Kohlschreiber po dvou měsících zvítězil, v Kitzbühelu postoupil i Kovalík

30. 7. 2019, 16:01
Aktuality 1
ATP KITZBÜHEL - Dvojnásobný šampion Philipp Kohlschreiber na antuce v rakouském Kitzbühelu porazil Francouze Richarda Gasqueta a poprvé od French Open a šňůře pěti porážek se dočkal vítězného zápasu. Zvítězil také Slovák Jozef Kovalík, který se dočkal první výhry na okruhu ATP od loňského července.
Philipp Kohlschreiber

Philipp Kohlschreiber od postupu do 2. kola French Open uhrál v pěti zápasech jediný set. Minulý týden na domácí půdě v Hamburku dokonce dostal kanára od Maďara Mártona Fucsovicse.

Dva měsíce dlouhé čekání na výrhu ukončil až dnes na antuce v rakouském Kitzbühelu, kde v letech 2015 a 2017 triumfoval. Pětatřicetiletý Němec si poradil hladce 6-3 6-2 s Francouzem Richardem Gasquetem, kterého porazil potřetí v řadě a vzájemnou bilanci tak otočil na 3-2.

O třetí letošní čtvrtfinále si bývalý šestnáctý hráč světa Kohlschreiber zahraje se Španělem Pablem Andújarem (h2h 2-2), s nímž naopak poslední dva souboje a oba na antuce - letos v Marrákeši a na Roland Garros 2015 - prohrál. Andújar dnes vyřadil šestého nasazeného Argentince Leonarda Mayera.

Jozef Kovalík v Tyrolsku porazil 6-7 6-2 6-3 Guillerma Garcíu-Lópeze, s nímž si poradil i potřetí, a poprvé od loňského července, kdy v Hamburku došel až do semifinále, vyhrál zápas na okruhu ATP. Mezitím zaznamenal sedm nezdarů. 

Ve druhém kole se šestadvacetiletý slovenský tenista Kovalík utká s dalším Španělem - finalistou z roku 2005 Fernandem Verdaskem.

Albert Ramos dva dny po triumfu ve Gstaadu přidal šestou výhru v řadě, když po více než tříhodinovém boji udolal 6-7 6-4 6-4 Maďara Mártona Fucsovicse.

V osmifinále, které je v Rakousku jeho maximem, si jednatřicetiletý Španěl zahraje proti o devět let mladšímu krajanu Jaume Munarovi (
h2h 3-0).

Roli nasazené jedničky v Kitzbühelu plní domácí Dominic Thiem, který v předchozích dvou letech skončil pokaždé hned po úvodním vystoupení. Letos začne prvním vzájemným soubojem proti krajanu Sebastianu Ofnerovi, který si v 1. kole poradil ve dvou tie-breacích s dalším Rakušanem Lucasem Miedlerem.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 586.140 eur
úterní výsledky (30. 07. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Ramos (Šp.) - Fucsovics (5-Maď.) 6-7(6) 6-4 6-4
Andújar (Šp.) - L. Mayer (6-Arg.) 3-6 6-3 6-2
Ruud (Nor.) - Carreño (8-Šp.) 6-1 3-6 6-1
Kohlschreiber (Něm.) - Gasquet (Fr.) 6-3 6-2
Munar (Šp.) - Fabbiano (It.) 7-6(7) 6-1 1-6
Kovalík (SR) - García-López (Šp.) 6-7(1) 6-2 6-3
Ofner - Miedler (oba Rak.) 7-6(1) 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
turista
Kohli je sympaťák. Ale nevím proč se Gasquet po zranění pořád cpe na antuku, když tam není schopen vyhrát pomalu jediný zápas. Na amerických hardech by to možná bylo lepší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist