyhrávali co se dalo celou svojí kariéru. Sáblíková je mladá a má kariéru před sebou, ale zatím vypadá taky bezkonkurenčně..
To se nám ta diskuze ke článku "Kohlschreiber má titul" dostala hodně daleko :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak mě napadá třeba nohejbal a nebo skiboby:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Přijde mi celkem zajímavé, že ačkoliv Berdych prohrál hned v úvodním kole RG s kvalifikantem, je pořád sedmý na světě. Neříkám, že jej nemám rád, to ne, ba spíše naopak, ale myslím si, že tam vůbec nepatří. Vždyť po odhlášení Federera měl v podstatě téměř jasnou finálovou účast v Halle, jenže ji opět nevyužil.

Česká ,,dokonalost'' má velmi daleko k tomu, čemu se v Německu říká dokonalost. Podívejte se na to, jak jim jde fotbal. Na posledních ročnících fotbalového mistrovství světa skončili vždy někde kolem třetího místa. A formule 1? Všude je samý Němec; Schumacher, Rosberg, Heidfeld, Glock, Sutil, Vettel a spol.

To bude možná tím, že jestliže tam má někdo nějaké připomínky vůči vládě, vždy ho vyslechnou. U nás už za Rakouska-Uherska to bylo zvrácené, když poslali Karla Havlíčka Borovského( 1821- 1856) do Brixenu, poněvadž měl kecy na tehdejší politiky. Pak tam napsal Tyrolské elegie, a tudíž se stal slavným.
Reagovat
smazaný uživatel
co to zase plácáš za nesmysly? nepřeskočilo ti? kromě toho federerova absence nijak neulehčila cestu Berdychovi do finale ty troubo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna osobní otázka... Nejsi náhodou komouš?
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude to nahodou tím, že Německo je daleko větší zemí než ČR a má největší počet obyvatel v Evropě? Je nás jenom 10 milionů a přesto jsme v mnoha odvětvích sportů velmi úspěšní. Historii mám rád, ale na tenisový forum 19. století tahat nemusíš i když Borovský si poctu zaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas a ještě snad dodám, přirovnání zrovna s F1, kde vládnou výhradně finance, také není na místě.
Reagovat
smazaný uživatel
To mi připomíná toho dědka (Claude Robichaux), co s ním začala chodit mátinka Ignácia J. Reillyho ve Spolčení hlupců. :-))))))))))
http://cs.wikipedia.org/wiki/Spol%C4%8Den%C3%AD_hlupc%C5%AF

Jinak je pozoruhodné, že sis vybral jako příklad "dominance Němců v individuálních sportech" zrovna formuli 1. :-) Proč ne stolní tenis nebo badminton nebo "obyčejný" tenis? :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Sice český lid nijak hrdinský není a nechá si toho hodně líbit, z čehož taky radost moc nemám, ale nesrovnával bych to se sportem, nemá to na to vliv. Jsme opravdu hodně úspěšní v mnoha sportovních odvětvích na to jak jsme malá a nevýrazná země, takže politika, historie... tak velký vliv u nás na sport podle mě nemá. Jinak Německo bych za vzor nedával. Dnes tam Němce skoro nepotkáš. Což je ostatně vidět i ve sportu. Zrovna v tenise Andrea Petkovic třeba, nebo ta německá fotbalová jedenáctka, to jsou samí Poláci, Turci.... Já mám radost, když vyhrajem mistrovství světa třeba v hokeji a vidím soupisku jen s českými jmény.
Reagovat
smazaný uživatel
Ostatně, i ten Rosberg z formule 1 je synem bývalého šampiona formule 1 - FINA - Keke Rosberga. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
oni maj Rosberga, mi máme Rosenberga :-D
Reagovat
smazaný uživatel
To myslíš toho pornoherce? :-) A taky Dolly buster, ale tou bych se moc nechlubil. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo :-) Mimo jiné Dolly Buster měla velmi vřelí vztah k Německu :-)
Reagovat
Mistr
Pěkně se vám ta diskuse zvrtla :D
Reagovat
smazaný uživatel
komouš? zbláznil ses? ti skončili když mi byly 4 roky ty troubo. To ty budeš asi sudetskej němec.
Reagovat
tito
výborná kniha :)
Reagovat
VlS
A nejsi komouš ty? Já jen, že ti chtěli poroučet větru, dešti, ty zase chceš poroučet, kdo má vyhrát a když nesplní tvé představy, tak dělá ostudu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist