Kohlschreiber obhájil triumf v St. Antonu. Djokovič prohrál s Tipsarevičem

14. 12. 2008, 12:35
Aktuality 4
EXHIBICE ST. ANTON - Jednadvacátý ročník tenisové exhibice v rakouském St. Antonu vyhrál obhájce Kohlschreiber, když ve třech zápasech neztratil ani set. V exhibičním střetnutí podlehl Djokovič krajanu Tipsarevičovi.
Philipp Kohlschreiber

Čtyřdenním exhibičním turnajem v tyrolském středisku Arlberg prošel Philipp Kohlschreiber bez zaváhání. Ve skupině neztratil set s Koroljovem ani Tipsarevičem, a ve finále porazil 6-4 6-1 domácího Stefana Koubka, který si ve své skupině poradil se Seveřany Nieminenem a Söderlingem.

Německý tenista Kohlschreiber tak obhájil loňské vítězství, naopak Rakušan Koubek na triumfy z let 1999 a 2002 nenavázal. Přesto může být se svými výkony spokojený, jelikož v létě prodělal operaci plotének a na podzimních turnajích se mu příliš nedařilo.

Exhibici žen překvapivě ovládla domácí dvaadvacetiletá Tyrolčanka Patricia Mayrová. Už v pátek ve finále smetla 6-0 6-3 Švédku Sofii Arvidssonovou a ve společnosti Schnyderové a Bammerové tak uspěla z pozice žebříčkově nejhůře postavené hráčky.

Tenisový fanoušci se v sobotu těšili také na exhibiční souboj třetího hráče světa Novaka Djokoviče s bývalou světovou jedničkou Maratem Safinem. Na očekávané střetnutí však nedošlo, protože ruský tenista musel svůj start odřeknout. Podle prvních zpráv má natržené vazy v kotníku.

Proti jednadvacetiletému Srbovi tak nastoupil krajan Tipsarevič, který se v Rakousku představil už v turnaji, ale ve skupině podlehl Koroljovovi i Kohlschreiberovi. Proti vítězi Australian Open a Turnaje mistrů se však vytáhl a vyhrál 9-8 na gamy.

EXHIBICE ST. ANTON (Rakousko, tv. povrch / hala) - kompletní výsledky:

Muži - finále:
Kohlschreiber (Něm.) - Koubek (Rak.) 6-4 6-1

Skupina "Galzig":
Söderling (Švéd.) - Nieminen (Fin.) 6-3 7-6
Koubek (Rak.) - Nieminen (Fin) 6-7 7-5 10-3
Koubek (Rak.) - Söderling (Švéd.) 7-6 6-3

Skupina "Valluga":
Koroljov (Rus.) - Tipsarevič (Srb.) 7-6 6-3
Kohlschreiber (Něm.) - Koroljov (Rus.) 6-1 7-5
Kohlschreiber (Něm.) - Tipsarevič (Srb.) 7-5 6-1

Ženy - finále:
Mayrová (Rak.) - Arvidssonová (Švéd.) 6-0 6-3

Ženy - semifinále:
Mayrová (Rak.) - Schnyderová (Švýc.) 4-6 7-6(7) 10-5
Arvidssonová (Švéd.) - Bammerová (Rak.) 6-4 6-4

Muži - exhibice:
Tipsarevič (Srb.) - Djokovič (Srb.) 9-8 (7-4)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
skott
Natrzene vazy v kotniku je asi spatny preklad, Marat by mel byt v poradku behem jednoho tydne, takze zacatek sezony nastesti stihne.
Reagovat
LubosZabloudil
Cerpal jsem ze zpravodajstvi ORF. Oficialni info se ale v tomto pripade hleda tezko.
Reagovat
skott
jj pravda, vcera na strankach ORF tam byla pauza "nekolik tydnu" a natrzene vazy, no jesteze dneska Maratovo oficialni uvadi jen jeden tyden, sorry.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist